Algimantas Čekuolis. Kinai jau čia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paberzis 2009-12-07 15:01
To ir reikėjo tikėtis ir tiesą pasakius, manau, kad tai nėra taip jau blogai. Ypač jei darbai atliekami pagal esamus reikalavimus. Manau retas lietuvis būtų pykęs kad kinai būtų statę daugiabučius per statybų bumą ir pardavinėję už protu suvokiamą kainą, nei lyginant su ne viena vieno objekto įmone, egzistavusia tuo laikotarpiu. Nebūtų buvę meistrelių, kurie gali viską, nors nieko nemoka.
Tornmentor 2009-12-07 15:04
Aš už užsitvėrimą savo darželyje!
Tir4elis 2009-12-07 15:46
Savas darželis geriau. Ypač jeigu proto pakanka jame neprisišiukšlint. O kinus tik įsileist, greit priklausomas atliks, o gatvėj praeit nebus įmanoma..
kiesza 2009-12-07 15:49
kinai manau kazkuo panasus i zydus ir yra tik laiko klausimas kada ju europoje pasidarys perdaug.. panasus scenarijus vyrko č pasaulinio karo metais kai visuose miestuose buvo apstu zydu ir sie dazniausiai gyveno geriau uz kitus o kas nutiko visi zino..
Simsas 2009-12-07 15:58
tai reikia dirbti daugiau / kokybiškiau ir negyvens tie kitataučiai geriau. Lengviausia žimoma sėdėti, tingėti ir kitiems sėkmės pavydėti
Muskietininx 2009-12-07 17:09
Gražiai tu čia surimavai . O šiaip visiškai tau pritariu. Tinginiai visados pavydės darbštiems žmonėms. Tačiau jie niekados nepagalvos, kad patys gali daugiau dirbti, o šiuo atvėju žydas ar tas pats kinas yra puikus pavyzdys. O tas priešiškumas yra tiesiog kvaila, gynybinė reakcija kurios visiems reikėtų vengti. aš asmeniškai kažkiek linkstu ir į kosmopolitizmą Todėl kinas, kaip kaimynas man daug problemų nekeltų.
zet 2009-12-07 17:24
nesupratau, 29 km tiek kainuoja, tai kelis simtus km nutiesi ir 32 miljardai doleriu apyvarta ? kazkas cia ne taip. o kaip mums is krizes isbristi: pora km maziau nutiesiam ir turesim
Analog 2009-12-07 18:48
Na jau, esi kosmopolitas ir buk juo kaip priklauso, o ne daryk taip, kai negrui - tai rasizmas, kai negras - tai mustynes. Gerbk zmones kurie nenori gyventi tarp babaju, juodziu ir kitu svetimsaliu. Gerbk, kosmopolite, juk tai tavo pasirinkimas, tavo siektinumas ir idealas. O dabar tai jau tik suteikim teises visiem atvykeliam, o salies gyventojus ignoruokim, lyg jie butu zemesnes rases Beje, turbut kosmopolitai neturi gynybines reakcijos, todel ir yra minkstai palenkemi, o turetum suprasti, kad gynybine reakcija nera nieko blogo.
Muskietininx 2009-12-07 19:11
Juk ir sakiau, kad kažkiek linkstu. Tai nereiškia, kad esu 100%. Gal 50% ar 40 %. O kiek suprantu tau atrodo, kad tai jau 100%. Negerai, kai žmogus taip sunkiai ir neteisingai suranta ką kiti galvoja. Turbūt ir gyvenime tau nėra lengva su kitais bendrauti, nes su tokiu tiesmukišku požiūriu tikriausiai labai jaus sunku. Užjaučiu. Kokia keista mintis, kad jeigu atvažiuos keliatas kitoskios odos spalvos žmonių, tai savo rasę reikia ignoruot pradėt. Gaila, bet matai tik paviršių, nepasižiūri giliau. O tu nori pasakyti, kad esu lengvai palenkiamas ? Čia tai prajuokinai. Norėčiau pamatyti kaip tu mane palenktum. O aš kalbu ne apie visas gynybines reakcijas, o tik apie vieną iš jų. Tą, dėl kurios nemėgstame užsieniečių. Ir dar. Pasaulis nėra vien juodas ar baltas. Jis yra spalvotas. O aš matau, kad tu to nesupranti.
Agd 2009-12-07 19:21
kaip būtų gerai, jei kinai m8m atomine elektrinę pastatytų! kiek pinigų susitaupytų ir dar ant saldainių liktų
Robinis 2009-12-07 19:25
na kaip lenkijoje teke vazinet,,kur kelias aplenkia kiekviena nama ir kruma ir t.t.. tai nieko nuostabaus pas dejo tiesiai viska ir ramu..o ten vingis ir vingis..
Analog 2009-12-07 19:31
Nera man labai sunku gyventi, manau kaip ir visiems dabar. O vertinu ne pagal tavo paties isivertinima, o pagal tavo zodzius. Jei zmogzudys sakys kad jis tik 10% zmogzudys, tai nekeis fakto, kad jis nuzude zmogu. O tas tavo uzjautimas ir taip toliau...Vaikiskai atrodo, kazka nori pasakyt, tai ir rezk. Jo, turbut tau ypac rozinis pasaulis Viskas priklauso kaip pazvelgsi, jei pasistenksi iziureti kiek pasaulyje ir musu Lietuveleje neteisybes, pamatysi daugiau juodos, tad geriau nesisvaidyk graziais posakiai ir pluduriaves aplink.
pinkiss 2009-12-07 20:04
Analog prie ko cia zmogzudziai biski svaigsti zmogau ?jeigu zmones atvaziuoj kelt ekonomikas ir geroves nematau jokios problemas ar jie juodi ar geltoni ir niera skirtuma is kur atvyke,bet yra tokia rusis zmoniu kurie gyvenime nieka nenor veikt ir atvaziuoj tik tam kad pasinaudot sistema ir is to gyvent,va tokiu degradu tikrai nereik niekur.Bet va tokiu kinu tikrai niekur europoj nepamatysi kad valkatautu ar butu kokie nusigere degradai.taigi reik biski skirt zmones,nes tu paciu lietuviu daug baisesniu yra nei per visa kinija turbut.
Analog 2009-12-07 20:12
Tai buvo palyginimas, susijes su kosmopolitais, o jei nesupranti, tai tu svaigsti o ne as. Isvis, kas cia per posakis? Man susidare ispudis kad tik neispruse tokius zodzius vartoja Taip, tiek Lietuvoje, tiek Kinijoje galima rasti visokiu, bet man kiniukai kaimynai sukeltu nepatogumu, juk Kinija tokia didele, tai ko jie ten taip dauginasi, kad nebetelpa savo valstybeje?
Agd 2009-12-07 20:35
Į ateitį žiūrint, tai man atrodo jei neeisim kosmopolitizmo link, tai vėl karai gresia. Seniau ir aš bijojau užsieniečių, bet dabar nelabai jie ir trukdytų man, dažniausiai jie juk dirbt atvažiuoja, ir mokesčius moką kaip ir męs, tai nematau tame nieko blogo, o jei dar ir kalbą vietinę išmoksta, tai tada išvis total owesomness.
Wolfy 2009-12-07 21:12
Man asmeniskai jokie kinai nemaiso,jei jie tik ismoksta kalba ir saziningai dirba,o ne taip ,kaip afrikieciai,kurie tik masiskai cia atsigruda ir nenori nieko doro daug ju veikti.
Muskietininx 2009-12-07 21:24
Tu čia kalbėdamas apie didelę dalį juodos spalvos gal kalbėjai apie juodaodžius ? Kiekvienas žmogus mato skirtingą spalvų spektrą. Aš matau daug spalvų, galbūt koks žmogus mato tik baltą, o štai tu visur matai beveik tik juodą Manau, kad tokius žmones labai riboja jų požiūris. Jeigu nuo tavęs viskas priklausytų, uždarytum Lietuvą nuo užseniečių ir gyventum lyg viduramžiais, atskirtas nuo viso pasaulio. Tamsiaisiais amžiais tavo požiūris būtų tirkai pripažintas, bet 21 a. Pasaulis yra labai mažas, todėl kad ir kaip ginsi savo daržą pas tave kas nors vistiek įlips. Tai geriau jau sudaryk užsieniečiams sąlygas kurios būtų naudingos ne tik jiems, bet ir tau. Taip pasieksi tikrai daugiau naudos, nei užsidarydamas. Pagalvok 8)
Arns 2009-12-07 21:32
kiniečiai išmoks kalbą? Nematai kas dedasi JAV? Jei jie atvyks gyventi, su jais atkeliaus giminės, pažįstami, draugai, ir visi kursis daugmaž į vieną vietą, tad atsiras kinų kvartalai Tad bent jau aš manau,kad afrikietį išmokyti lietuviškai daug lengviau negu kiną, japoną, turką. Vienetams prisireikia ir išmoksta, kiti net nesivargina.
Wolfy 2009-12-07 22:22
Na matai ten USA,auksto lygio gyvenimas ir t.t..O cia Lietuva,kur gyvenimo lygis kazkur tarp auksto ir vidutinio,tai abejoju ar taip masiskai kinai pas mus vaziuos ir manau tikrai jie ismoktu bei kalbetu lietuviskai.
AirDog 2009-12-07 23:07
Žemė - žmonių - mąstančių būtybių planeta. Žmonių organizmai, priklausomai nuo geografinės padėties yra prisitaikę prie karščio ir šalčio, prie akinančios saulės ar ledo spindesio, tuo jie skiriasi vizualiai - tuo ir nuostabus žmogaus margumas. Colorofobai, nežinau ar kas prieš mane vartojo tokį išsireiškimą spalvotųjų rasių baimei nusakyti, man yra siauro mąstymo individai mokantys tik fizinės prievartos būdų kovoti už savo teritorinį individualumą kurio ribas žymi keletas apmyžtų pagaliukų... P.S. Arns, lietuviai irgi migruoja, ar ir apie juos taip gali sakyti? Beje, gali nesibaiminti, kiniečių ar musulmonų kvartalams kurtis palankus metas dar praeito amžiaus vidury baigėsi. Žydų getas irgi nebeatsigaus... P.P.S. Analog, su tiek trukdžių galvoje prieš skaitmeniką kaip su kastuvu prieš traukinį...