Visoriuose formuojamas lietuviškas Silicio slėnis  (2)

Į Vilniuje, Visorių-Santariškių rajone, įsikūrusį Visorių informacinių technologijų parką (VITP) nusprendė persikelti Vilniaus Universiteto matematikos ir informatikos fakultetas, itin sustiprinsiantis intelektualinį VITP potencialą. Tokiu būdu Visoriuose nuosekliai formuojamas Santaros slėnis, kuris ateityje taps valstybinės reikšmės mokslo, studijų ir pažangių technologijų verslo centru bei, kaip planuojama, išsivystys į lietuvišką Silicio slėnio (JAV) variantą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manome, kad mūsų sprendimas prisijungti prie VITP prisidės prie Lietuvos konkurencingumo inovatyvių technologijų srityje didinimo. Koncentruotai sutelktos mokslo, studijų ir verslo pajėgos ne tik užtikrins spartesnę naujųjų technologijų plėtrą šalyje, bet ir pritrauks potencialius užsienio investuotojus. Tai sudarys sąlygas Lietuvoje atsirasti stipriam informacinių ir ryšių technologijų slėniui“, – teigia VITP tarybos pirmininkas, Vilniaus universiteto matematikos ir informatikos fakulteto dekanas, profesorius Feliksas Ivanauskas.

Į Visorius planuojama perkelti tiek akademinę (studentai bei akademinis personalas), tiek mokslinę (moksliniai darbuotojai) VU Matematikos ir informatikos fakulteto dalis. Tai reiškia, kad VITP pajėgos bus sustiprintos 200 akademinių ir mokslinių specialistų bei 3000 studentų.

„Šis sprendimas teigiamai paveiks naujų šalies specialistų rengimo procesą. Visame pasaulyje šiuo metu jaučiamas aukštos kvalifikacijos informacinių ir ryšių technologijų profesionalų trūkumas. O mūsų studentai turės galimybę ne tik pasisemti patirties iš geriausių šalyje savo srities žinovų, bet ir įgytas žinias pritaikyti praktikoje, bendradarbiaudami su VITP įsikūrusiomis inovatyviomis verslo įmonėmis“, – teigia Feliksas Ivanauskas.

Prie VITP vystymo prisideda ne tik akademinė Lietuvos bendruomenė, bet ir šalies verslas. Šių metų pradžioje vienos sparčiausiai augančių informacinių ir ryšių technologijų (IRT) bendrovių – „Teltonika“, „BOD group“, „Baltic Amadeus“ ir VTEX – pareiškė ketinančios 2009-2011 metais dalyvauti VITP plėtroje ir į ją investuoti iš viso 320,8 mln. litų. Tai suteiks galimybę VITP jau netrukus tapti didžiausiu Lietuvoje realiai veikiančiu IRT verslo centru.

Viešoji įstaiga „Visorių informacinių technologijų parkas“ buvo įsteigta 2002 pabaigoje. Jos steigėjais tapo Vilniaus miesto savivaldybė, Ūkio bei Švietimo ir mokslo ministerijos, Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie LR Vyriausybės, asociacija „Infobalt“, atstovaujanti Lietuvos IRT sektoriaus interesus, taip pat Vilniaus universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas bei Vilniaus kolegija, Visoriuose veikiantis Matematikos ir informatikos institutas (MII) ir IRT verslo įmonės, kurias įkūrė instituto darbuotojai. Su informacinėmis technologijomis susijusi mokslinė veikla ir verslas Visoriuose vykdomi nuo 1986 m., kai savo veiklą Visoriuose pradėjo MII, kūrėsi IRT verslo įmonės. Šiuo metu čia dirba apie 700 IRT srities specialistų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)