[Žinios trumpai] Žalias ir sprogsta, kas? Britus išgąsdino didelis meteoras (Foto, Video)  ()

Didelis žalios spalvos ugninis kamuolys praskriejo virš Didžiosios Britanijos, išgąsdino daugybę žmonių ir galiausiai sprogo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak naujienų tarnybos BBC, britų meteorų stebėjimo tinklas „UK Meteor Network“ (UKMON) sulaukė daugiau negu 250 pranešimų apie šį incidentą. Tinklas jungia 153 meteorų aptikimo kameras, kurios fiksuoja meteorus visoje Didžiojoje Britanijoje ir šiauriniame Velse. Žaliąjį bolidą pagavo penkiolika iš jų, surinkta medžiaga buvo papildyta liudininkų telefonų filmuotais vaizdais.

 

Žalia spalva reiškia, kad pagrindinė meteoro sudedamoji dalis galėjo būti magnis. UKMON įkūrėjas Ričardas Kacerekas (Richard Kacerek) paminėjo, kad meteoro atstumas nuo žemės paviršiaus buvo apie 30 km, kritimo greitis galėjo siekti maždaug 6,9 km/s. Duomenys rodo, kad gali būti ir kitas panašus kritimas, tikisi meteorų tyrėjas.

 

Bet, norint ką nors aptikti, turbūt prireiks naro kostiumo, nes prognozuojama galimo kritimo vieta yra virš Bristolio įlankos. Jokių pastarojo žalio svečio likučių aptikti nepavyko, nors paieškos vyko apie tris savaites.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()