Surasta nauja planeta gyvybei tinkamoje zonoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2007-11-07 21:07
Sveiki,kur reikia užsiregistruoti kažkaip nerandu? Ši svetainė labai patiko, nuomonę reikšiu vėliau!
Vytautas 2007-11-07 21:51
Puiku, kad sulaukiame susidomėjusių skaitytojų - Jūsų komentarai portalą daro dar įdomesnį ir naudingesnį žinių prasme. O registruotis galima čia: http://www.technologijos.lt/pasisveikinimas Registracija trumpa ir nesudėtinga. Lauksime komentarų!
Anonymous 2007-11-07 22:01
labai įdomus straipsnis.dabar pradedu įsitikinti, kad astronomija griauna seną nusistovėjusį žmogaus požiūrį visatoje.tai reiškia vieną:egzistuoja nauja klasė planetų, greičiau sakant dujinės planetos palydovai, kuriose gali būti mikroorganizmų, ypač jei skrieja gyvybės zonoje.apskritai, tokių žvaigždžių planetų sistemų Galaktikoje gali būti daug.dujinės planetos visada turi planetos, tai akivaizdžiai įrodė astronomijos mokslas.tikrai šioje atrastos planetos palydove gali būti nežemiškų mikroorganizmų.jos gali būti.bet...jeigu jos yra, tai gal kas ir daugiau gyvena?gal būtent čia yra kokia išsivysčiusi civilizacija??o kodėl gi ne?visai galimas dalykas.astronomams siūlyčiau padaryti spektroskopinius planetų tyrimus.bet bus nelengva, nes reikia specialių galingesniųtokių kaip KECK teleskopų Havajuose tokiems tyrimams. aš manyčiau jei planeta skrieja gyvybės zonoje ir neturėti toj vietoj jokios civillizacijos, tai būtų nesąmonė.bet...nauji straipsniai "technologijos pasaulyje" specialistai sako, kad nelabai yra šansų radiobangomis užfiksuoti kitą tokią civilizaciją.sakoma, kad jau 80 metų iš Žemės į kosmosą sklinda radijo bangomis. šitoj atrastoj planetoj nežemiškai civilizacijai tikimybė egzistuoti yra plačios ir įmanomas.juo labiau, kad ši sistema labai panaši į mūsiškę.dar labiau žvaigždė G klasės, kaip mūsų saulė ir be to, žvaigždės amžius kaip mūsiškė.tuo labiau:jei kokiame planetos palydove egzistuoja pažengusi civilizaciją, tai iš tikro labai realu, tai tos žvaigždės sistemą iš musų Žemės prieš 41 metus jau pasiekė šią atrastos planetos palydovus.tad, jei ten yra civilizaciją, tai jau po 1 metų praktiškai turėtume gauti radioatsakymą iš šios atrastos sistemos.ką gali žinoti, kaip čia bus.SETIhome specialistai nusivyle savo stebėjimais apsidžiaugtų tokių įvykių.
Anonymous 2007-11-08 21:18
aš įsitikines, kad ten yra pažengusi civilizacija.ta planeta tikrai gavo radiosignalus iš Žemės.kas žino kas tai per būtybės atsiūs atsakymą?kaip sureaguos žmonės, jei tikrai jau po 1 metų gausime radiotelegramos atsakymą? o sako, kad tarpžvaigdiniams ryšiams radijo bangos nelabai tinka,jos tinka iki tam tikro atstumo. na, nebent pažengusi civilizacija gali siūst ne radijo bangas, o lazeriniu būdu atsakymą, astrofizikoje tai irgi įmanoma. maždaug po kelių metų kosmose gali būt plačiai naudojamos ne radijo bangos, lazeriniu būdu perduodama informacija. iki tam tikro atstumo Galaktikoje dirbtines radijo bangas įmanoma siūst.kiek toliau bangos sklaidosi erdvėje. Astronomų nuomone mūsų Galaktika gali turėti nemažai išimčių, panašias kaip mūsų saulės sistemas, bet jos būti nutolusiais dideliais atstumais už tūkstančių šviesmečių dėl ko radijo bangomis kontaktai gali būti neįmanomi, nebent lazeriniu būdu.retai kur tokios sistemos gali būti "arti" .
Anonymous 2007-11-08 23:01
Jūsų požiūris truputį siaurokas. Net nepagalvojate, galbūt visose kitose planetose jau seniai yra gyvybė, tokia gyvybė, kurios mes net nemokame suvokt. Visiems atrodo, jog gyvybė, tai turi būt panašaus tipo į mūsų žemės gyvybę, tai yra organiką, o galbūt kažkur kitur yra kažkas nesuvokiamo, nematomo, nejaučiamo, bet tai yra. Net nemoku išreikšt šitos savo minties. Galbūt ir tos gyvybės technologijos yra visiškai nesuprantamos mums, mes esame išmoke valdyti radio bangas, garsą, šviesą, atomus...o jie galbūt moka valdyti gravitaciją, laiką, keliaut begaliniais atstumais. Dėl dalyvio minties apie lazerinį būdą. Galbūt tai ir įgyveninama, tačiau, jei tai būtų pasiteisinę, mokslininkai tikrai tai būtų seniai panaudoję. Radiobangomis jie tiria visatos kūnų fizinius matmenis. Kalbant apie radiobangų savybes, jos turi savybę - skrieti begalinį nuotolį be jokios energijos, jos geba aplenkti kliūtį arba nuo jos atsispindėti. Naudojant šias savybes galima nustatyti kūno plotą, iš ko jis yra sudarytas ir t.t. P.s. lazeriniams būdams reikia begalo daug energijos, o radiobangoms ne, todėl lazeriais tirti visatos visiškai neapsimoka. Tokia mano nuomonė šiam kartui.
Anonymous 2007-11-09 00:34
Pritariu vytleriui ka jus zinot gal net yra kur nors visai salia musu 4 dimencija
Anonymous 2007-11-09 01:35
Tai pagal stygu teorija, salia musu yra visos 11 dimensiju (jeigu kartu imsim ir laika)...
vytleris 2007-11-09 07:36
Tai 4 dimensija yra laikas O pagal stygų teoriją, yra netgi 26 dimensijos.