Kosminis „Hubble“ teleskopas pramerkė akį  (1)

Po keleto techninių sutrikimų, dėl kurių NASA orbitinis teleskopas „Hubble“ neveikė visą mėnesį, inžinieriams pagaliau pavyko „atgaivinti“ svarbiausią jo įrangą, praneša „New Scientist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA praneša, kad pavyko sėkmingai atkurti pagrindinės teleskopo vaizdo kameros „Wide-Field Planetary Camera“ funkcionavimą, ir ji jau pradėjo fiksuoti suplanuotus stebėjimų objektus. Ši kamera turėtų būti pakeista per kitąmet įvyksiančią „Hubble“ teleskopo techninės apžiūros misiją.

Pasak Kosminio teleskopo tyrinėjimų instituto Baltimorėje (JAV) „Hubble“ programos vadovo Rodgerio Doxsey, mokslininkai atliko kelis kalibravimo bandymus, kurie buvo sėkmingi, o po to ėmė tęsti suplanuotų stebėjimų programą.

Dėl techninių problemų, sugedus teleskopo mokslinių instrumentų duomenis kaupiančiam ir apdorojančiam įrenginiui, „Hubble“ neveikė nuo rugsėjo pabaigos.

Pranešama, kad kitą savaitę NASA inžinieriai bandys atkurti kitos palydovo kameros – „Advanced Camera for Survays“ – funkcionavimą. Ji nustojo veikusi praėjusią savaitę dėl programinės įrangos sutrikimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: