Kaip unitazai veikia kosminiuose laivuose? (Video)  (3)

Visi žinome, jog pakilus į erdvę virš Žemės, dingsta įprastinė gravitacijos jėga, traukianti bet kokius objektus žemyn. Žinoma, nesvarumo būsenoje paskrajoti įdomu, tačiau anksčiau ar vėliau tenka susirūpinti "žemiškesniais" reikalais. Niekada nekilo klausimas - kaipgi veikia unitazai kosminiuose laivuose? Skaitykite toliau ir žiūrėkite video.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Principas iš pažiūros paprastas - kosminiuose unitazuose naudojamas nestiprus vakuumas bet kokioms nereikalingoms medžiagoms susiurbti. Skysčiai ir sausos medžiagos surenkamos atskirai - skysčiai perdirbami ir toliau naudojami uždarame vandens cikle (maistui, higienai), o visa kita trumpai palaikoma atviroje kosminėje erdvėje (sunaikinamos kvapą sukeliančios bakterijos), o surinkus pakankamą kiekį atliekų jos specialiame konteineryje numetamos į Žemės atmosferą - krisdamas konteineris ir visas jo turinys sudega kaip meteoras. Taigi žvelgdami į krintančias žvaigždes per daug nesigilinkite, kas tai per daiktas... ;)
Video intarpai anglų kalba - esmę mes jau aprašėme, bet norint suprasti smulkmenas, reikės pasitelkti anglų kalbos žinias.

 
 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)