Mokslininkai aptiko dar tris egzoplanetas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nondescript 2008-11-16 13:01
tai reiskia, kad ten gali but gyvybe?
Anonymous 2008-11-16 13:19
"Jų masė apytiksliai 7-10 kartų didesnė už Jupiterio masę. Planetos nuo žvaigždės nutolusios per 25, 40 ir 70 astronominių vienetu" Su tokiais atstumais ir planetų masėmis šiose planetose egzistuoti gyvybei yra artimas 0. Pagal atstumą nuo žvaigždės planetos turėtų buti dujinės arba ledo milžinės taigi netinkamos gyvybei, bent pagal žemiškus standartus.
oGGis 2008-11-16 13:29
bet tai ir zvaigzde didesne
SG 2008-11-16 13:42
Žvaigdžė didesnė ne ant tiek, kad kompensuotų. Neužmiršk, kad jos milžiniškos, reiškia net jei jos ir būtų dujinės (kas ir be abjonės yra, tik, kad aišku jos iš sušalusių dujų), jose traukos jėga labai didelė, jau nekalbant jei ji būtų iš uolienų ar tuo labiau sunkiųjų metalų... Tokiu atveju žmogus joj svertų ne vieną toną, taigi ir esamu atveju (jau nekalbant, kad ji per toli nuo savo žvaigždės, taigi joj labai šalta) vargu kas ten gyventų...
Anonymous 2008-11-16 13:50
pykit nepykit bet dzin man ant tokiu kaip jus "mokslininku" savo teorijas isvedineja pagal saules sistemos mastelius, tipo butinai jos turi but dujines.... jei zvaigzde ryskesne 5 kartus tai ji ir isspinduliuoja daugiau energijos nepamirskit , plius jei tos planetos turi atmosfera tai ir per toki atstuma ten galetu buti teigiama temperatura ir daug kitu dalyku...
SG 2008-11-16 14:04
mmm taigi ir sakau, jei jos uolinės arba sunkiųjų metalų (bet pagal dydį tai mažai tikėtina), tai jose viskas labai daug svertų, jei jos yra iš dujų, tada pats pagalvok. Nei, vienu, nei kitu atveju nebus gerai. Jei jos gauna daug šilumos, reiškia jose dujos ir yra dujos, taigi nebent tas, kas jose gyvena turi sparnus ir jose gyvybės ieškot būtų tolygu, kas Jupiteryje ar Saturne. Jei jos gauna mažai šilumos, reiškia jos iš sušalusių dujų, tuomet aišku, kad ten temperatūra labai žema ir gyvybės ieškot būtų tolygu kas Urane ar Neptūne. Kiek žinau mokslininkai nė vienoj iš šitų planetų nebando ieškot gyvybės. Beto vistiek mokslininkai laikosi žemiškojo modelio, nes kitaip kodėl tada nebando ieškot gyvybės kiekvienoj iš atrastų egzoplanetų?
Anonymous 2008-11-16 15:05
taip visa gyvybe visoj visatoj tik zemishka ir visos protingos butybe tik humanoidai vaiksciojantys ant dvieju koju ) o gal visgi kur nors ir "svetimi" gyvena a
Anonymous 2008-11-16 16:54
Matau savo nama
Anonymous 2008-11-16 17:59
nesuprantu kodel visi mokslininkai ir seip iesko galimybes gyvybei egzistuoti tik pagal zemiskus mastelius, galbut todel kad jos niekad nerastu. juk gyvybe gali buti begalo skirtinga, galbt kosminiai gyvuybei net nereikia adeguonies, gal jei geriause temperatura artima tukstanciui, galbut vietoi vendens jie gere koki nors magni issilydziusi, o ir jis pas juos sustingsta tik ziema kai temperatura nukrinta zemiau simto laipsniu karscio. ir kuo tai nelgoiska?? tuo kad neatitinka musu gyvenamuju salygu? mes sioj visatoi esam visiskas sudas, dar milijaradus kartu mazesini uz suda, taikodel mes viska sprendziam pagal save.
ligonis 2008-11-16 18:39
ties apsakius straipsni nebuvo pamineta net is ko tos planetos, o stai konmentaruose gyncijamasi, kad gyvybe nebutinai gali but grysta anglimi. nieko geresnio ir but negali. taspats kas pagal nakty vidury lauku matomo 1 lango sviesa speliot kas ten gyvena, koki televizoriu turi, koks namo dydis, spalva ir kuo vidus isdazytas/tapetuotas/apkaltas...
Anonymous 2008-11-16 18:40
Tai gal tuoj ir paskambint bus galima i ten?:))
Anonymous 2008-11-16 19:13
to afdsd jei nepaslaptis kiek tau metu? ir pagal koki modeli tu siulytum dabar mokslininkam ieskoti gyvybes? kiekviena menkiausia atskrendanti asteroida tikrinti ar jose nera stebuklingu elfu, t.y. tu jusu nezemiskos gyvybes?
Anonymous 2008-11-16 19:36
gerai visi mes teisus, bet pagalvok vandenynu dugnuose kur 10 ar kiek ten km gylyje buvo giliausia nusileide ir rado krabus, zuvis ir dar kokius ten gyvius, ten taspats kaip ir tas svoris butu, slegis milziniskas tai gal ir svori milziniska gali istverti.
Nightbringer 2008-11-16 19:52
Bet ar buvo rasta toks gyvūnas kuris galėtu išgyventi sakykime vakume? Taigi kiek matot gyvūnai bent turi paklusti pagrindinėms fizikos ir biofizikos dėsnams. Kitaip sakant energija iš niekur neatsiras ir nedings (ne kaip per didijį sprogimą) čia taip pat ir su kitaip gyvūnais... Jokais būdais nesusiformuos per 60 mln planetos metų gyvybei tinkamos salygos.
Anonymous 2008-11-16 20:21
Galim lazintis,kad daugiau nei tau gerokai.Kas kaltas,kad Dievas pagailejo humoro jausmo:))Tikekimes ka nors kita bent dave:)
rimasD 2008-11-16 20:46
Gyvybė nebūtinai reiškia gyvūnus.Pirmiausiai atsiranda mikroorganizmai.
GM 2008-11-16 21:45
Sunku ir įsivaizduoti, kokios gyvybės formos gali egzistuoti tolimose planetose.
Anonymous 2008-11-17 00:10
mokslininkai jei ieskotu givybes tai ieskotu bent protingas formas,nes niekam neydomu jei uz 20 sviesmeciu yra kokiu grybu kurie mint azotu ,taip pat kaip neydomu kas pas tave uz sienas gyven.o protingai givybei isivystit reik salygu bent tokiu kaip zemej,nes kaskodel niera jurose prtingesniu formu nei zmogus ir menuly nieks negyven.
Anonymous 2008-11-17 09:28
Mokslininkai iesko gyvybes pagal zinomus kriterijus (kol kas gyvybe buvo "surasta" tik zemeje, tai ir ieskoma tik pagal zemiskus kriterijus) Kai kas nors irodys, kad gyvybe gali egzistuot kokiu nors kitokiu pagrindu, tada prades ieskot gyvybes ir pagal kitus kriterijus. O ieskoti gyvybes pagal kriterijus, apie kuriuos nera duomenu, kad tinkama gyvybei (kaip siuo atveju milziniskose palnetose ir greiciausiai dujinese) tai yra jau kazkoks pseudomokslas. Visada reikia skirti tokius dalykus, kaip mokslas ir pseudomokslas. Paprastas pavyzdys apie evoliucija. Mokslo nuomone zmogus normaliai issivyste evoliucijos eigoje. Pseudomokslo yra labai ivairiu nuomoniu, bet labiausiai paplitusi yra kad zmogu sukure dievas. Kitas pavyzdys. Mokslas teigia, kad senoves Egipto piramides yra faraonu kapavietes. Pseudomokslas - kad tai ateiviu kosminiu laivu nusileidimo aiksteles. Kuo tiketi - zmogaus pasirinkimo laisve (laisvoj salyje gyvenam galu gale). Bet reikia nepamirsti vieno dalyko, kad be siulaikinio mokslo ir toliau kaip viduramziais isgyventu tik kas desimtas gimes vaikas, lenktumem nugara augindami ropes, kuriu derlius vos prilygtu 1/10 to ka uzauginam dabar, gyventumem savo pasaulelyje, kuri sudarytu 20 km spinduliu aplink kaima zinoma teritorija o toliau tai tik is gandu girdeti fantastiski pasakojimai.
Anonymous 2008-11-17 12:43
he mane tai labiausia intriguoja tai jog galimas daiktas mes cia pastebejom sios zvaizgdes didelius palydovus.. o pvz prie tos pacios zvaigzdes yra gyvybe mazesneme palydove ir jie taipogi aptiko kad aplink ju zvaigzde skrieja kazkokie kunai - planetos. gal mums taipogi buvo praeityje