[Žinios trumpai] Nauja Saulės nuotrauka „susprogdino“ socialinius tinklus – ant ugningos žvaigždės rastos ežio adatos (Video)  ()

„Solar Orbiter“ palydovo darytos Saulės nuotraukos stebina socialinių tinklų naudotojus - negi Saulė yra spygliuota kaip ežys?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Solar Orbiter“ buvo paleistas 2020 metais ir turėtų dirbti bent 7 metus. Šis zondas jau priartėjo prie Saulės taip arti, kad buvo įkaitęs iki 500 laipsnių Celsijaus. Davidas Bergmansas iš Belgijos karališkosios observatorijos „Solar Orbiter“ darytas nuotraukas pavadino „išties pribloškiančiomis“. Mokslininkus ir mokslo naujienų mėgėjus labiausiai sudomino tai, ką kažkas praminė „Saulės ežiais“.

Tai - Saulės pliūpsnis, kuris išsisklaido į šalis taip, kad vizualiai primena ežio spyglius. Tokio Saulės orų reiškinio skersmuo - 25 tūkstančiai kilometrų.

„Solar Orbiter“ prie Saulės priartės per maždaug 60 Saulės skersmenų. Arba per 0,284 astronominių vienetų atstumą. Šį ESA palydovą pagamino „Airbus“ gynybos ir kosmoso divizija. Nors planuojama, kad „Solar Orbiter“ aplink Saulė sukiosis bent 7 metus, nemaža dalis programos mokslininkų tyliai svajoja apie 10 metų misiją - 2,5 × 3,1 × 2,7 metrų dydžio „Solar Orbiter“ yra labai atsparus praktiškai viskam, kuo jį gali pavaišinti Saulė.

(26)
(1)
(25)

Komentarai ()