Archeologai: europiečiai praktikavo kanibalizmą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zugalia 2009-12-07 20:53
geras straipsnis....iskepe juos netycia ant jiesmo ir netycia apkramte...
Goblinas 2009-12-07 21:15
tada nieks dėl moralės nesuko galvos, išlika stipriausieji, siplnesnieji keliauja į pilvą. natūrali atranka savo stichijoje.
ligonis 2009-12-07 21:16
"Tačiau priduriama, kad išsiaiškinti, ar žmonės kepti tyčia, ar ne – sudėtinga." o kam nepasitaiko, kad ir siais laikais. kazkaip sedi ir visiskai netycia issikepi koki gyvuli ant lauzo, ir uzgeri potencialiai degiu gerimu jei rimtai, tai turbut labai mazai yra padaru kurie valgo savo rusies atstovus(kazka tik apie karves panasaus girdejes). kokie mes laimyngi turetume but del savo tokio isskirtinumo.
Muskietininx 2009-12-07 21:44
Nieko nuostabaus čia nėra. Visi manau pripažinsit, kad žmogus nuo gyvūnų skirasi savo mąstymu. O prieš 7 tūkst. metų žmogus irgi mąstė. Jis mąstė, kad suvalgęs kitą žmogų periims jo galias. O gyvūnas ėda savo rūšies atstovą kai visiškai nemąsto ir nesupranta kas jis toks. Štai ir skirtumas.
Jusc 2009-12-07 22:17
Zoledziai gal ir nevalgo, o mesedziai (grobuonys), kodel gi ne? Per discovery ar per animal planet rode ten kazkokiu vaizdu topus. Tai viename ju buvo, kad liute koja issisuko(o gal susilauze, tiksliai nepamenu), o dar ji buvo su jaunikliu, tai biski tolelia paejo kviestis pagalbos, priejo keli liutai ir sukramte ta liute. Tai vat prasom neisivaizdinti, kad vieninteliai tokie
Manvydas 2009-12-07 22:25
Įdomu kamuojamas bado, ką darytum?Ėstum rastą negyvą žmogelį, ar mirtum nuo nepritekliaus.Ar rastum kokią pasiligojusią močiutę, kuri apsigint negali. Tada ir pasibaigtų moralė ir instinktai nugalėtų ir morales ir gailestį ir viską.
AirDog 2009-12-07 23:43
Nutaisę protingus veidus, prie kavos puodelio, sėdi ir diskutuoja mokslo atstovai ar galėjo kepti žmogus žmogų prieš 7 tūkst. metų ar negalėjo... Klounai... Gal jie nežino kas dėjosi …Но почему аборигены съели Кука? За что, не ясно — молчит наука!.. Мне представляется совсем простая штука - Хотели кушать — и съели Кука!..
Mitas 2009-12-08 02:07
Man tai ne viskas aktualu, ką sako tie archeologai. Savo teorijas kuria ir tiek... Kad ir šis straipsnis, nežinau, kiek jame tiesos, bet kažkaip ir neįdomu. Verčiau praneštų, kad rado kokio nors milžiniško humanoido griaučius, būtų kitas reikalas.
Goblinas 2009-12-08 12:06
kam rašinėji tada jei neįdomu?
Azuolas 2009-12-08 12:35
Nežinau ką tu vadini padaru... Jei kalbėti apie visą gyvūniją, tai yra tikrai labaio dažnas reiškinys. Vabzdžių klasėje tai yra ypač džnas reiškinys, o voragyvių net vyraujantis.... Jei imi žinduolius, tai taip pat kanibalizmas yra labai smarkiai paplitęs. Praktiškai visi nežoliaėdžiai yra ir kanibalai. Tik priklauso nuo aplinkybių: vienom rūšim tai įprasta, kitom - tik bado atveju. Žmogus manau yra iš tų rūšių, kur kanibalais tampa tik bado, arba kokios sutrikusios psichikos atveju. Tų mokslininkų, kurie neigia kanibalizmą nesuprantu... Matyt persipinusios kokkios baisios moralės ar religinės vertybės. Jei kanibalizmo pavyzdžių galima rasti ir iš šių laikų, tai kodėl teigia, jog kanibalizmo nebuvo senovėje? Ir ne šiaip, kad tik teigia, bet bando net griebtis paskutinio šiaudo ir kurti teorijas atkasus valgymo "padarinius"
Azuolas 2009-12-08 12:40
Mitai tu čia bandai trolinti? Jei neįdomu, tai ir neskaityk. Apskritai toks vaizdas, kad ne čia pataikei.. Eik į kokius NSO.lt ir ten skaityk apie visus sniego žmones ir ateivius. O šitam portale (bent jau kol kas) yra daugiau mokslo nei mitų.
Mitas 2009-12-08 12:59
Norėjau išsakyti savo nuomonę. Taip, man tai neįdomu, bet tokia mano nuomonė, tai aš ją ir išsakiau. O ką, nuomonė visada turi būti tik teigiama? Nuomonė yra nuomonė, jai net pagrindimas nėra būtinas...
Mitas 2009-12-08 13:03
Kur norėsiu, ten ir eisiu... Bet ot žmonių savybė nuolat kitiems vadovauti... Po tavo komentaro pasijaučiau taip, lyg gyvenčiau ne demokratinėje šalyje. Ir tik pabandyk pasakyti kažką kitaip nei visi, iškart tampi vos ne tautos priešu...
Azuolas 2009-12-08 14:00
Aišku, vadinasi trolini
chemchampa 2009-12-08 20:45
Na pagaliau!!! Pagaliau bent kažkokie bendresni pasisakymai, jog žmonės iš kanibalų virto šitais dabartiniais išgamom. Taip antropologo O. Maerth'o neįkainojami darbai (ypač ta 1973 m. knyga) ir liko užmaršty. Tyliai jis buvo paslėptas. Niekas apie jį "nežino", niekas necituoja, nerašo. Nenorėjo, matyt, sisteminiai istorikai ir antropologai, o gal ir politikai, bažnyčia ar dar kas, kad tokios tiesos apie žmonių praeitį išvystų dienos šviesą. Bet kas nori, tas sužino.:] Ir dabar galbūt kažkoks lemtingas posūkis šioje žmogaus tyrinėjimo sferoje atsiras ir bus prisimintas Maerthas. O tokie atradimai kaip šis tik, patvirtina jo tyrinėjimų išvadas. Tikiuosi...