Cukrus sukelia priklausomybę, atskleidė tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-12-13 22:49
Tai seniai pasamoningai jaučiau, todėl jau 10 metų nevartoju "baltosios mirties" visiškai.
Anonymous 2008-12-14 03:22
telepats gal geriau vandens irgi nebevartok nes priklausomybe yra. Vnz vienodai roda ar cukrus sukel priklausomybe ar ne nes jis nepakeiciams yra.
studentas 2008-12-14 03:29
o kas geriau, cukrus ar saldikliai? as uz cukru =)
Anonymous 2008-12-14 11:21
Vargses ziurkes ir peles.
Anonymous 2008-12-14 12:22
o kad E621-E627 sukelia tiesiogine apsirimijo priklausomybe ko pasekoje amerikonai storiausi planetos zmones + visi sacharinai taip pat sukelia tiesiogine priklausomybe ir nors tik 0 kal vartodamas tuos saldiklius kazkodel zmogus daugiau svorio priauga... bet uztat biznis geras, kvaili vartotojai perka kaip pasiute
Vytioka 2008-12-14 12:23
Cykrusss MMMMMmmmmmmm D
meslinukas 2008-12-14 12:44
turbūt privačios kompanijos tai jau seniausiai atrado, tik slėpė.... tai paaiškintų, kodėl visur tiek daug cukraus ir kitų sacharinų kiša... magdonaldse net salotose ir tose cukraus daugiau nei gali būti normaliose... reikėtų normą padaryti ir uždrausti į produktus kišt didesnį cukraus kiekį nei būtų nustatyta, o į kai kuriuos produktus ir visaj neleist...
Nerkashis 2008-12-14 18:52
Taigi kad pakeičiamas. Vietoj cukraus naudoju medų. Ir į kavą ir į arbatą. Na kokiam naminiam tortui ar piernikams tai jau neišvengsi, bet vistiek - (kaip toj reklamoj) mažinu, o po to mesiu.
lape 2008-12-14 19:20
Sitas geras sakinys:
Anonymous 2008-12-15 13:57
druska taipogi beje
Anonymous 2008-12-15 17:09
Nors ne biologas esu, bet pvz as anksciau valgydavau chalva ir per karta jos gal koki 200 g isalkes surydavau( is 400g gabalo) o dabar jau nebegaliu suvalgyti keliu sauksteliu chalvos, tiesiog jau atsisakau geriau ir dar i arbata mazinu cukraus kieki, man atvirksciai veikia, ir alkoholio poreikia nejauciu, kadangi abstinentas . Bet siaip musu organizmas gauna nemazai energijos ir is gliukozes Baltasis cukrus irgi nera sveikiausias, kaip zinia, jis kalkinimas, o grynas rudasis cukrus brangus. Kaip Nerkashis minejo apie medu, tai labai geras produktas, nors brangus, bet kokybiskas ir dar vienas patarimas: reikia medu valgyti, kol esi sveikas, o ne tik susirgus
Anonymous 2008-12-15 17:23
O alkoholio vartojimas padideja gal, kad kazkaip musu organizmas sugeba is jo pasigamint gliukozes ar fruktuzes, nors abejoju panasiu reakciju organineje chemijoje neradau . O gal tiesiog tas alkoholis turi tam tikra kieki cukraus, bet neparasyta straipsnyje koki tiklsiai alkoholi duodavo. Kazka panasaus raso wiki "Sugar alcohol".