Europoje neregėti pokyčiai: bus kuriami nauji aljansai, Prancūzija ir Vokietija netenka galios, itin sparčiai kyla Lenkija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-06-03 00:40
Tai ko tada Ukraina taip labai jau nori į Europos sąjungą, jei fr ir de netenka galios?
Benediktas 2022-06-03 00:48
ES yra ekonominė sąjunga, didelė rinka be muitų, be vize, su EU bendrais produktų kokybės sertifikatais. Kad DE ir FR, kažkaip praras svorį, tai nereiškia, kad jos gali uždrausti Ukrainai pardavinėti pas juos savo prekes ir atvirkščiai. Todėl nesupratau klausimo.
donatasv 2022-06-03 01:17
Visa galia susikaupia pas tą kuris turi didžiausią maišą pinigų, taip buvo visada ir taip bus visada. Kad vienas ar kitas politikas pamalė liežuviu, tai nereiškia kad pinigų maišas netenka galios. Kad Ukrainai nepateikė visko ko jie prašo, tai nereiškia, kad fr ir de netanka galios. Aš pritemt galiu dėl ko neatsisakė dujų, dėl ko neatsisakė pilnai naftos. Tai kažkaip galiu pateisinti. DE galiu pateisinti ir dėl ginklų mažo kiekio skyrimo, tam yra priežasčių. Bet fr Makarono nelabai kolkas eina perprasti.
AAA000 2022-06-03 02:50
sutinku, makaronas aiskiai ciulpia putinui. konkreciai sufailino. anglai tai manau gailisi kad pasiplove is ES, tai ir bando performuot ekonomines galias. o lenkai bando ES mastu uzimt anglijos tureta triju saliu - ekonomikos lyderiu ES viduje pozicija. bet vokieciai su prancuzais lenkus manau trumpina. kokius italus gal labiau "mato trejetuke". tai va ir turim altrernatyvu "aljansiuka", kur anglai gries pirmu smuiku...
immortallt 2022-06-03 07:47
Vokietijos sulindimo rusams giliai į šikną, kai partneriai sakė, kad bus labai blogai, o vokiečiams užteko putlerio žodžio, kad nebus karinei agresijai naudojama energetika? Reiktų nepamiršti, kad prancūzai jau buvo beparduodantis rusams modernius savo šturmo laivus. Pinigų kapšą turėti gali, bet to neužtenka. ES nėra autokratija, ir net ne pinigų kiekis atnešamas tiesiogiai lemia didžiausią įtaką, o kapie ką dauguma turinčių balsą susiburia. Kad susiburtų, reikia lyderių. Prancūzai ir vokiečiai rodo, kad lyderių nebeturi.
sub 2022-06-03 08:09
Pridėsiu, kad Lenkija ir yra tas lyderis, kai kalbama apie priimtus spręndimus, ryžtą ir 0 baimės okupantams. Nepamirškit, kad per Lenkiją į Ukrainą atkeliauja turbūt daugiausiai ginkluotės ever.
Dannas3 2022-06-03 11:15
Gali pizdelint kai nesi labai priklausomas nuo rusisku duju. Esme tame, kad vokietija yra europos ekonomikos variklis. Ir kiekviena papildoma diena, kai jie gauna dujas yra aukso vertes, todel ir stengiasi laviruoti kaip gali. Aisku tik patys kalti, kad i tokia situacija papuole. Politika unity through trade su rusais nesuveike, nors norai buvo grazus. Aisku dabar auksine proga kokiems anglams pasirodyti, nors ir labai hipokritiskai atrodytu, kai daugybe metu buvo nesvariu rusisku pinigu plovimo centras. Ka gali lenkai su savo ekonomika ir geografine padetim, tai irgi momentaliai pasisakot ir toliau tai nzn ar cia jie jau gali patapt kokia nors super galia.
immortallt 2022-06-03 12:49
Tai yra ir kita pusė visos situacijos, jei užsuktų dujas Vokietijai ir Italijai, potencialiai išrinktų prorusiškas valdžias, kurios galėtų legitimuoti ruskių užgrobtas žemes, nutrauktų pagalbos tiekimą ir t.t. Taip kad čia nėra viskas taip paprasta.
punktyras 2022-06-03 14:53
Jeszcze Polska nie zginęła!
sub 2022-06-03 16:29
Pritariu iš dalies. Vokietija turėjo laiko 8 metus kažką pakeist ir būt nepriklausoma nuo Rusijos, kaip narkomanas nuo adatos. Mano nuomone, Europos sąjunga turėtų būt tikra sąjunga, vienybė, vienas benras tikslas, o ne su išskaičiavimu. Būtų Lietuvo tokioj situacijoj kaip Vokietija ar Prancūzija, būtų spaudimas iš šių valstybių, kad būt vieningiems. Lenkai normali didelė valstybė, nu super galia, bet ar yra super galia Europoj part JK?
kestutisz 2022-06-03 16:46
Nauja teorinė sąjunga/sąjungso - kažkur toli ateityje, ir tai vargu bau (sąjungos tai ne tik šiaip fainumas, bet ir jos išlaikymas). O ES jau dabar yra, ir galima tada tikėtis sulaukti daugiau pastangų apginti, nei "didžių susirūpinimų".
Dannas3 2022-06-03 20:03
Kaip ir minejau tiketasi palaikyt gerus santykius per prekyba kas buvo logiska ir praktiska. Rusai i pasauli ziuri kitaip, del ko ir turim dabartine situacija. Ir ne,Jk nera vienintele supergalia europoj. Manau vokieciai prieki ju, ir francai iskart po Jk.