Kinija šluoja nuo žemės paviršiaus istorines vertybes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2009-12-15 12:18
Perkele sventykla . Idomu, ar kada piramides perkelines?
Arns 2009-12-15 13:55
nežinojai jog statant Egipte užtvanka, buvo jau senai iškeltos kelios šventyklos? Viena, berods Ra garbiai buvo "sugadinta", nors išoriškai tokia pati ir taip pat pagrežta naujoje vietoje, tačiau saulės spinduliai per lygiadienius nebeapšviečia visos šventyklos, kaip buvo senojoje, dar egiptiečių, statytoje vietoje.
kiesza 2009-12-15 14:53
Ka nori kinai ta tegula ar su savo turtu nemanau kad kasnors imsis juos mokyti ir jie net nesileistu mokomi..
Senis 2009-12-15 15:26
Man kažkaip atrodo logiška, kinų politika paminklų atžvilgiu. Jie verčia nauja eros puslapį, ir manau bus daug įdomiau tai ka jie pastatys, negu ką yra pastatę ir neišsaugoję. Europoje daug kur atvyksti į šalį ir vaikštai po apylinkes aptvertu takeliu, kaip po didžiausią muziejų. Turistų N privažiavę, dairos fotografuojasi prie žurnaluose šimtus kartų matytų statinių ir pan. Kad gražu tai gražu, tačiau dvasios ten beveik nelikę, neįmanoma jausti kažką, kai aplink mišriai susiliejęs modernus, pasaulis, kai statiniai ir pan. nebeatlieka savo funkcijos. Mane piktina, jau vien tarkime lankytinose istorinėse vietose, sustatyti modernūs išsišokantys žibintai, jau nekalbu apie kokius kioskus, ar vitrinas, kurios gražina įrealybę, ir supranti jog esi čia tam kad iš tavęs nusunktų kuo daugiau pinigų.
Analog 2009-12-15 15:35
Nepatinka, nelankyk, bet griauti irgi nereikia.
Nightbringer 2009-12-15 20:23
Tai tėra menka kaina už progresa.
kaliso 2009-12-16 08:49
Kinai jau dabar sugadino savo šalį. Galima tik įsivaizduoti kas bus po 20-30 metų. Manau, kad progresas neturėtų taip smarkiai kėsintis į istorinius paveldus. Kažkodėl man yra visiškai vienodai ant kinų šalies, ten tos Kinijos kaip gražios valstybės jau nėra ir nebus. Tik stipri ekonomika ir nesuprantami kiniški elektronikos gaminiai, kurie kelia juoką....
Nightbringer 2009-12-16 22:45
Oi, kaip lengva kalbėti, kai turi pilna pinigine pinigų ir pilna šaldytuva maisto produktų apie kurios 100 kinų galėtu tik pasvajoti. O ir, kad sunaikinama smulkučiai istoriniai paminklai nėra toks jau milžiniškas nuostolis, niekam jie neįdomūs, tiek, kad vyktu didelius atstumus dėl jų, geriau internete pasižiūreti. O dėl stambesnių, tai kinai negaili pinigų...
kaliso 2009-12-17 09:03
Bet nejaugi nematai, kaip jie griauna savo šalį? Ypatingai rytine pakrante, kur yra tankiai gyvenama. Toks jausmas kad po keliolikos metu, jie ten kvepuot negalės normaliai, jau dabar vietiniai daznai su raspiratoriais vaikscioja. Bet cia yra aukstos ekonomikos kaina, neabejoju, kad Kinija taps viena stipriausiu pasaulio valstybiu (Jau dabar tokia beveik yra) bet jin paaukos savo gyventoju sveikata ir tai tikrai atsilieps ateityje.
Arns 2009-12-17 13:29
užsienyje ne vien dėl užterštumo su kaukėmis važinėja, ypač Azijoje. Daugiausiai dėl prevencijos nuo ligu, sergantys nešioja kad kitų neužkrėstu, o kiti jog jeigu ką, pvz nėsčiosioms itin reikia saugotis.
Nightbringer 2009-12-17 17:07
Gali plačiau?
kaliso 2009-12-18 10:22
Nightbringer, štai keletas nuotraukų kaip atrodo realybė Kinijoje. http://www.apipi.lt/post/55418/uzterstumas_kinijoje Kinijoje yra didžiausias užterštumas visame pasaulyje! Šitą tikrai ne aš sugalvojau, tai yra faktas ir jų pilnas internetas, kam idomu tas tikrai susiras susipažinimui su didžiausia teršalų išmetėja visame pasaulyje. Jie VISKĄ aukoja vardan ekonomikos augimo. Jau dabar penktadalis Kinijos vandens yra užterštas taip stipriai, jog jo negalima ne tik gerti, bet ir liesti (tokie yra valdžios duomenys!). Jinai yra morališkai atsilikusi, nes su gamta elgiasi taip kaip kitas pasaulis tai darė prieš 40 metų. Kinija turi daug ir didelių problemu: Per didelis žmonių kiekis, per didelis gamyklių kiekis… Jokios aplinkos apsaugos, jokių sanitarijos normų… Už visa tai kenčia naujagimiai… Jeigu skaitai kad gimė kažkoks išsigimėlis, tai 50% jis yra Kinijoje, ir tik kas penktas žmogus gimsta ten. Bendradarbis buvo Kinijoje pries nepilnus metus, tai ten visur tvyro keistas kvapas, net uz keliasdesimt kilometru nuo Pekino centro. Kinai suimineja ir siunčia į kalėjimus žmones, kurie kritikuoja aplinkosaugą. Štai čia dar vienas straipsnis -> http://www.technologijos.lt/n/spauda/sc ... 60/639&l=5
Nightbringer 2009-12-19 21:27
Pritariu, kad galėtu būti ivestos aplinkosaugos taisykles, bet kultūra ir tarša truputis skiriasi. Kinija aukoja viska dėl ekonomikos augimo. Dėl gero gyvenimo savo tautieščiams, bet kai tas gyvenimas ateis teks sumokėti už tarša. Galėtu jie rasti aukso viduriuka tarp taršos ir pelno, kaip tarp kultūros paminklo grovimo ir perkelimo.