[Žinios trumpai] Rusiją jau paliko 50 tūkstančių IT specialistų, bet tai - tik pradžia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-03-22 22:17
Žiūrėjau šiandien vieno youtuberio rusų sukurtą laidą, ne propoganda, bet bandymas realiai vertint situaciją, situaciją vertina kažkaip supaprastintai. Čia tą iš Kinijos, Indijos atsivešim, 3 gal 4 pradėsim patys gamint. Blyn kai reikės dirbt su kinišku indišku šūdu, reiks staiga iš kažkur paimt krūvą specialistų, kurie kurs technologijas, valdys sistemas blyn vertina vaikiškai atrodytų tik spraktelsim pirštais ir jau gaminam. Bulkos lašinių sugebės su krūva bedarbių gal ir pakankamai sparčiai pasigamint, bet kai reikės staiga iš maišo ištraukt specialistus, kurie suprojektuotų, paruošt tinkamą medžiagą darbui ir iš viso to pagamint kažką, čia blyn prireiks metų jei ne dešimtmečių. Protaujantys žmonės bėga, putkinas juos vadina tėvynės išdavikais čia totalus krachas. Sovietų sąjungos laikais jaunimas buvo pripratęs prie sunkesnio darbo, buvo daug kas daroma rankomis, vėliau po biškį automatizuojama, engemi visi, kad Maskva galėtų gyvent. Dabar kaimai nustekenti, miestuose krūvos ofisinio planktono, du mėnesius rusui duoda, kad pajustų smaugimo procesą paprasti žmonės, čia po dviejų mėnesių jiem maisto pradės trūkt pilnai kaži ar tiek dar ištems. Valstybės santaupos užšaldytos, investicijos sustabdytos, gal dar liko kas tieks bet ir tai ne ilgai perkamoji galia smuks, mokumas prastės tie kas nepasitraukė nukentės. Voi laukiu Putino kapituliacijos. Kai reiks užšert 10 milijonų Maskvos burnų žiūrėsiu su malonumu ir su pasitenkinimu rėksiu vo jums blet ruski myr... PASPRINKIT!!!
kestutisz 2022-03-22 23:05
Jei nesi paranojikas - dar nereiškia, kad tavęs niekas neseka. O kas bent teoriškai galėtų patikrinti ar tas emigravęs specialistas nepakeitė tik lokacijos ir nedirba realiai kitai pusei? ;)
AAA000 2022-03-23 03:30
vnz, jei uzsitemps viskas - o panasu i tai krypsta - kariaus rusai su artilerija, pries ukrainiecius griuvesiuose su geriausiu atveju minamiotais ir sautuvais. badaus visi... ir kas kad Maskvoj 10 limonu burnu? ukrainoje 35 limonai burnu gali but lauko salygom... jau dabar apie 10 milijonu, ir pagrinde is ju vyrai kur eda daugiau. o mesos konservu jau net Lietuvoje truksta... vegetarai susimove gi... aiskino kad zolytem galima visa pasauli pasert, kaip tai efektyvu ir pasaulis suklestes iki rojaus... - nu ir kaip seriasi? - kiek paramos zolelem jau nusiuntet Ukrainai? mesos gaminiai tai tukstanciais tonu eina kasdien... ko nevarot i Ukraina gyvuleliu gelbet - juk kencia, suniukai gailiai cypia nuo bombardavimo... tuoj juos aplamai suvalgys. o, rusai kareiviai vistas ir antis jau isgaude net... nuvyke praveskint instruktaza, kaip zole maitintis VISAVERTISKAI realus situ "specialistu" trukumas juk galesit medaliu is zelenskio gaut. ir net vegetaro pensija iki gyvenimo galo - jei Ukraina isliks. naudokites proga
HardAxe 2022-03-23 09:38
o ko jam tada emigruoti? Už tuos pačius pinigus rusijoj gyvens geriau.
nemesis 2022-03-23 10:08
kestutisz. Taip jau ir įsivaizduoju rusus, gerua it specus, dirbančius už rusiškus rublius (300€) Rusijai ir gyvenančius Vokietijoj... Kam tokiems išvis palikt RU?
kestutisz 2022-03-23 11:51
O šiaip "įprasti" šnipai tik filmų fantazijos? :) Čia net nereikai būt šnipu - gauni paramą kaip pabėgėlis, dirbi kokį nelabai sudėtingą darbą remote'u (kad niekas už nugaros nestovėtų, o ir nesudėtingą nes na sunku patikėti, kad kažkas perbėgėliui duos nagrinėti kažką bent pusiau slapto) plius "normalų" per vpn'us - kad ir tuose pačiuose "trolių fabrikuose" :)
immortallt 2022-03-23 21:01
Ne visi rusai idiotai užzombinti. O jei esi pakankamai išsilavinęs, esi ir atsparesnis visam šitam šūdui. Ir dauguma nori tik gerai gyventi, kai kurie gal tiki rusų kažkokiu pranašumu, bet jie nėra linkę to įrodinėti savo gyvybe ir visas imperializmas baigiasi papurkštavimu. O degradų yra visur, rusyne tik jų gerokai daugiau, nes jau daugiau nei pusę amžiaus ties tuo rusyne dirbama rimtai.
kestutisz 2022-03-24 10:09
Matai, aš paskaitinėju ne tik ukrainiečių telegram/pan "IT army" kanalus, bet ir kitą pusę - ir tikrai nepasakysi, kad ru pusėje tik kažkokie nieko nesuprantantys IT. Bent IT srityje tai labai lygiaverčiai atrodo, gerai tik, kad liliputino valžia ITšnikams pakišo didelę kiaulę - jie tiesiog turi suktis savo ribotais resursais, negali kišti kokių ddos'inamų webų užsienyje. Na, bet ne apie tai - pilna žmonių kurie moka pasiekt visą jiem ribojamą informaciją, ją matę, tačiau vistiek yra fanatikai.