Restoranų ir kavinių maistas skatina širdies kraujagyslių ligas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitas 2009-02-09 12:59
Straipsnis apie druska mane tikrai juokina. Jau siandien parduotuveje vis sunkiau gauti tikra druska (NaCl). Vietoj jos paradvinejama druska su Kalio jodido, kalioheksacianoferato ir kitom priemosom. Daugelis esate pastebeje, kad joduota druska labai lengva perdozuoti maiste, del to maisto skonis tampa nepriimtinas. Taciau neziurint visu priverstiniu valstybines reiksmes gydymu, paziurekim kas yra tas K (kalis) ir I (iodas). Kalis yra svarbus musu sirdiziai, smegenims, kaulams. Iodas - prevencija nuo gama spinduliuotes (X-ray). Siandien vaikai tiesiog masiskai minta ne namu maistu, tad sis priverstinis jonu pildyms druskoje gal ir turi kokia netiesiogine prasme (turint omenyje, kad kofeininiai ir kitokie tonizuojantys gerimai (pepsi, cocacola, bull) neblogai kali isplauna is organizmo). Ar zmogus tures padidejusi kraujo spaudima, labai priklauso nuo jo DNR ir nuo to kaip jis uzzaugo. Mazdaug perzengus 20 metu sportas padeda tik sportavusiems. O nesportave visa gyvenima negali pasiekti tokiu apkrovu, kokiu reikia kad formuotusi taisyklingas apykaitos ratas organizme. Reziumuojant, norisi tik pabrezti kad tokie vienpusiai straipsniai dazniausiai pasitaiko tik tarp UK moksliniu istaigu. Tai labai populistiniu ideju prissisemes krastas. Siulau technologijos.lt administratoriams sumazinti iskreiptos informacijos pateikima siame portale ir palikti vietos daug kartu idomesniems straipsniams (istorija, geologijs, pazintis su gyvunais, matematiniai paradoksai, biografijos, medicinos laimejai).
Anonymous 2009-02-09 13:17
Su viskuo sutikčiau su tavim Vitai, bet straipsnis nera blogas vien ta prasme, kad skatina žmones ne valgyti restoranuose ar kavinėse, bet darytis maistą patiems. Taip, kad tuo požiūriu palaikau redakciją.
Anonymous 2009-02-09 14:24
Na, šiaip druska tikrai nėra labai vertinga medžiaga. Tiklsiau, tas grynasis natrio chloridas ne tik kad neteikia jokios naudos, bet ir atneša žalą, kokia čia aprašyta. Iš vis, jos mums kaip prireskonio nereiktų papildomai vartoti, ir taip pačiame maiste šių medžiagų pakankamai yra. Tiesiog žmonių receptoriai jau atbuko ir priprato prie druskos.
vitas 2009-02-09 18:40
)). Kitas naturalus druskos saltinis - mesa. Sunku pasakyti kiek druskos gauna zmogus ja apdorojes. Kiausiniai - itariu kad juose esamas druskos skonis jau juntamas zmogaus receptoriams