Į TKS skrenda erdvėlaivis „Endeavour“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2008-03-11 20:00
o kas bus po shuttl'u?
Giedrius.S 2008-03-11 20:03
Sekmadienį iš Europos, antradienį iš JAV (su Japonijos įranga). Smagu tai matyt, gal ateis laikas, kai kosminiai skrydžiai bus tokia pat kasdienybė, kaip dabar įprasto mums transporto maršrutavimas (žinoma, apie analogiškus mastelius nekalbu). Reikėtų, kad daugiau perspektyvių turtingų šalių statytų kosmodromus ir progresuotų kosminėj aviacijoj. Kad ir Australija, Brazilija, Indija, PAR, JAE ir t.t. (o gal kai kurios iš jų tą daro tik aš nežinau, tada galit mane patikslinti). Bus sukurtas kosminis lėktuvas Orion, kuris pakeis dabartinius kosminius šatlus. Jis bus tinkamas skraidyti tiek į orbitą aplink Žemę, tiek į Mėnulį, o patobulinus – ir į Marsą. Šiuos lėktuvus į kosminę erdvę iškels Ares-1 raketa. Ares-1 galės iškelti 25 tonų masę, o Ares-5 net 130 tonų masę į žemą orbitą aplink Žemę. Daugiau apie Orion gali pasiskaityti Vikipedijoj (anglų k.), straipsnis vadinasi „Orion (spacecraft)“. Ten rasi ir nuorodas į straipsnius apie Ares raketas
Anonymous 2008-03-11 20:14
Per daug čia neužsisvajok
Anonymous 2008-03-11 20:43
nu JAE stebiosi ko nesireiskia tokiose srityse. Ekscentrikai milijonieriai dengia lektuvus auksu uzuot nusipirke raketa
Anonymous 2008-03-11 21:01
Nu, žinant, kaip arabai linkę labai pabrėžt savo turtus, galime palygint, kas efektyviau? Auksi dengtas lėktuvas su saunom, voniom ir kitu gėriu, ar shutlas kažkoks. Šiaip tik apmaudu, kad savo turtų nepanaudoja prasmingesniam tikslui, negu savo tuštybei pabrėžti.
Giedrius.S 2008-03-11 21:21
Dėl pirmos tavo pastraipos, priklauso, kaip pažiūrėsi. Kam jie leidžia savo pinigus? Iš dalies savo asmeniniam komfortui, pramogoms, tada sutinku, žemiški dalykai turbūt pakankamai malonūs, o ir nerizikingi. Tačiau kitas dalykas - jie nori save parodyti, tam tikra prasme, siekia dėmesio, siekia pripažinimo. Į istoriją neįeis nė vienas, kad ir 10 tų lėktuvų nusipirktų, o nuveikęs kažką prasmingo žmonijai, tikrai galėtų. Sauja šeichų galėtų duot rimtą impulsą kokios nors ligos gydymui, t.t., čia belieka tik fantaziją pasitelkt. Ambicijų turėt yra erai, svarbiausia, kokios tos ambicijos. Va, tegul užsibrėžia tikslą gaut Nobelio premiją, o ne didesnį haremą turėt Kad ir koks bebūtų jų tautos mentalitetas, turėtų, anksčiau ar vėliau, pasitaikyt individas-išimtis Artimųjų rytų šalys, priklausančios OPEC, galėtų bent jau vieną kosmodromą pastatyt. Kiek aš esu įsigilinęs į to regiono įvairiausius projektus, tai jiems būtų vieni niekai (būtent, vieni niekai), nors daugumai tautų tai neįgyvendinama svajonė. Gaila.
Anonymous 2008-03-11 21:46
Paskaitykit apie Iraną pirmiau, nekaip šnekėję. Aišku Irano programos labiau orientuotos kariniais tikslais, bet kas žino kas bus ateity.