[Žinios trumpai] Tokią taktiką gali suprasti tik rusai: prie fronto linijos atvarė itin retą sovietinę mašiną ir paleido „SSRS himną“ (Video)  (2)

Užpuolikai nesugalvojo nieko geriau, kaip su šiomis transporto priemonėmis sugroti „SSRS himną“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-20 [Žinios trumpai] Tokią taktiką gali suprasti tik rusai: prie fronto linijos atvarė itin retą sovietinę mašiną ir paleido „SSRS himną“ (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš atvirų šaltinių tapo žinoma, kad šalia Iziumo esantys Rusijos kariuomenės daliniai savotiškiems karo veiksmams vykdyti naudoja retą sovietų gamybos šarvuotą mašiną ZS-88 sukurtą ant BTR-80 važiuoklės.

ZS-88 yra „savaeigė garso perdavimo stotis“, aprūpinta senoviniu VM-85K kasetiniu magnetofonu ir keliais megafonais. Garso perdavimo įrangos ZS-88 diapazonas – iki 6 kilometrų.

Sovietmečiu ZS-88 buvo sukurtas kaip psichologinio karo ginklas prieš priešo karius (garsiai leidžiama muzika į priešo pozicijas buvo plačiai naudojama poveikio priemonė). Tačiau šiuo atveju Rusijos kariai nusprendė mašiną panaudoti kiek kitaip: vietiniams gyventojams sugrojant SSRS himną.

 

„Defense Express“ anksčiau pažymėjo, kad 2022 metų sausį rusai į Baltarusiją atgabeno dvi šarvuotas mašinas ZS-88, kurios, matyt, vėliau atkeliavo į Ukrainą. Antrosios transporto priemonės ZS-88 vieta iki šiol nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(7)
(-4)

Komentarai (2)