Kazachstane nusileidusių astronautų įspūdžiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eina sumanus 2009-12-04 18:53
kieno kosminiai laivai labiau pazenge NASOS ar Rusu ir kurie saugesni ? mazaiau avariju patyre ir zmoniu prazude ??
Darek 2009-12-04 19:16
labiau paženge yra NASOS, saugumas pagal statistika yra lb panašus abieju laivu saugumas siekia 98+% rusu laivai yra saugus nes yra paprasti , NASOS yra labiau paženge ,bet dėl to yra sudetingesni ir dėl to yra daugiau gedimu.Kekvienas turi savo trukumus, rusu kapsule leidžiasi ten kur vejas ja nupučia, taip pat yra mažesne todėl mažiau kg galima pasimti iš TKS pvz kad ir http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... 26&l=2&p=1 tačiau jos yra paprastesnes ir dėl to mažiau kainuoja. Šatlai yra labiau paženge, bet kuo sudetingesne sistema tuo labiau linkusi gesti, kaina irgi labai išauga, bet neturi minusu kuriuos turi rusu kapsulės.
kionig 2009-12-04 20:36
Truputi apdege rusu kapsole
algirdasx 2009-12-04 21:52
Pasiziurekit
PolarStar 2009-12-04 22:25
As taip pat uz NASA, taciau kiekviena tokia ekspedicija turi buti labai detaliai patikrinta, nes net menkiausias mikroskopinis defektas raketoje, erdvelaivyje ar kapsuleje gali kainuoti gyvybe.
enternald 2009-12-04 23:22
Šiaip šiuo metu pažangiausia (nors yra porą kartu nuvylusi) yra esa Ariane 5 . Ji pakelia daugiau nei rusų ar amerikiečių aparatai. Tiesa su ja žmonių neleidžia tačiau teoriškai ariane 5 gali būti dar tiuninguota. Jos keliamoji galia daugmaž lygi shuttl'o . Jei bus baigta bendradarbiavimo su rusais programa ir esa gaus soyuz 2 (panašu kad tai įvyks 2010), tai esa turės ir žmonėms leisti tinkamas raketas. Rusai sutinka nes prancūzų Gvianos kosmodromas dėl savo padėties padidins soyuz 5 keliamąja galia. Be to esa turės Vega lengvąsias raketas, pigiam komercinių palydovų kėlimui. Nasa dėja jei jos constelation programa vėluos (Kuriamos vienkartinės ares-1 (vidutinės raketos panašios į ariane-5 ir ares-V raketos galingesnės už saturn-5 ir rusų energia ar n-1, skirtos ne palydovų kėlimui, o kelionei didesniais atstumais) kuriam laikui iškris iš kosminių programų. Taip esa bendradarbiaudama su rusais gali tapti kosminių tyrimų ir komercinių skrydžių lydere, kuri išniro tartum iš niekur. Čia šiaip pamąstymui...
Tir4elis 2009-12-07 11:27
Nebepamenu kur girdėjau neblogą palyginimą: Rusiška sistema tai tarsi kiekvieną kartą važiuojant į darbą pirktum naują automobilį. Amerikietiška, tai tarsi į darbą važiuojant kiekvieną kartą reiktu kito variklio. Šiaip visgi tikrai geriau būtu kažkoks tai amerikietiško principo analogas..