Mokslininkai: mergaitės ir berniukai vienodai gabūs matematikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

špokas 2010-01-08 14:29
Nepaisant to, kad mergaičių ir berniukų gebėjimai panašūs, berniukai akivaizdžiai labiau pasitiki savo gebėjimais nei mergaitės ir jaučia didesnę motyvaciją“, – pastebėjo profesorė N. Else-Quest. Pastebėjo boba . Turbūt viena iš tų kur klykia apie lygias teises ir kitus vėjus. Bet man įdomu, kurioj sritį moterys yra pranašesnės negu vyrai ? Lyg ir nėra ?
Lukas2012 2010-01-08 14:53
Siauras tavo mastymas. Oj koks siauras..
Sloth 2010-01-08 15:09
Na, kiek aš susidūręs asmeniškai, tai panos visada matematikoj buvo lygios su vyrais, net tokio stereotipo, kad panos nemokėtų matematikos nesu girdėjęs. Vat fizika visai kitas reikalas, jos nors ir gali vienodai su vaikinais parašyt tam tikrą kontrolinį, tačiau olimpiadose visada geriau sekasi vaikinams. Pats, kiek teko gyvenime susidurt, esu susidaręs nuomonę, kad merginos turi silpnesnį loginį mąstyma už vyrus, jos gali vienodai gerai atlikti užduotis, kurių sprendimą žino bent jau teoriškai, bet kai reikia atlikti užduotį, kurios sprendimo nežino dažniausiai pasimeta o pačios nesugalvoja...Su istorija irgi panašiai, visos iškala datas, įvykius, testą ir žemėlapius padaro gerai, bet kai reikia analizuot šaltinius, ieškot priežastinių ryšių ir pan dalykų, dauguma failina, nesakau, kad visos, bet dauguma - tikrai. Na, bet panos turi geresnę vaizduotę ir meno pojūtį. P.S Čia aš rašiau apie vidutinį vaikiną/merginą , apie atskirus individus šnekėt neverta. Juk visur visokių pasitaiko...
Nedurnas 2010-01-08 15:10
Nebepjauk, koks dar siauras, dabar tik laikai atejo, kai moterys verziasi visur. Ipatingai stengiamasi irodyt teisiu ligybes kuriu ner, bet ka cia moterim isaiskinsi.. Irbeto su papais daznai daugiau gali pasiekt nei su protu.
andriulis 2010-01-08 15:35
Visa gyvenima aisku buvo,kad vyrai loginiu mastymu yra siek tiek pranasesni uz moteris, bet yra daugybe moteru pliusu pries vyrus. Gal ne i tema,bet labiausiai man pastebimas skirtumas tarp vyro ir moters yra pabandzius ikisti ranka po vandeniu kai jos plauna indus:D Atrodo,kad apsiplinkinsi O joms tai normali temperatura
lgtech 2010-01-08 15:44
"mergaitės, aprūpintos tinkamomis mokymo priemonėmis, ne tik neatsilieka nuo berniukų, bet kai kurios jų pasižymi išskirtiniais matematiniais gabumai" Turbut šį straipsnį irgi palietė FEMINISTĖS ranka
Muskietininx 2010-01-08 15:50
Aš tau dėl loginio mąstymo pritariu. Fizikos pamokoje, kur yra aiškinami fizikos dėsniai, tai aiškiai matosi. Vaikinai visada greičiau išmąsto ir sugeba pasakyti atsakymą pasitelkę vien loginį mąstymą. O merginomd reikia užsirašyti ir ilgai galvoti. O matematikoje manyčiau esame labai panašūs. Merginos yra stropesnės ir dažniausiai sprendžia uždavinius nuosekliai, todėl daro mažiau klaidų. Ši savybė ir nusveria mūsų loginį mąstymą. Dabar dažnai yra sakoma, kad moterys protingėja, bet taip tirkai nėra. Jos visada buvo protingos, tik nebuvo tinkamų sąlygų atsiskleisti. O keičiantis tradicijoms ir vertybėms atsiranda lygiai tiek pat galimybių kaip ir vyrams.
Muskietininx 2010-01-08 16:04
O tokie pasakymai man juokingi. Jeigu yra pagiriamas moters protas, jūs iškart manot kad tai feministės darbas ??? Su feministėm lygiai tas pats. Jeigu yra pasakoma, kad moteris kurioje nors sirtyje yra silpnesnė už vyrą, tai ji tuoj pat supyksta ir netoleruoja to vyro. Kaip atrasti kompromisą ??? Atsakymas manau yra niekaip. Vyrai ir moterys visada bus skirtingi ir niekada nebus visiškai lygių teisių. Tas pats ir su protu. 8) Protingų ir kvailų žmonių pasitaikys abejose lytise.
špokas 2010-01-08 16:09
Visų pirma jeigu tai būtų ne Feministės darbą, tai net nebūtų tokio tyrimo. Koks skirtumas kuri lytis protingesnė ? Kas pradėjo verkti dėl lygių teisės? Juk bobos. O dabar priėjom prie gėjų, lesbių verkimo, po to ateis laikas kai ir pedofilai su zoofilais pradės šaukti dėl lygių teisių ...
vyckas 2010-01-08 16:43
Atsiprasau, bet lyginti moteris su gejais, lesbietem, pedofilais ir zoofilais reik but mazu maziausiai truputi trenktu. Verke nes buvo del ko, idomu jei pats negaletum gaut norimo darbo, gautum mazesne alga nei visi, negaletum reikst savo nuomones ir t.t. vien todel, kad tavo lytis kita, turbut pats apsiasarotum kaip "boba".
m.b. 2010-01-08 16:51
Špokai, BOBOS? na jei taip visi būtų nusistatę, tai ir feminisčių pretenzijos būtų pagrįstos... Tačiau, kai jos nori visiškai panaikinti skirtumus tarp vyrų ir moterų, tai kvaila. Kas dėl šio tyrimo straipsnyje, tai duotas vienas skaičius apklaustų studentų... poto užsimenama apie berniukus ir mergaites - manau reikėjo išverst "moksleivių", bet vistiek nežinia kokio jie amžiaus, ir iš kur tas nepasitikėjimas jėgomis? Beje, jei moterys taip skraudžiamos, nors ir vyrų ir moterų yra po lygiai, tai vyrai, gal, tikrai yra pranašesni? p.s. diskriminacijos dėl lyties negali būt, bet nereik pasiduot feminisčių (dabartinių) isterijai.
Jusc 2010-01-08 17:00
Šiaip man užtenka pažvelgti kiek vaikinų ir kiek merginų dalyvauja matematikos olimpiadose ir tampa aišku, kad skirtumas tikrai labai nedidelis (ir net nežinau kurios pusės naudai ). O dėl tų vidutinių ir silpnesnių, tai koks skirtuma skirtumas kurie labiau nemoka jos, svarbu, kad patys gabiausi yra daugmaž vienodai pasiskirstę.(Čia bent pas manes rajone)
creator 2010-01-08 17:04
Jooo, pas mane rajone irgi vien gabiausi žmonės
Zigzaueris 2010-01-08 17:39
Jau tik nereikia.Jaigu vien bakaprotes pažinojai,tai niekas nekaltas.Pažįstu tokių ogogo-kaikuriem bachuram slėptis reiktų su tokiais pasakymais.O matke kiek pamenu iš mokyklos laikų,tai ne retai ir geriau mokėdavo,nes daug stropesnės būdavo . Nemanai,kad nuo nicko reiktų priešdėlį nusibraukt?
Manvydas 2010-01-08 19:12
Juokingiausias dalykas kurį esu girdėjęs iš feminisčių, tai panaikinimas terminų: vyras ir moteris. Ką tai rodo, kad feministės skelbiančios tokias idėjas yra kompleksuotos iki begalybės. Tokio tipo feministės jaučiasi nepilnavertės asmenybės ir dėl to kaltina vyrus. Ir nori būt panašesnės į vyriškius. O dėl matematikos.Seniau pas mane klasėje matematiką mokėjo, tik bahūrai.Ir visad merginos klausinėdavo manęs ir draugo, kaip tą padaryt aną. Beje, feministės pakarkit mane, VIDUTINIŠKAI vyro IQ yra didesnis nei moters, loginis mąstymas yra geresnis vyrų, aišku moterys irgi turi pliusų, kaip ir vyrai minusų. Akivaizdūs pavyzdžiai, kas išrado lemputę, lėktuvą, variklį ar net tapačią siuvimo mašiną? Net gi pažiūrėjus, vyrų šiame forume manau vidutiniškai daugiau, nei moterų.Nes moteriškėms rūpi visokie supermamų forumai ir blevyzgos, kokie bateliai gražesnsi. O šiaip net neverta diskutuot, kas geresnis vyras ar moteris.Mes esam lygūs. Tik pranašumai skirtingi ir vienas kitą kompensuoja.Tik kai kompleksuotos feministės pradeda aiškint, kad reik panaikint terminus: vyras ir moteris, nes atseit, tai žeidžia moteris, nebejuokinga darosi.
Analog 2010-01-08 19:24
Jei moterim nerupetu supermamu forumai ir t.t., tai tu net gimes nebutum. Gal nori kad moterys pradetu daryti vyriskus darbus? Perdaug pasikeles man atrodai, tu verciau taip paziurek, musu prezidente kas? MOTERIS! Nu va prasau, dar aiskina, kad matai gi pranasesnis jis? Idomu nat kiek pranasesnis vaiku auginime, indu plovime, kitoje buityje...ir matematikoje
Nedurnas 2010-01-08 20:49
Wow neisivaizduoji kiek tokiu kaip tu yra kurie apie mano nick'a tapati sako... Nesakiau ka pazystu ko ne, yra tikrai protingu moteru, kurios tiek mokosi tiek dirba puikiai ir nera prie ko prikibt. Bet visada yra taip kaip yra grazi isvaizda daznai buna laaabai didelis +
Lukas2012 2010-01-08 21:07
Tu nusysneki, ir pats to nejauti. Ka tu pogalais cia irodineji?
Separatistas 2010-01-08 22:01
Aš studijuoju matematiką ir galiu pasakyt, kad pusė merginų išties prastai prastai dorojasi su mokslais, tačiau yra ir kitą pusė merginų, kuri tikrai nepraščiau už vaikinus Na o pasirinkusių sutdijuot matematiką buvo beveik po lygiai 50% merguinų ir vaikinų. Bet vaikinų liko daugiau Bet ir tai nieko nereiškia..
Dovilė 2010-01-09 20:35
.