Takui nutiesti pasitelkti bioenergetikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2008-02-16 12:21
valio! pirmasis skeptikas pasirases po siuo straipsniu labai stipriai tikiu, kad tai tikplacebo efektas, kuri patiria tiekeliautojai. ir kad tie tyrimai parodys tiesa, ir juos nusleps apsisnargleje cigones su karpom ant nosiu, ir stikiniais rutuliais nieko negali irodyt
Andrius.V 2008-02-16 12:34
Vienas durniausių dalikų yra "bioenergetika", kurių įsikibo tikėjimą bet kuo prarandanti visuomenė. T.y. greičiau prarandanti tikėjimą savimi. Įdomiausia būtų pamatyti efektą, kai žmogus nežino, kad prie kokio nors reikalo prikišo nagus neva "bioenergetikas". Nori nenori, bet čia tiesa, kad bent kažkiek žmogau nuomonė jau suformuojama iš anksto, kai jam kas nors pasakoma apie tą objektą ir tik po to jis jį "ištiria".
enzim 2008-02-16 14:08
Gera parko administracijos reklaminė akcija . Pasivaikščiojimas savaime sveikata(ypač po tokį kraštovaizdį), o mistiškumo atspalvis pritrauks dvasingos, romantiškos, lengvatikiškos natūros žmones- apskritai gerus žmones .
Valentino 2008-02-16 14:55
Vien jau zinojimas, kad pasijausi geriau, tave tokiu ir padaro- sveikesniu:) Seip ta bioenergetika yra geras dalykas, kiek esu skaites, viskas susieje su dalelemis, pvz vandens. oro vibracija privercia H2O daleles issidestyt ivairiausiomis strukturomis, tuo pagerindama ar pablogindama jo filtracijos, pralaidumo, tirpumo savybes. irodyta, kad kamerine muzika, isdesto daleles palankiai, t.y. sveikai mum:) o tranki muzika- atvirksciai. kamerine muzika, ir visokia kitokia (pavadinkim ja geraja:)) gali buti panasi i pozeminiu vandens sroviu ciurlenima. jei kazkur po zeme teka vanduo, jis gali oro daleles veikti kryptingai, o jos ivibruoja musu kuna geraja kryptimi:) ne karta esate patys pastebeje, kad vandens ciurlenimas ramina. juk zmogaus kunas sudarytas is H2O daugiausiai, tad jei pagereja vandens pernasa tarp lasteliu, pagereja ir sveikata:) kaip gerai suteptas ir neaprudijes variklis:D va cia tau ir bioenergetika, tiesiog kvantine fizika:)
Andrius.V 2008-02-17 13:18
Valentino, kaip tu šventai tiki akių dūmimu Tačiau, deja, su muzikos kenkimu/nekenkimu nėra NIEKO įrodyta. Ir kaži, ar bus įmanoma kažką deigti giliau, negu tai, jog garsi muzika (nesvarbu, kokio žanro), kenkia klausai Ir jokia čia ne kvantinė fizika, o, nepykit, paistalai P.S. Ir šiaip, supaisyta tuputi nesąmonė: kamerinė muzika nėra kažkuom išskirtinė, tiesiog tai muzika, skirta mažam klausytojų ratui, nedidelėje patalpoje, dažnai mažai instrumentinių/vokalinių partijų. Taigi, kamerinė muzika gali būti tiek pianinu altliekama klasika, tiek rokenrolas
enzim 2008-02-17 14:05
Manau Valentino matė tą filmą apie struktūrizuotą vadenį. Kiek domėjausi tuo reikalu, tai struktūras trunkančias ilgiau nei0,0000001s registruoja tik tie "mokslininkai", kurie tą vandenį pardavinėja, visi kiti kažkodėl tai neregistruoja ir su ultra šiuolaikine aparatūra. Gal pastarųjų "biolauko" H2O nepakenčia, nes jų samonė per daug struktūrizuota?
Anonymous 2008-02-17 15:05
o man kaip tik kuo sunkesne muzika tuo geriau mane veikia.. ir isvis situo "biomenergetiku" meslu netikiu, cia tas pats kaip ir UAB baznycia tiktai verslas daugiau nieko....
Anonymous 2008-02-17 22:43
Kas klasikinė muzika, vargonai ir net rožančiaus giedojimas gerina pieningumą, seniai nustatė zootechnikai ir neonatologai. Piramidėmis netikiu. bet mistika. mitologija ir ekstremalinės būsenos nėra tuščias dalykas, ypač Neries regioniniame parke, kurio ankstesnioji direktorė Ina atrado net Gimbutienės nežinotą pilkapių taisyklę ir pati išėjo amžinan atilsin protėvių taku... Smulkiau tepapasakos dabartinė direktorė
enzim 2008-02-18 12:41
Visi gyvi organizmai yra atviros biocheminės rezonuojančios sistemos, kurias įvairiausiai veikia viso elektromagnetinio spektro virpesiai. Tik čia dar platūs, mokslo nearti dirvonai, todėl tai kas dar nepažinta atrodo taip mistiška . Jūs kažkaip keistai susiejot tą parapsichologinę abrakadabrą su istorijos mokslu. Nejaugi istorija taip nusivažiavo ? Dėl ponios Marijos, tai ji sukūrė neįtikėtinai gražią teoriją, bet neviskas yra teisinga, kas yra gražu. Ginkdie, aš neneigiu ponios Gimbutienės kaip klasiko, tik dabar vakariečiai kiek kitaip(švelniai pasakius) interpretuoja jos archeologinius atradimus. Man istorija visada atrodė esanti interpretacijos menas, o del skonio kap sakoma nesiginčijama, nors, maksimalistiškai pažiūrėjus, dėl to kilo daugiausiai karų. p.s. negalėtumėt plačiau apie tą pilkapių taisyklę.
Valentino 2008-02-18 15:34
Neįrodyta, nes visiem į tai nusispjaut, yra ir įdomesnių dalykų, ka įrodinėt. O su vandens stuktūra tai aš neklydau, vanduo tikrai yra struktūrizuotas, ir tai veikia muzikos įv. garsai.
ligonis 2008-02-18 15:53
vanduo yra "padrika" H2O molekuliu "kruva" nuo ~0C iki ~100C temperaturos. zemesneje temperaturoje(<~0C) jo molekules suleteja, ir tampa pakankamai stabilios, akd suformuotu kazka panasaus i kristala. Valentino, tu neklydai apie vandens struktura tik tuo atveju, jei kamerine muzika sueba vandeni uzkaitint iki ~100C(nes sakei, kad pagereja vandens perdavimas, ir pagereja svijauta) o ta kita, nerami, muzika ji ztsaldo zemeu 0C (asmeniskai pats to nepastebejau) is tamstos pirmo posto, tiksleu "oro vibracija privercia H2O daleles issidestyt ivairiausiomis strukturomis, tuo pagerindama ar pablogindama jo filtracijos, pralaidumo, tirpumo savybes" galima teigt, jog tu iki, jog stiklien su vandeniu padejus prie generatoriaus, ir usgeneavus tamtikra "garsa" ar vibracijas, jis sugebetu savyje istirpdyti arkim, kad ir siera? ar ka reiskia tas "tirpumas"
Vytautas 2008-02-18 16:23
Na, kadangi diskusija įsivažiavo apie vandenį, tai galime priminti, jog mes rašėme apie Lietuvoje išleistą knygą, kurioje vat ir nagrinėjama vandens kristalų struktūra. Pačioje knygoje gan nemažai "dvasinio požiūrio", tačiau yra paaiškinti ir eksperimentai kurių metu buvo fotografuojami šie kristalai. Apie juos galima paskaityti ir mūsų pristatyme http://www.technologijos.lt/archyvas/ki ... anduo/view
Anonymous 2008-02-18 16:36
nesąmonė, vanduo nėra "padrika" molekulių krūva, taip teigia tik antrarūšiai mokslininkai kurie tą vandenį tyrinėjo tik "iš vadovėlių", tačiau laiko save pakankamai kompetetingais kad galėtų kalbėti ir aiškinti "kaip viskas iš tikrųjų yra". vandens molekulės bet kokioj temperatūroj (na gal tik išskyrus verdantį vandenį, garus) sudaro didesnes formas, struktūras. kurias veikia elektriniai, magnetiniai laukai, gal net garsai ir tos kažkokios "super-mega-hiper-dimencinės vibracijos" (atsiprašau, neturiu po ranka šarlatanų žodynų). tos vandens struktūros nėra statiškos, todėl ir užfiksuojamos tik šimtosios ar tūkstantosios sekundės dalį, bet po to struktūra neišnyksta (dažniausiai) tiesiog molekulių nuolatinė dinamika veikia. vienos molekulės atsiskiria nuo struktūros, bet tą pačią akimirką jų vietą užima kitos molekulės. tą struktūrą įmanoma "apžiūrėti", "pačiupinėti" tik vandens mėginį labai greitai užšaldžius (pvz skystu azotu ar pan) ir tada tiriant susidariusius kristalus, negaunamas tikslus vaizdas, bet bent kažkas į tą pusę. tos struktūros egzistuoja panašiai kaip tarkim pavyzdžiui jūsų darbo kolektyvas, kolektyvas tai nėra konkrečiai tik Petras, Jonas ir Antanas. t.y. gal ir yra dabar, konkrečiu momentu bet tai yra laikina ir dinamiška "struktūra", rytoj ar poryt nuo kolektyvo atsikirs tarkim Petras, o prisijungs Jaronimas. forma išliks, tačiau elementai jau kiti, struktūra ta pati. tačiau keičiasi ir struktūra veikiama aplinkos, keičia savo formą, sandarą, geometriją. kolektyvas kartais plečiasi, kartais mažėja ir t.t. ir pan. ir tas "dinaminis struktūriškumas" būdingas ne tik vandeniui, ir net ne tik skysčiams. taip kad nereikia čia spauti ant mokslo jei jis eina šiek lėčiau nei spekuliacijos, šarlatanizmas, "ezoterika" ir visos kitos pseudomokslo formos. na aš tikiu kad gal būt kaip nors specifiškai "struktūrizuotas vanduo" veikia vieną ar kitą organizmą šiek tiek specifiškai, bet spekuliacijas palieku spekuliantams, šarlatanams, nes gi visiems reik iš kažko duoną valgyti, o jei kažkam padeda pasijust geriau, kodėl gi ne. man netrukdo. geriu vandentiekio vandenį, nors net neabejoju kad jo "struktūra" visai ne tokia kaip šaltinių, tačiau abejoju kad dėl to mirsiu nuo kokio skrandžio vėžio ar dar ko, nors ką gali žinot
Anonymous 2008-02-18 17:23
ir jei būtų sukurta technologija ne tik pakeisti struktūra taip kaip norima, bet dar ir išlaikyti ją tokią pakankamai ilgai, ir vėliau nuskaityti ją. būtų įspūdingi skaičiai, nes jei paskaičiuos grubiai teoriškai kokia tarkim stiklinės vandens talpa, įsivaizduojant kad vienas elementas (struktūra) informacijai saugoti sudarytas iš tarkim kad ir 1000 molekulių (nors spėju kad gali būt gerokai mažiau), ir jei teoriškai manysim kad struktūrą gali turėt tik dvi formas (teoriškai 1 arba 0), kas labai su didele atsarga, nes struktūros gali turėti ištisą spektrą formų, tai teorinė matematika įspūdingai atrodo, nes vandens stiklinės teorinė "talpa" būtų maždaug keli milijardai terabaitų (!!!)
Anonymous 2008-02-18 17:29
o jei tokiam įsivaizduojamam kompiuteryje pritrūko (teoriškai įmanoma) atminties, tiesiog įpili į "atminties laikmeną" daugiau vandens.. utopija..