[Žinios trumpai] Švediją purto milžiniškos musulmonų riaušės – supykdė vienintelis neofašisto veiksmas: grasina, kad tai vėl pakartos (Video)  (5)

Ketvirtą dieną keliuose Švedijos miestuose vyksta susirėmimai, kuriuos sukėlė kraštutinių dešiniųjų prieš imigrantus nusiteikusi grupuotė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie sudegino musulmonų šventą knygą – Koraną. Tai sukėlė Švedijoje gyvenančių musulmonių įniršį.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad trys žmonės sekmadienį buvo sužeisti rytiniame Noršiopingo mieste, kai policija paleido įspėjamuosius šūvius į riaušininkus.

Buvo padegtos kelios transporto priemonės, sulaikyta mažiausiai 17 žmonių.

Šeštadienį pietiniame Malmės mieste per kraštutinių dešiniųjų mitingą buvo padegtos transporto priemonės, įskaitant autobusą.

Anksčiau Irano ir Irako vyriausybės iškvietė Švedijos pasiuntinius pasiaiškinti dėl Korano deginimo.

Danijos ir Švedijos ekstremistas Rasmusas Paludanas, vadovaujantis judėjimui „Stram Kurs“, arba „Kietoji linija“, sakė sudeginęs švenčiausią islamo tekstą ir pakartos veiksmą.

Ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį per neramumus vietose, kur kraštutinių dešiniųjų grupuotė planavo renginius, įskaitant Stokholmo priemiesčius ir Linkopingą bei Noršiopingą, buvo sužeista mažiausiai 16 policijos pareigūnų, o keli policijos automobiliai buvo sunaikinti.

Paludanas pagrasino sekmadienį Noršiopinge surengti dar vieną mitingą ir paskatino ten susiburti protestuotojus, pranešė „Deutsche Welle“.

 

Švedijos nacionalinės policijos viršininkas Andersas Thornbergas šeštadienį išplatintame pareiškime sakė, kad demonstrantai demonstravo abejingumą policijos pareigūnų gyvybei, ir pridūrė: „Mes ir anksčiau matėme žiaurių riaušių. Tačiau tai yra kažkas kita."

Protestai prieš Stramo Kurso planus sudeginti Koraną Švedijoje jau anksčiau virto smurtu. 2020 m. protestuotojai padegė automobilius, o parduotuvių fasadai buvo apgadinti per susirėmimus Malmėje.

Paludanas, kuris 2020 metais buvo nuteistas mėnesiui už nusikaltimus, įskaitant rasizmą Danijoje, taip pat bandė planuoti panašius Korano deginimus kitose Europos šalyse, įskaitant Prancūziją ir Belgiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai (5)