[Žinios trumpai] Rusijos pavogti ukrainietiški grūdai jau Viduržemio jūroje – skelbiama į kokią valstybę jie plaukia  (1)

Rusijos pavogti ukrainietiški grūdai jau yra Viduržemio jūroje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-11 [Žinios trumpai] Rusijos pavogti ukrainietiški grūdai jau Viduržemio jūroje – skelbiama į kokią valstybę jie plaukia  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemaža dalis iš Ukrainos pavogtų grūdų yra sausųjų krovinių laivuose su Rusijos vėliava Viduržemio jūroje.

Taip teigiama Krašto apsaugos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato pranešime.

Žvalgyba pažymėjo, kad greičiausiai krovinio paskirties šalis yra Sirija. „Iš ten grūdai gali būti nelegaliai gabenami į kitas Artimųjų Rytų šalis“, – rašoma pranešime.

Žvalgybos tarnyba taip pat pranešė, kad Pologuose, Zaporižios srityje, grūdai ir saulėgrąžų sėklos, kurios yra sandėliuose, ruošiamos gabenti į Rusijos Federaciją. Taip pat šiuo tikslu areštuojamas derlius Enerhodare, jis bus išsiųstas Dniepro Kamiankos kryptimi.

„Saugomas kariškių, išvyko rusiškų sunkvežimių „Kamaz“ ir DAF, pakrautų grūdais, kolona. Galutinis konvojaus tikslas – okupuotas Krymas“, – nurodė žvalgybos tarnyba.

 

O Charkivo srities Volochovo Jaro kaime kolaborantai padeda okupantams iš angarų išvežti grūdus. Sunkvežimiai siunčiami link Rusijos sienos.

Taip pat 1500 tonų grūdų buvo išvežta iš Chersono srities Malajos Lepetichos kaimo į okupuotą Krymą.

„Yra informacijos, kad, be grūdų, okupantai į Krymą eksportuoja didelius kiekius Ukrainoje vogtų daržovių – burokėlių, bulvių, kopūstų“, – pranešė žvalgybos agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(15)
(-6)

Komentarai (1)