Kava ir arbata padeda sumažinti diabeto riziką  (2)

Kavos ir arbatos mėgėjai mažiau rizikuoja susirgti antrojo tipo diabetu, rodo tyrimų duomenys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, mokslininkai mano, kad šis apsauginis efektas nepriklauso nuo kofeino, kadangi geriausias efektas buvo pasiektas vartojant kavą, kurioje mažai kofeino, pranešė BBC.

Mokslininkai išanalizavo 18 atskirų tyrimų rezultatus, kuriuose dalyvavo beveik 500 tūkst. žmonių.

Jų teigimu, ši analizė parodė, jog žmonės, kurie išgeria tris ar keturis puodelius kavos ar arbatos per dieną, penktadaliu ar dar daugiau sumažina riziką susirgti antrojo tipo diabetu. Tokia pati dozė mažai kofeino turinčios kavos per dieną šią riziką sumažina trečdaliu.

Pastaruoju metu didėjančiam antrojo tipo diabeto susirgimų kiekiui vis daugiausia įtakos turi gyventojų mityba ir antsvoris. Vien nuo saldumynų, kaip įprasta manyti, ši liga neišsivysto. Jai daugiausia įtakos turi kalorijų perteklius, esantis riebiame ir lengvai pasisavinamų angliavandenių turtingame maiste.

Antrojo tipo diabetas išsivysto sulaukus 40-45 metų amžiaus. Tačiau pastaruoju metu jis pradėjo “jaunėti”. Šio tipo diabetas vystosi pamažu, ligos simptomai nėra ryškūs. Dažniausiai pacientai apie tai, jog serga šia liga, sužino tik po daugelio metų ir iš netiesioginių požymių, o iš atsiradusių komplikacijų.

Antrojo tipo diabetas gydomas dieta ir fiziniu aktyvumu. Dažnai ši liga taip pat gydoma vaistais, o kartais ir insulinu. Jei šie tyrimai tikrai bus patvirtinti teisingais, medikai diabeto rizikos grupei priklausantiems žmonėms galės patarti kaisti arbatinuką ir kuo daugiau mankštintis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(0)
(1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: