Nanodalelės - puiku, bet...

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sz520qm 2008-05-02 21:56
Nanodalelės (sidabro, auxo, titano dioxido ir kt.) išvis turėtų neišeiti į plačiąją rinką, nes jos per daug kam gali padaryti nenumatytą poveikį. Geriau jau palikti naudoti moxliniuose tyrimuose, medicinoje, bet, tik ne plačiojoje rinkoje. Deja, šitai jau iš esmės plinta ir dar plis. Tai nanotechnologijoms suteix tikrai ne pačią geriausią reputaciją. Nors realiai, nanotechnologijų, gaminant nanodalels, net nėra... Gaila.
ligonis 2008-05-02 23:06
tarkim yra sidabrinis indas ir jame laikomas vanduo. ir yra stiklinis indas(lygiai toks pats) kuriame taippat laikoma vanduo. kiek girdejau, tai neva sidabras sidabriniame inde palaikys vadeni "sviezesni" ot kaip moksliskai atrodytu toks paaiskinimas? ta prasme, kokios formules? nes kiek galva leidzia atsimint - sidabras vienas is neaktyviausiu elementu. tai ka povelniu jis tam vandeniui daro?
Skeptikas 2008-05-03 12:52
Sidabras veikia mikrobų ląsteles todėl, kad jį sorbuoja (sugeria) ląstelių apvalkalai, jis blokuoja bakteri­nius fermentus ir ląstelė žūva. Koloidinio sidabro molekulės būdamos mažesnės nei virusai ar bakterijos, laisvai prasiskverbia į patogenus ir sunaikina juos. Baktericidinis sidabro efektas pasireiškia monovalentinių sidabro jonų dėka, kurie kovalentiniais ar koordinaciniais ryšiais labai tvirtai susijungia su bakterijų baltymais ir juos padaro neaktyvius arba paverčia nuosėdomis. P.S. Tereikia paieškoti sename, gerame google.lt , manau viskas aiškiai ir moksliškai išdėstyta. Formulių nebus, nes negalėčiau patvirtinti kad visos teisingos , nes jos labai ilgos ir sudėtingos.
ligonis 2008-05-03 17:20
tai taip iseina, kad jis reagudamas su tom bakterijom, jas pavercia kazkuo kitu? bet vel i galva ateina paties parasytas sakinys "sidabras vienas is neaktyviausiu elementu" ir jei reaguoja, tai vadinasi jis ir pasibaigt gali ten kur deda(skalbimo masinose ir kitur), o tai tarkim, kuriam laikui skalbimo masinoi esancio to "stebuklingo sidabro" uztektu?
Anonymous 2008-05-03 22:58
tai pats sidabras nera pavojingas, bet nano lygmenyje sidabras turi kitokiu savybiu, kaip ir auksas, titano oksidas ir t.t. taigi kazkokiu budu sidabro nano daleles kitaip elgiasi ir turi kitokias savybes, kurios pasirodo is teigiamu, kai kurios virto neigiamomis. anglis ir anglies nano vamzdeliai irgi skiriasi, tai nelyginkite sidabro ir sidabro nanovamzdeliu
Skeptikas 2008-05-03 23:12
Nepykit ,,nano", bet Jūs truputį klaidinate savo atsakymu. Iš tiesų medžiagos sumažėjusios 10 laipsniu įgyja specifinių sąvybių, bet šiuo atveju Ag jokių naujų sąvybių neįgauna, jos tiesiog sustiprėja. Taip pat Ag nanodalelės nėra labai nuodingos žmonėms, jos tik pasižymi batericidiniu poveikiu. Jei kalbant apie aktyvumą, tai mano komentare viskas ganėtinai aiškiai parašyta (tiesa sakant, net kai kas kartojasi) . Jei pagal aktyvumą tai K,Na ir kiti aktyvūs metalai turėtų būti patys nuodingiausi,bet kaip žinome, taip nėra. Jis (Ag+) bakterijų nepaverčia kuo nors kitu, o tiesiog blokuoja fermentų ir baltymų išnešiojimą, kas sąlygoja bakterijų arba virusų mirtį. Manau, kad to stebuklingo preparato turėtų užtekt ganėtinaii ilgai, o jei negaila gali naudoti gryną sidabrą .Tokiu atveju jo užteks išties ilgammmmmmmmmm Metalo aktyvumas čia nė prie ko!