[Žinios trumpai] Pirmas žingsnis atkuriant Sovietų Sąjungą? Rusijoje siūloma keisti vėliavą – paaiškino motyvą  (0)

Žymus Rusijos politikas paragino Rusijos trispalvę vėliavą pakeisti senąja sovietine emblema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raudona sovietų vėliava, garsėjanti kūjo ir pjautuvo dizainu, paskutinį kartą buvo nuleista 1991 m. gruodį, žlugus Sovietų Sąjungai.

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Michailas Šeremetas paragino dabartinę Rusijos Federacijos vėliavą pakeisti raudonu komunistiniu simboliu.

Sovietinį įvaizdį pavadinęs „pergalės vėliava“, jis teigė, kad šis pokytis „primins“ Vakarams „mūsų tautos didybę“.

Jis sakė: „Vakarų šalys bijo, jos paskelbė karą Pergalės vėliavai, nes raudona pergalės vėliava joms primena mūsų tautos didybę ir mūsų pergalę“.

Nuo vasario mėn. Rusijos pajėgų įsiveržimo pasigirdo pavienių pranešimų apie sovietų vėliavas, iškylančias Rusijos kontroliuojamoje Ukrainos teritorijoje.

Istorikė Anne Applebaum sakė, kad šiuolaikinės Rusijos pajėgos turi „baisų“ Sovietų Raudonosios armijos ir NKVD, dvidešimtojo amžiaus Rusijos slaptosios policijos, atgarsį.

„Guardian“ ji sakė: „Jie išnaikina vietinius simbolius – statulas, vėliavas, paminklus – ir stato savo. Tačiau sovietų vėliavos yra „naujas posūkis“ Rusijos invazijoje į Ukrainą.“

„Kadangi šiuolaikinė Rusija nieko nereiškia, išskyrus korupciją, nihilizmą ir asmeninę Putino galią, jie sugrąžino sovietų vėliavas ir Lenino statulas, simbolizuojančias Rusijos pergalę.“

 

Jurijus Sobolevskis, Chersono regiono tarybos narys, komunistinio laikotarpio simbolių atsiradimą pietiniame mieste pavadino „grįžimu į praeitį“.

Jis pridūrė: „Jų motyvas yra visiškai aiškus. Jie bando parazituoti ant nostalgiškų gyventojų jausmų. Problema ta, kad jų beveik nėra [Chersono] srityje. Mūsų žmonės gyvena dabartimi ir turi labai realią bei sėkmingą ateitį. Bet okupantai nesupranta. Todėl „SSRS šou“ tęsis tol, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvins mūsų teritoriją.“

 

Sovietinės simbolikos atgimimas buvo pastebėtas pačioje Rusijos sostinės širdyje, Maskvos merui paskelbus, kad atgaivins seną sovietinį automobilį „Moskvičių“.

Prancūzijos automobilių gamintoja „Renault“ atsisakė savo turto Rusijoje, taip pat užleisdama kontrolinį „Lada“ gaminančios „Avtovaz“ akcijų paketą.

Tačiau meras Sergejus Sobjaninas sakė, kad pagrindinė „Renault“ gamykla Maskvoje bus pertvarkyta sovietmečio simbolio – automobilio „Moskvičiaus“ – gamybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(19)
(-7)

Komentarai (0)