[Žinios trumpai] Netikėtas derybų posūkis – Rusija teigia „svarstanti Italijos taikos planą užbaigti karą Ukrainoje“: aiškėja daugiau detalių (PAPILDYTA 2022 05 24)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-05-23 20:59
Ką su idiotais galima derėtis? Budulis daužo veido sritį ir sako, arba darai kaip aš sakau arba aš toliau daužysiu... jei sutiksi tai nedaužysiu tik rakom statysiu. Atsakymas puikiai suprantamas paskui laivą...
Siguas 2022-05-23 21:19
Derėtis su rusija tas pats kas derėtis su krokodilu kuris pagrobė auką į nasrus ir tempiasi į gilumą. Manau būtų įmanoma jei sutiktu kompensuoti žalą kurią pridarė rusijos kariuomenė, išvestų kariumenę bent iki invazijos pradžios ir nutrauktų karinius veiksmus. Kitaip nemanau, kad ukrainiečiai sutiks. Jų pusėje visas išsivystęs pasaulis. Kitas dalykas kokios gali b7ti derybos su rusija? Jie jug nevykdo jokių įsipareigojimų. Tik išsilaižytų ir vėl pultų.
SPeed_FANat1c 2022-05-23 21:57
bet sake zuva 50-100 ukrainieciu per diena. Nu jei jie savo noru kariauja ten, tai ok, bet jei ten prireiks sauktiniu, nu tai blemba jau atrodo negrazu irgi. Turbut turetu leist isvykti vyram, kurie nera profesionalus kariai , ir tiesiog kariautu tie kas is tikro nori kariaut. Aisku mum gerai, kad jie musu vertybes gina. Bet gaila ukrainieciu kurie yra per prievarta ten verciami. Teoriskai jei vakaru salys norim kad butu rusija butu sutriuskinta, tai turetu duot maksimaliai efektyviu ginklu, o ne kad savu zmoniu aukomis teritorija apginama, ir tie zmones negaus ten tu turtu kurie yra tose teritorijose.
SaMaras 2022-05-23 22:14
Na matai.. visiems patogu naudotis privilegijomis, bet pareigų nori nusikratyti.. aišku UKR įstatymų gerai nežinau, bet mūsų konstitucija teigia: 3 straipsnis Niekas negali varžyti ar riboti Tautos suvereniteto, savintis visai Tautai priklausančių suverenių galių. Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką 6 straipsnis Konstitucija yra vientisas ir tiesiogiai taikomas aktas. 139 straipsnis Lietuvos valstybės gynimas nuo užsienio ginkluoto užpuolimo – kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio teisė ir pareiga. Įstatymo nustatyta tvarka Lietuvos Respublikos piliečiai privalo atlikti karo ar alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą.
donatasv 2022-05-24 00:08
Karas praloštas = valdžios pasikeitimas. Realiai valdžia įpareigoja gint tėvynę, nes ji bijosi, kad ateis rusas ir ją nuvers. Eiliniam žmogui jei nebus trėmimų tokioje kaip ukr nuo vienos korumpuotos valdžios peršoks prie kitos tai gyvenimas gal šiek tiek suprastės prie ruso, bet aš kažkaip labiau būčiau linkęs prasčiau gyvent, nei užlenkti kojas. Nors kas ten žino kas būtų kai realus faktas stukteltų realybėje. Kai kuri gyvenimą ir ateina debilai ir viską sugriauna per kelias sekundes.
immortallt 2022-05-24 07:56
Jo jo, eiliniam žmogui nėra skirtumo iki atviro pradėjo karo gyventi Kryme ar Kijeve. Kijeve tik gyvenimo kokybė per 8 metus nušuoliavo į priekį. Taip pat nėra jokio skirtumo - jei tavo žmonos ir dukrų neprievartaus kol liks leisgyvės, su išdraskytais lytiniais organais, išange ir tada nenukirs galvos. Jei neišveš į velniai žino kur be teisės palikti savo naująją vietovę, ir dar išardant šeimos narius, ar tiesiog vyrus pasiunčiant į mėsmalę su liemene be šarvų ir su kulkosvaidžiu už nugaros į frontą bristi per upę. Na dar aišku, jei neatima ir viso turto, ar jo nesunaikina ir t.t. Tikrai, jokio skirtumo, būti chulių ar ukrainiečių pusėje.
donatasv 2022-05-24 21:54
Jei smegenų 0 tai bus taip kaip immortal išdėstei. Užsidėti maišą ant galvos ir laukt kol pas tave ateis priešas ir galvot, kad aš jų nematau ir jie manęs nematys nu tai išp... ir kaltint tik save galėsi... Visų pirma stebi kur eina karinė technika ir kuri atsitraukimo planą su visa šeima. Planas trumpam pasitraukimui kol praeis frontas, antras ilgesniam. Maisto pas mus visada yra bent mėnesiui nemėgstame dažnai eiti į krautuves. Kaip sakoma durna ir bažnyčioje muša. Man nėra polinkio ginklams. Eit šaudyt kitų dėl kažkokių įsitikinimų ir nesvarbu ar aš jaučiuosi teisus ar ne man tai esmės nekeičia. Tas pats ir su karinia prievolia kur esi priverstas mokintis žudyt, nesvarbu kad tai yra gynyba visvien tai bus beprasmis veiksmas.
immortallt 2022-05-25 08:08
Tai sakai nėra skirtumo eiliniui piliečiui, bet mąstyti reikia... Kaip tau mąstymas padės jei į tavo namą pataikys užtaisas? Sakai mėnesiui atsargų turi? Va per ginklo mokymus tokiam besiruošiančiam karui su maisto atsargom sako imk, taikykis į mane. Nespėjo ginklo pakelti jis buvo išrinktas, ir pridėjo, - pas tave ateisiu maisto atsargų ir šovinių. Tai tu gali nešaudyti dėl nieko, tavo šeimą išprievartaus ir išskers, ar tiesiog nušaus. Geriausiu atveju atims vaikus, juos atiduos kokiems rusų alkoholikams auginti, patį išsiųs į kokią kasyklą dirbti. Na nebent pulsi subinę laižyti naujam rėžimui. Bet nė vienu atveju, tai nėra "eiliniam žmogui nėra skirtumo". Skirtumo nėra besmegeniams, kuriems nėra skirtumo kam subinę laižyti. Ir kaip rodo jau praktinis pavyzdys, okupuotoje chuilių teritorijoje vyrus vis tiek surenka ir meta į frontą be pasiruošimo ir iš esmės beginklius moderniame kare. Nesutiksi, bus kaip besipriešinančiam - sušaudys tiesiog ir šeimą atitinkamai nubaus.
sub 2022-05-25 08:29
Jeigu šitas kvailys nebūtų durnas, kaip jis pats rašė, tai gal daeitų jam kad savo tėvynę galima ginti nepaėmus ginklo į rankas. Bet matyt per kinkų drebinimą visi IQ išbyrėjo.
donatasv 2022-05-27 17:44
Tau nedašyla. Dar kartą pakartosiu jei sėdėsi su maišu ant galvos tai gausi kulką. Jei bus pasiruošimas ir žinosi ką kokiu atveju daryt, tai tavo kulka ateis tik tuo atveju jei stovėsi mūšio lauke. Aš gyvenu atokiau nuo miesto žinau keliukus miškus ir viską ko man reik reikalui esant atsitraukti nėra problemų. O tu kai durnas patriotas, kuriam geriau galvą padėt, nei toliau gyventi uzsilenksi anksčiau ar vėliau. Plius koncervams šiknos ir dabar nelaizau kodėl turėčiau rusui? Mano supratimu gyvenimas yra didžiausias turtas ir joke propaganda, ar geresnis kasnis, geresnė mašina ar bet kas kitas manęs neprivers to atsisakyti. Kada suvoksi kas yra karas, manau jei nors truputį smegenų turi pradėsi galvot ar verta eit žudyt, arba žudytis...
donatasv 2022-05-27 18:54
Toki "aukšti IQ" kaip tavo dabar žūva Ukrainoje. Kokią to prasmė? Paprastam žmogui žūt nėra jokios prasmės. Po visko lieka, jei lieka suluošinta šeima ir kažkoks įsivaizduojamas miręs didvyris tėvas... Suvok tėvynės gynimas tai yra tik propaganda... kurią kala visos valdžios, kad jų nenuverstų kitos. O tu kaip aukšto IQ turėtojas (ne ką geresnis nei rusas dabar) bėgtai saudytis ir mirt... Butai tikras didvyris. Tik tiek kad savų anūkų ar augančių vaikų jau nepamatysi. Dar blogiau būsi našta šeimai kai tave suluošins kare. Lygai tas pats su tikėjimu į dievą. Visi puikiai suprantame, kad dievo nėra, nieks nenusileis iš dangaus ir nepradės daryti stebuklų, bet vistiek save laiko krikščioniais. Kad sąžinė ramesnė būtų, ar norėdami pasirodyt prieš kaimyną nubėga per šventes į bažnyčią paklauso pasakos ir įmeta pinigų į dėžutę, kad tie kurie seka pasakas ir toliau galėtų save išlaikyt ir sekt pasakas toliau. Jei viena propaganda tau yra priimtinesnė už kitą, tai nereiškia, kad dėl to verta žudyt, ar kažkuo padėt, kad kiti galėtų žudyti. Čia yra mano požiūris, jei jūs turit kitokį ir dėl jo pasirengę net ir žudyt, pateisindami save, kad aš gėris o visa kita blogis nu tai prašom. Nuo beždžionės patobulejome daug, bet pasąmonėje vis dar išliko aš čia pamyžau ir čia mano teritorija užmušiu visus kas norės ja atimt, arba dar geriau reik eit pamyžt pas kaimyną ir pasiimt jo, nes ten žolė žalesnė. Gyvenam žemėje... su savo IQ eičiau kovot tik prieš savo valdžią jei ji tarkim norėtų užkariauti Latviją ar kitą valstybę. Kaip Rusija dabar žudo Ukrainoje.
sub 2022-05-31 12:06
Jei gerai pagalvosi ir pasistengsi prisiminti, tai fašistai ir sovietai, būtent didžiausius protus ir norėjo išnaikint visų pirma. Tai tu gali būt ramus, tau nereikės nei bėgt nei gintis, nes kvailių jie nepuola. Geriau paaukot gyvybę dėl kažko, ar leist kad vaikus ir moteris prievartautų ir žudytų? Žinau tau svarbai tavo užpakalis, o kai pdėl tavo vaikų ir anūkų? Ar tu galvoji, jeigu neis kovot niekas, tai ir nebus suluošintų. Tu rimtai kvailas. Manau tauta liktų labiau suluošinta nepraradus nei vieno tautiečio. Ką kalbėt apie tai, kas galimai darytusi, jeigu Rusai laimėtų, ką jie išdarinėtų ten. Suvok, tai ką tu skaitai ir galvoji yra propoganda. Tėvynės gynimas tai yra pareiga. Nebėgčiau niekur, man gerai ten kur esu, tegu ateina ir pabando išvyt mane iš mano namų, iš mano miesto ir mano šalies. Susikūriau čia savo gyvenimą ir nesiruošiu niekur bėgt ir keist gyvenimą pagal kažkokius okupantus, tirkai ne. Jei būčiau bailys ir tinginys, kaip tu, tai gal tokiu atveju ir bėgčiau, bet kadangi toks nesu tai nebėgu. Matai nepabėgau per krizę, kai daug lietuvių tapo ekonominiais emigrantais ir pabėgo, aš daug dirbau, domėjausi, nesiskundžiau ir variau. Ir nesiruošiu niekam atiduot to ką susikūriau. Geriau mane suluošins, bet mano vaikai ir anūkai gyvens, negu aš kažkur kaip bailys pabėgsiu palikęs juos likimo valiai. Čia tavo tokia logika su bėgimu miško takeliais? Na šiais laikais ir slaugos namai ir pan., našta tikrai nenorėčiau būt, bet geriau mirsiu kaip karys nei gyvensiu kaip bailys. Nieko ne tas pats su tikėjimu į dievą. Karas ir religija skirtingi dalykai. Ir nereikėtų supinti į vieną dievo ir religijos. Aš nesu religingas bet tikiu dievu, ką tu į tai? Aš nesuprantu, koks tau skirtumas kas ką daro, Ar tau gaila kad kiti žmonės už pasakų sekimą pingiais atiskaito, ar tu kaip vaikas dar tikiesi kad pasakas už dyką kažkas seks? Aš niekur nepasisakiau kad verta žudyt ar padėt jog kiti žudytų. Bet pradėkim nuo to, aš kariaut nenoriu, nekenčiu karo, nekenčiu pkaro pasėkmių, bet kartais nėra pasirinkimo, kai ateina okupantas, nes jis tokio būdo, kad viskas arba niekas, ir lygina su žeme viską ką sukūrėm, guldo į žemę, žmones kuriuos myliu, man nebelieka nieko kito, kai ptik juos pačius išguldyt. Tuo ir skirriasi Ukrainiečiai nuo rusų, kad jie gina savo namus, savo šeimas, savo miestus nuo okupanto, gi Ukrainiečiai nesiūlo, davai varom į Rusiją ir atkeršysim užvisus mirusius vaikus, Rusų vaikams. Tai jau būtų antžmogiška, mano galva gal ir sąžininga bet neteisinga. Tai Urkainiečiai deda į vietą Rusijos kariumenę ir ginklus, juk nepradės elgtis taip kaip okupantas, moterų ir vaikų gi neprievartausi, ne kiekvienam tai normalu, o tik rusų okumpantui tai normalu. Nuo beždžionės patobulėjome daug, nu bent jau kai kurie aš manau tikrai patobulėjo, kiti gal mažiau. Vieni kaip ir beždžionės tolaiu visko bijo, kiti tiesiog saugo savo gerbūvį. Kijevas minimas nuo 850 metų, daug ankščiau nei Maksva. Ta pati Rusija, kartu su JAv ir kitomis valstybėmis pasirašė Urkainos nepriklausomybės aktą, taip įtvirtinama kad Ukraina yra laisva nepriklausoma šalis ir jos teritorija nuo kažkur iki kažkur, aiškiai apibrėžta. Tai ką tu rašai "eit pamyžt pas kaimyną ir pasiimt jo" tai nei Lietuva nei Ukraina to nepritaikysi. Atvirkščiai tą visada darė Rusija, ir tavo nuomonė tokia, jog tu tiesiai nekaltini Rusijos, bet gaunasi tie kurie gina savo šalį yra kalti ir kvaili, pagal tave. Tu gi supranti, kad absurdą parašei, jeigu Lietuva sugalvotų užkariaut Latviją, to niekada nebuvo ir nebus, ęsame demokratinė laisva šalis. Blyn kai nebelieka loginių argumentų, prasideda visokie pamyžimai, lyg rašei apie teritorijas, bet greičiausiai myžteli į savo kelnes ir tiek.
SPeed_FANat1c 2022-05-31 19:42
na siulyciau neizeidinet patriotu. Gerai, tu pabegsi, bet tie patriotai gins. Visiem nuo to tik geriau kad jie gina. Labai didele jiem pagarba.
SPeed_FANat1c 2022-05-31 19:47
nu gal propaganda bet kur prie rusu valdzios gyvent kur prie dabartines. Gal vakarietiska valdzia nori ne tik del saves, bet ir del visu, kad visi gyventume geriau.
immortallt 2022-06-01 09:41
Ok, tarkime prievartaus tavo šeimos moteris, tu lubrikanto atneši ir cigaretę pridegsi ir neišžudys. Pasižiūrėsi kaip išneša tavo buitinę techniką ir kitas vertybes. O tada leis rinktis, kulka į kaktą ar tremtis į ruskyną. Draugų tėvą, ukrainietį, kuris nekėlė šumo, taip ištrėmė į ruskyną. 30 metų neturi teisės išvykti iš ruskyno, kitaip uždarys iki gyvos galvos. Išvežė kaip stovėjo. Dabar numetė į apgriuvusį bendriką gyventi kažkokioje skylėje, kurios net automobiliu nepasieksi.