Startuoja tarptautinis projektas, skirtas 1000 žmonių genomo iššifravimui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cia 2008-01-29 02:04
tai ka jie nori pasiekti jei nezinos tiriamu zmoniu fenotipo ?? nesuprantu niekaip gal kas paaiskins? tipo tik pasiziureti kas gali skrtis, kas is to? tarkim suzinotu kad skiriasi daugiau nei 99% DNR ir kas is to???
Anonymous 2008-01-29 16:20
Sveikas "cia". Na manau tikslas toks: rasti bazių poras, kurios ir turi įtakos skirtumus tarp žmonių. Įsivaizduok jei visą žmogaus genomą sudaro ~3mlr. bazių porų, tai tas vieno procento skirtumas tarp musų yra ~ 30mln bazių porų. O genomas panašus todėl, nes mes visi kaip ir vienodi: visi su rankom, kojom, kraujotakos sistema ir pan. Tad tikslas ir yra, surast skirtumus - tai būtų tos lokalizuotos vietos, kurios turi įtakos mūsų skirtumams, ligoms ir t.t. Visų žmogų fenotipas labai pašus, daugiau nei 99%, tad reikia tik surasti vietas, kurios skirias pas visų.
cia 2008-01-30 16:11
tai va suras tas vietas kurios skirias( be to atsimenu kazkoky lygtai buvau straisniuka skaites, kad lyg ir galvoja kad daugiau nei 99% skirias tie genomai), bet nezinodami fenotipu negales pasakyti pvz"va radom vieta del kurios zmones serga diebetu", nors siajp aisku tas tyrimas daug kuo pades, bet paskui vistiek reiks tas vietas(kurias surado) is naujo tirti ir ziureti ju sarysi su fenotipu. Tai ko tada nepadarius visko is karto? Skupas moka du kart