Mūsų pasaulis - gigantiška holograma?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-01-18 00:48
tai paaiskintu kad zmogaus siela nemirtinga. numires jis tik keicia holograma. sakykim sia holograma kurioj gyvenam sukure dievas, ji tobula, galime jausti jausmus ir taip toliau. ir noredami joje islikti negalime vien gyventi kaip norim. turim atlikti numatytas dievo, programuotojo mintis, funkcijas. Tas funkcijas galime suzinoti saves supratimo, savo dvasiniu keliu, kuris laikui begant priartina prie visuotinio informacijos srauto. Manau zmones einantys dvasines harmonijos su supancia aplinka keliu, ieskojimo keliu, yra panasus i siuos mokslininkus kurie nagrineja pacia esme, principus ir panasiai.
Anonymous 2009-01-18 01:09
Mokslinis laipsnis tai čia kas, geriausiu atveju ant ribos ištemptas bakalauras? Čia kokia mada internete atsirado dėtis turinčiais "mokslo laipsnius"? Nes tie pagirūnai, bandydami labiau įteigti savo pasitalus, net normaliai minčių regzti nemoka arba kalba tokiais vaikiškais pavyzdžiais, kad to laipsnio nė gaut negalėtų.
Nightbringer 2009-01-18 01:12
Greddy, nematau kur tu ižvelgi tą blogi? Ankčiau tu tikrausiai būtum mires, nes ateitu koks žmogus ir nužudytu tave, nes tu jam tiesiog nepatikai ir niekas jo nebaustų (jei jis kitos armijos karys) arba mirtum nuo maro ar nuolatinų badmečių arba nuo religijos žalos (ateitum į vieša vietą ir apsikrėstum)... Jei tau nepatinka, kad mokslas tau parūpino apsauga, lygybe, maista, pramogas, gyvenima, tai pasakyk:kodėl nesi patenkintas? O mokslas skirstomas, todėl, kad žmogus niekaip negali visko žinoti ir spėti. Ankščiau buvo tik filosofija- visų mokslų mišinys, vėliau jis buvo suskirstytas.
Anonymous 2009-01-18 01:34
God damned, niekas ir nesako, kad taip yra, tiesiog yra zmones, kurie MANO, kad taip yra, nes tai MAKES SENSE - kurio tu niekada neatrasi.
Anonymous 2009-01-18 01:48
Ir siaip sorry uz tripple post, bet cia ne diskusija - keliem zmonem atrodo truksta demesio ir jie turi kazkokiu nepilnavertiskumo kompleksu (kritikuoja moksla nekompetetingom ziniom) nepateikia jokiu argumentu niekam, o jei pateikia, tai paremtu kazkokiu vidurines mokyklos lygiu. Apskritai anksciau sitam portale buvo idomiau skaityt komentarus, budavo zmones parasydavo mokslinem temom, jei jie studijuoja/dirba toj srity (arba siaip domisi), budavo, kad kam nors paaiskina ir pan., o dabar Kiekvienam straipsny vis pilna zmoniu, kurie tiesiog: "cia nesamone" arba isvis pradeda apie religija kliedet, kas Visiskai nesusyje su straipsniu, o labiau tiktu i kazkoki religiniu fanatiku foruma, zodziu apgailetina.
Anonymous 2009-01-18 09:18
Ka noriu pasakyti, brangus broliai- Religija yra rimtas dalykas, o mokslas ir kitos technologijos yra Shlamshtas! Kas netiki, veliau susidurs su labai rimtomis vidinemis problemomis, zmogus yra nulis be tikejimo, o mokslas ir technologijos gali tarnauti velniui (teisingai kazkoks filosofas cia rashe, ka jie isdarineja sveicarijoje paleidinedami tuos brangius zaisliukus ir t.t.) Geriau jus kalbetumete, brangus jaunimas, ne apie kazkokias hologramas, o apie gerios ir blogio kova siandienos pasaulyje, paziurekit, kas dedasi.
Anonymous 2009-01-18 11:22
Ir kas darosi tame pasaulyje? Tas pats, kas prieš 100 metų, tas pats, kas prieš 1000, prieš 2000 ar prieš 4000. T.y. tas pats vyksta jau nuo tada, kai žmogus suprato, kad gali valdyti kitus ir ėmė trokšti valdžios, garbės, vėliau, pasikeitus iš mainų sistemos į piniginę - turto. So kaip čia mokslas su tuo susijęs? Niekuo. Aš nenoriu į tas bezabrazijas lyst, tad mokslas daug geresnis dalykas, nei tramdyt du besipešančius dėl to, kurio klynas didesnis.
KeepGoing 2009-01-18 13:02
"Visata - holograma" kodėl gi ne? Yra ir paslaptingesnių ir keistesnių dalykų... Pvz.: kaip ta holograma atsirado? O šiaip tikrai niekas neįrodyta, tai viena iš galimybių, nors tikrai nenustebčiau jei tai pasirodytų tiesa. O religiniams fanatikams: baikit jūs tikrai vieną kartą tą religija čia kišt, šlykštu klausyti!! Su tuom kas vyksta aplinkui tikrai dievas neturi nieko bendra ir jei mažiau apie nesąmones šnekėtumėt, o daugiau stengtumėtės pagerint situacija, tai tada kažkas pasikeistų...
kionig 2009-01-18 13:33
Komentuojantiems: na tai dar neissiaiskinot matricos modelio ? Holograma... kas dar durniau sugalvos, matrica perkrauta ? Prigalvoti visko galima, o irodyti sunkiai pavyksta ar isvis neirodo. Man tai visiskai pofik, ka jie isradineja, nes gyvenu neabstrakciame pasaulyje O gal to prietaiso veikimui itakos padare kokie nezymus seisminiai virpesiai ?
Nightbringer 2009-01-18 13:54
Na, aš manau, kad jie tikrai paskubėjo su išvadomis, tai net straipsnyje rašoma. O jei kas nežino: savo diskusijas galite perkelti į foruma...
zamzungas 2009-01-18 13:56
visiem sakantiems kam to reikia jei dar mes saves neazystam tinka vienas atsakymas: gal kai suprasim didziuosius reiskinius rasim kazko bendro su mazais, juk dideli daikta lengviau iziuret nei maza
mhm 2009-01-18 14:16
Pagal daugumą komentuotojų, tai tie mokslininkai yra kvailesni už daugumą jūsų. Ypatingai už tuos, kurie iš vis neturi išsilavinimo arba yra vadybos "specialistai". Gal baikit juokaut?
enzim 2009-01-18 14:27
Prieš šiukšlindami eterį, pažiūrėkit šią nuorodą. Tikrai gera . Susidaro įspūdis, kad fizika, ištrūkus iš filosofijos glėbio, bėgo bėgo ir pataikė tiesiai į filosofijos glėbį kurso kartot . Kažkas minėjot budizmą. Tikrai daug panašumo .
mhm 2009-01-18 16:43
Mokslininkai irgi turi teisę juokauti, tačiau šitoj vietoj nėra jokių juokavimų, tai yra hipotezių kėlimas. Kažkada tos hipotezės įrodomos arba paneigiamos. Dėl neturėjimo ką veikti, tai 'neturi ką veikti' tokie asmenys, kaip jūs, kurie rašo 'stačiai' nesamoningus komentarus. Argumentai visada laukiami, kad ir iš kurios pusės jie būtų, tačiau "čia nesamonė" nėra argumentas, tai jūsų asmeninė (dažniausia kvaila) nuomonė.
Anonymous 2009-01-18 18:11
akivaizdu kad esi atitrukes nuo realybes. seip dauguma atejistu gyvena pagal krikscioniskus principus, bet jie neapgaudineja saves. sakai mokslas slamstas? jai ne mokslas dbr butu tamsieji amziai. zmones vis dar mirtu nuo maro bandydami save gyydyt idiotiskais budais cia tik tikinciuju iliuzija kad tikejimas kazka duoda ir keicia i gera visuomene. patariu pasimokyt 6-7 klases istorija kur kalbama apie kryziaus zygius. nepanasu, kad jie butu labai altruistiski. sakai zmogus 0 be religijos? zmogus gali but laimingas ir netikintis ir geriau zinot kas dedasi jo vuduje.
JAULER 2009-01-18 18:32
na nemaža diskusija kilo, bet yra keletas dalykų: Ta holograma tik hipotezė. Niekas juk nesako, kad tai yra garantuota tiesa, kol kas parodo, kad tam žmogui į mokslą visiškai nusispjaut, o taip yra dėl to, kad tam, kas domisi mokslu, ne kažkokie popieriai galvoj, o tai kas iš tiesų vyksta. Diplomai globaliai pasaulio nekeičia. Todėl į taip bešnekančius žmones geriau tiesiog nekreipti dėmesio, neveiks jų dėmesio atkreipimo metodas, tai ir nenaudos jo. Kas dėl tikinčiųjų, (pats esu netikintis) teko dalyvauti nemažai diskusijų, tai bendras požymis buvo, argumentų stoka... t.y. dažniausias argumentas būna "pats netiki, tai nežinai". Bet didžiausia problema, tai nuspręsti kas yra Dievas, kiek teko bendrauti su tikinčiaisiais man jie taip ir neišaiškino kas yra Dievas. Na o tikėti kažkokiu nežinomu dalyku man pasirodė beprasmiška, todėl esu netikintis. Todėl priėmiau, kad Dievas yra globalus žmogaus fantazijos vaisius, kuris anksčiau labai padėdavo valdyti visuomenę, o dabar kaip ir neteko prasmės, be to nė į vieną maldą jis neatsakė. Na ir melstis fantazijos vaisiui man pasirodė beprasmiška. (neteigiu kad tai yra tiesa, bet tokia mano nuomonė, jeigu kas man galėtų įrodyti, kad Dievas nėra fantazijos kūrinys, pakeisčiau savo nuomonę).
Anonymous 2009-01-18 19:04
to JAULER:jus labai svariai ir argumentuotai rashote, jus protingas zmogus, gerbiu jusu mintis. Tik mazas klaustukas? ar jus manote, kad zmogus gali suprasti Dieva? Visata? ar jus nemanote, kad yra kazkokia riba, kur zmogaus protas tiesiog negali to suprasti, aprepti?? mokslininkai isaukstina zmogaus, kaip BERIBIO PROTO BUTYBES, kulta, tada visi pradeda tiketi ju teorijomis. Daug dalyku, kuriuos esa suprato zmogus, gal tera tik fikcija, subjektyvi zmogiskojo mastymo isvada (kuri pasirodytu klaidinga labiau issivysciusiai civilizacijai sakykim, hologramos, matavimai, planko ilgiai , stygu teorijos ir .tt. jie pagalvotu perskaite, hmmm... gal ir neblogi mastymo pradmenys mutavusioms bezdzioniu tipo butybems) deja, mes turim pasakyt visai ka kita, mazyliai is galaktikos provincijos cia as pusiau juokais, pusiau rimtai, paprasciausiai nereikia taip sureiksminti zmogaus proto galiu ir esa, visaaprepiancio suvokimo (sakykim, visata su daro tiek ir tiek bitu n-tuoju laipsniu , hmmm...
WelniuRumai 2009-01-18 19:17
Hologramos teorija paaiskina daugeli dalyku, taciau ar visus. manes asmeniskai nedziugina mintis, kad mes gyvename kazkokioje tai hologramoje. Kazkoks suskis ateivis nesiojasi savo banko kortele su holograma, kur mes gyvename ^^ O jeigu sugalvos sudegint? O jei rimtai, tai sakyciau cia tik sutapmas.Visko tokia teorija manau negalima paaiskint ir be to is kur jie zino, kad isaiskinimas yra teisingas? Gal visiskai kitaip yra, tiesiog tokia teorija yra patogesne, logiskai priimtinesne ir tiek.
JAULER 2009-01-18 20:03
Ne, aš nemanau, kad žmogaus protas yra beribis, begalybė praktikoje išvis beveik niekur nepasitaiko. Bet aš manau, kad žmogus tobulėja, ir žmogaus proto galimybės kartu irgi didėja. Juk nebereikalo žmogaus proto tūris gerokai padidėjo, ir neuronų jungčių (sinapsių) skaičius išaugo labai labai stipriai. Reiškia smegenys patobulėjo ir nebuvo jokios priežasties tobulėjimui sustoti. Tai jeigu ir dabar nesuvokiam, tai galbūt po kiek laiko smegenims patobulėjus suvoksim. Bet praktiškai stengiuosi niekur netaikyti tokių ribų, nes jeigu pradėsiime ją taikyti, nebebus reikalo tą ribą peržengti, o tai reiškia, kad nebeliks reikalo tobulėti smegenims. Taigi, mano nuomone toks ribos pripažinimas ir nustojimas viskuo domėtis tiesiog sustabdytų progresą.
Anonymous 2009-01-18 20:50
a dabar supratau Jei Lorentzo erdvėlaikis talpina kompaktišką regioną Ω, ir jei šio regiono Ω topologija yra šios formos: Ω ~ R x Σ, čia Σ – trijų dimensijų nereikšminga topologija, kurios ribos turi šią formą: dΣ ~ S2, ir jei visi hiperpaviršiai Σ yra erdviniai, tuomet regionas Ω gali talpinti kvazi-nuolatinę vidinės Visatos kirmgraužą