Nesėkmingas Japonijos palydovo startas  (2)

Šianakt (09.06) iš Rusijos Baikonūro (Байконур) kosmodromo startavo Japonijos palydovas JCSAT-11. Į orbitą jį išvesti turėjo Rusijos raketa nešėjas "Протон-М", suprojektuotas kompanijos "Lockheed Martin Commercial Space Systems". Deja, įvykus raketos variklių gedimui startas nepavyko - viskas baigėsi avarija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal pirminius pranešimus avarija įvyko dėl variklių sektoriaus techninio gedimo. Gedimo rezultate nustojo veikti antros pakopos raketos varikliai. Avarija įvyko praėjus 135 sekundėm nuo antros pakopos variklių įsijungimo.

Kokie patirti nuostoliai dar nedetalizuojama, taip neaišku kas juos dengs. Japonai su Rusijos kosmine agentūra turėjo sutartį, pagal kurią rusai privalėjo garantuoti jų palydovo išvedimą į atvirą kosmosą.

Raketa nešėjas "Протон-М" skirta sunkių krovinių gabenimui į kosmosą ir gali pakelti iki 6 tonų krovinį. Raketa vis dar tobulinama ir tikimasi, jog po 2009 metu ji taps pagrindine priemone tiek komerciniams, tiek ir valstybiniams skrydžiams į kosmosą skraidinant sunkiasvorius krovinius.

Plačiau: Запуск японского спутника связи вместе с российской ракетой закончился аварией

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)