Fizikai kuria kreivosios erdvės variklio planus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

doggydogg 2008-09-17 04:20
neziurekit y viska sitaip pro pirshtus, juk elektros lempute kazkada irgi buwo tik teorija...
Otto 2008-09-17 10:15
Na, žinoma, žemė irgi ant trijų banginių laikėsi. Visų pirma, reikia atmesti klaidingas teorijas, o iš to, kas liks jau galima ką nors sukurti. Manau, kad LHC padės sumažinti nesąmonių fizikoje, įdomu, ar neraudonuos tada šio projekto autoriai?
ilgasrimas 2008-09-17 12:25
Greitejant iki sviesos greicio zmogus nebutu sutraiskytas,nebent pasiektum toki greiti per 1 sekunde .Pvz automobilis isibegejantis iki 100km/h per 2 sekundes nera naujiena,ir zmogus nebuna sutraiskytas.Juk tai tera tik 13,8 metru per sekunde kvadratu pagreitis.Va tokiu pagreiciu ir galetu greitet kosminis laivas su visa igula.Zinoma tai uztruktu apie 250 paru iki pilno sviesos greicio Pati didziausia problema yra kosmoso siuksles.Sviesos greiciu skrendan,atsitrenkus kad ir i 1 gramo akmeneli,pasekmes butu tragiskos.Skrendant per dulkes jos susveistu korpusa iki skyliu per sekundes dali.Praktiskai skraidymas sviesos greiciu yra neigyvendinamas net jei tai ir butu imanoma.Tuo tarpu lankstyt erdve ir sokinet per skyles butu daug saugiau.Tad tegu mokslininkai ir dirba sia linkme,gal per kokius 200 metu ir suras buda kaip tai padaryt
GGO 2009-01-07 15:24
Visiškai relu. Klasikiniuose vadovėliuose tiek liampdos, tiek 'v' apibrėžimuose nusakomos priklausomybės tik bendrose sąlygose ir neatspindi įmanomų galimybių deformuotoje plokštumoje. Elementari mechaninė lampdos išraiška būtų = tik '4r', kai tuo tarpu deformuotoj plokštumoje su tuo pačiu 'r' lampdą įmanoma ištempti iki begalybės su tuo pačiu 'v'. Patikrintas mechaninis modelis tik gali patvirtinti tokių šuolių galimybę.
GGO 2009-01-07 16:05
Jo Algi, dualizmo "šmėkla" puotauja toliau, mokslininkai kaip operos ir baleto teatro artistai, vieni šoka, kiti dainuoja ir vieni ir kiti tik iš savo varpinės žiūri nors ir kuria tą pačią estetiką. Svarbiau į objektą pirmu prisilietimu pažvelgti optimaliausiu kampu. Mane sudomino tavo požiūrio laipsnis ir noras bendrauti. Kadangi nenurodei savo el.p. turėsiu klausimų 'ostiltas@gmail.com. Sėkmės.
algisle 2009-01-08 02:21
Sveiki. Nustebau radęs tokį atsiliepimą. Tai senos diskusijos. Ačiū. Aš domiuosi viskuo, kas už "priešakinio krašto", - visa, kas jau gerai patvirtinta duoto laiko žiniomis, mums gali tarnauti daugumoje kaip medžiaga tolesniam mąstymui ir nekelia tokio įdomumo. Šiuo aspektu Pasaulio mokslininkų draugijos viceprezidento ruso Smirnovo požiūris man labai patiko, nes suteikia daug "atraminių taškų" galimų gamtos modelių įsivaizdavimui.
Justas116 2009-07-27 21:06
Kartais atrodo, kad kai kurie žmonės nenori, kad kažkas panašaus būtų sukurta. Jei tobulėtume, tai ir požiūris būtų kitoks, tai ir visokių laukinių marozų, ir girtuoklių, ir narkomanų būtų mažiau.