[Žinios trumpai] NASA paskelbė, kada Webbo teleskopas pagaliau paskelbs savo pirmąsias nuotraukas: kas bus fotografuojama – griežčiausia paslaptis  ()

Šią istorinę vasaros dieną teleskopas pirmą kartą parodys pirmuosius mokslinės kokybės vaizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjo šeši mėnesiai nuo to laiko, kai naujas infraraudonųjų spindulių Webbo kosminis teleskopas iškeliavo į kosmosą.

Praėjus mėnesiui po paleidimo, observatorija buvo ruošiama darbams, įskaitant visų keturių pagrindinių instrumentų derinimą.

Buvo išleistos net kelios bandomosios nuotraukos, o galiausiai NASA paskelbė svarbią datą: kada 10 milijardų dolerių vertės Webbo kosminis teleskopas pradės visapusiškai veikti ir parodys pirmuosius mokslinės kokybės vaizdus, ​​praneša „Space“.

NASA teigimu, naujas astronomijos istorijos puslapis bus „parašytas“ jau 2022 metų liepos 12 dieną. Bet kokias nuotraukas, tai yra, kokius kosminius objektus parodys teleskopas, kol kas lieka paslaptis. Šią informaciją NASA griežčiausiai saugo.

„Pirmosios visavertės Webbo kosminio teleskopo mokslinės nuotraukos atskleis visas galingų instrumentų galimybes. Šių vaizdų dėka galėsime suprasti, kokie astronominiai vaizdai mūsų laukia ateityje", – sako Klausas Pontoppidanas iš Kosminių tyrimų su kosminiu teleskopu instituto, JAV.

 

Gegužę mokslininkai jau rodė pirmąsias nuostabiai aiškias ir gražias Webbo darytas nuotraukas, bet tai buvo tik pirmasis bandymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()