Mėgstantiems eksperimentus - skardinės gniuždymas šaltu vandeniu (video)  (9)

Tai - nesudėtingas ir minimaliai pavojingas eksperimentas, kurį lengvai galima atlikti namų sąlygomis. Paimate tuščią skardinę, įpilate porą šaukštų vandens, vandenį užverdate, leisdami garams užpildyti skardinės vidų. Lieka įmesti skardinę į šaltą vandenį. Kas įvyksta? Žiūrėkite video.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 
Garai greitai atiduoda energiją šaltam vandeniui, kondensuojasi ant sienelių, taip sudarydami vakuumą indo viduje - dėl šios priežasties skardinę sugniuždo atmosferos slėgis.
Nors eksperimentas ir nesudėtingas, tačiau būtina laikytis saugumo taisyklių - skardinė įkaista iki didelės temperatūros, todėl jos negalima liesti neapsaugotomis rankomis (kojomis ir kitomis kūno dalimis taip pat negalima liesti, tačiau tikimės, jog mūsų lankytojai tokių ekstremalių sprendimų nelinkę prisigalvoti).
Redakcija negarantuoja visiško saugumo atliekant tokį eksperimentą ir visą atsakomybę prisiimate jūs patys.
Beje, eksperimentas veikia ir su tuščia skardine. Viskas pavyks gerai jei skardinę įmesite angą nukreipę į vandenį (kad pro ją nepatektų oras), ir jei vanduo bus kaip galima šaltesnis. Pateikiame ir dar vieną analogišką video klipą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: