Karo ekspertas: Rusija tik smulkmena, grėsmingai artėja daug didesnis karas - pasekmes pajus visa planeta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-05-25 18:17
Taivanui uzimti ir pilnai kontroliuoti reikia 2-3 milijonu kariu. cia neziurint karines technikos ir nuostoliu, puolimo metu. jei kinai pradetu puolima, tai butu situacija analogiska rusu ir ukrainieciu, kai puolancioji puse tiesiog uzstrigtu ir patirtu milziniskus nuostolius. UA karas parode, kad rusai nemoka kariaut, o kinai is viso neturi jokios patirties nuo Vietnamo laiku, nors ir ten visiskai nieko nepadare
Dannas3 2022-05-25 18:28
Be sansu jiems su tuo Taivanu, ne tik kad uzimt sunkiai imanoma, bet busimos sankcijos visiskai suzlugdytu kinija, nes si skirtingai nei rusika, labai priklausoma nuo importo. Uztektu blokuot persu ilanka ir kinijai kapec.
kestutisz 2022-05-25 18:51
Eilinį kartą daug šnekama, ir nieko nedaroma. Kaip su rusiškais resursais - jo jo, finansuojam jų keliamus karus, bet taip pigiau, todėl net ir dabar perkami. Taip ir su pigia kiniška gamyba - taip ir negirdėjau jokio tokio rimtesnio gamybos grįžimo atgal. Net ir su tais visias idiotiškais muitais (t.y. išimčių panaikinimo) viską vistiek tenka pirkti ten pat, tik brangiau - ir spėju kinam lieka daugiau, bo siuntiniai ateina kažkokiais fishy keliais.
PetiaGgg 2022-06-17 11:20
Visi galvojo, kad Rusija neišdrįs užpulti Ukrainos, dabar vėl visi galvoja, kad Kinija neišdrįs užpulti Taivanio. Man atrodo, kad Kinija pasimokė iš Rusijos klaidų ir jų jau nebedarys, atsikrato obligacijų, aktyvų, valiutos, pažiūrėkit ką daro Kinija rinkose. Manyčiau, kad kažkas įvyks, na ateitis parodis. Be to, mano manymu, dabar labai palankios sąlygos Kinijai nunešti Taivanį, kai vakarai ir JAV įsitraukę į karą su Rusija. JAV jau seniai nebėra ta supervalstybė kokia kažkada buvo.
donatasv 2022-06-17 11:46
Nelabai žinau taivanio istorijos, nu paviršutiniškai. Kinų komunistai išvarė demokratišką valdžią į salą. Kitaip sakant pačios kinijos neužbaigti reikalai. Ukrainai JAV įsipareigojo padėt nuginkluodama atsisakant atominių ginklų, o kas sieja JAV ir Taivaną? Be investicijų į mikročipų gamyklas, kad bidonas taip drąsiai pareiškė apie gynybą ir įsitraukimą į karą?
UTF16 2022-06-17 12:24
Nes rusams pulti Ukrainą – tai tas pats, kas tu statai namą 30 metų, prisigeri, aplaistai benzinu iš niekur nieko ir padegi. Jeigu tu manęs paklaustum „Ar PetiaGgg rytoj padegs savo namus?“, aš turbūt sakyčiau, kad ne, nes žmonės paprastai taip nedaro. Bet ką gali žinoti – gal žmogus prisiskaitęs kažkokių propagandinių istorinių paistalų, tai dar ne tik savo namus padegs, bet ir visą kaimą sudegins. Su Kinija – analogiškai. Sveikas protas sako, kad nepuls. Bet kas gali žinoti, kas pas juos ten galvoj užplauks.
Dannas3 2022-06-17 12:49
1. taivano monopolis mikrochipu gamyboje. Kitaip sakant, kas tures kisenej Taivana, tas tures milziniska pranasuma 21 amziuje technologiju srityje. 3. Geopolitine del Kinijos laivyno manevravimo laisves vandenyne. Nes pokolkas kinai gali pizdelint tik savo juroj. Jav tikslas, kad taip ir isliktu.
donatasv 2022-06-17 13:38
1. Dalykas tas, kad ilgai nevaldys pasaulio turėdami taivana. Pakaks pasistatyt savo gamyklas ir išmėtyt po pasaulį ką jau dabar daro. Išskyrus 5nm procesorius. 2. Dėl to kelt nestabilumus pasaulį tokio lygio nelabai apsimoka. Yra ir paprastesnių būdų.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-17 13:53
Gamykla be licencijų tai tik angaras. O licencijos Taivano rankose. Na žinoma gali tai praignoruoti ir tiesiog gaminti. Bet po tokio žingsnio griūtų ir visa demokratija: jeigu jau JAV gali, tai kodėl aš negaliu nuo JAV kopijuot? Žodžiu būtų vienas didelis ruskynas
sub 2022-06-17 14:08
Niekur neįsitraukė, tik remia finansiškai ir ginklais. JAV vis dar "ta" supervalstybė, JAV vis dar saugumo garantas kai kurioms šalims.
donatasv 2022-06-17 14:14
Nu licencijos ne ta sritis, kuriomis remiantis turėtų dvi galingiausios pasaulio jėgos stot ir naikint viena kitą. Kiek karinių paslapčių viena nuo kitos pavogę tai šitas rodiklis juokingas. Netraukia link to dėl ko bidonas nori gint taivana. Jei įvyks taivano krizė bus p*zė... ne tokia kokia su ukraina... Kinas ne rusas supirkęs afrikos, azijos kasyklas ir ne tik, prikišiąs daug daugiau nei rusas, kad ir toje pačioje europoje. Pats save skaito aukščiausia nacija.
Dannas3 2022-06-17 14:28
Esme ne tik licenzijose( kinams px tos licenzijos:))) esme kad, be Taivano nieks ir nemoka gamint, paciu pazangiausii chipu. Gal kitais metai Jav paleis 5nm chipu fabrika, kai Taivanas zingsni priekyje ir gamins ar jau gamina dar mazesnius.
donatasv 2022-06-17 15:03
Bet ir tai jei pradės karinius veiksmus taivane, tie 5nm gali greit būt pamiršti. Nebent evakuosi inžinierius gebančius atkurt sistemą.
Dannas3 2022-06-17 15:50
Taivano viena atgrasymo poziciju ir yra, kad patys sunaikintu fabrikus, kinu agresijos atveju.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-17 16:55
Aš kaip suprantu, tai viskas po patentais. Galiu turėt aš tą fabriką ir žinias kaip pagaminti. Bet jei neturiu tam licencijos, tai nieko ir neprigaminsiu nepažeisdamas teisės aktų. Tai gal dėl to JAV taip ir saugo Taivaną, nes jai reikia visų tų technologinių pasiekimų. Kitas variantas gal tiesiog labai patogu ten turėti savo sąjungininką. Kaip kad rusas su Kuba.
Dannas3 2022-06-17 17:20
Speju kas galioja visam likusiam pasauly, tas neveikia Kinijoj.Supranti, kad patentas ir Kinija vienam sakinyje skamba kaip anekdotas. Juk jie is dalies ir susikure visa gerbuvi vogdami intelektine nuosavybe.