Kvantinės sistemos nepaiso fizikos dėsnių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-06-28 20:28
Beveik nieko nesupratau kas čia rašoma
Anonymous 2008-06-28 20:42
Man , kaip doram pilieciui ( ) , prasyciau paaiskinti kodel rasoma kad: "nepaiso fizikos desniu" , o ne pvz: atrandami nauji desniai .. o kalbant apie sitai , tai lb geras atradimas gales but nemazai kur pritaikomas ..
Anonymous 2008-06-28 21:20
man irgi cia vejai nors gal issiblaskes kazkaip skaitau sendien.
Anonymous 2008-06-28 21:59
Tokie teiginiai, kaip yra gana absurdiški ir (!) melagingi. Aišku, tokie pavadinimai yra šiek tiek populiarumo norinčių ssulaukti mokslininkų kaltė. Esmė čia yra vieninteliame žodelije - kvantinis. Esmė tame, kad kvantinė fizika ir klasikinė fizika yra nagrinėjami visiškai skirtingai. O klasikinė fizika yra kvantinės fizikos viena iš kraštinių ribų. Tie patys fizikos dėsniai galioja visur, tik ne visur jie gali būti įžvelgti. T.y. klasikinėje mechanikoje nėra pakankamai akivaizdūs kai kurie kkavntinės mechanikos reiškiniai, lygiai taip pat kvantinėje fizikoje kitaip pasireiškia klasikinės fizikos dėsniai. Todėl nieko keisto čia nėra. Tiesiog labai skambiai pasakyta. Kvantinės sistemos dažnai elgiasi "kitaip", negu mums įprasta žvelgiant klasikiniu požiūriu. Bet tai nereiškia, jog laužomi klasikiniai dėsniai. Tai tiesiog reiškia, kad klasikinis dėsnis yra išplaukęs iš kvantinio dėsnio su tam tikrom kraštinėm sąlygom ir atrodo nepanašus. Šiaip mane knisa tokie "skambūs" pavadinimai, kurie yra beverčiai
Anonymous 2008-06-30 11:06
as supratau tai, kad saltas kunas atiduoda siluma karstam, tapdamas dar saltesnis, o anas dar labiau ikaista. Bet toliau aiskinama kad taip vyksta del matavimo prietaisu poveikio. Tai gaunasi, kad jei nematuotu, tada viskas vyktu kaip ir priklauso pagal galiojancius desnius. Nelabai supratau kas ten ko nepaiso.
Anonymous 2008-07-01 22:02
nu ce biski kosmosas