Tarp Darvino, Markso ir investicijų: atsigaminančių mašinų naujovės Didžiojoje Britanijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-02-24 18:03
wtf dude? siulai prisideti prie nevykusiu ir greitai zlugsiancio projekto, kad imituotum Lietuvos technologiju pazanga?
Anonymous 2009-02-24 18:52
Nussinekejai kaip kazinau kas niekas cia tau nieko nesiulo, tiesiog cia straipsnis apie save atkurianciu masinu perspektyva, kuria reme vienas multimilijonierius ir suvokiamoje ateityje tai galetu vissiskai pakeisti zmoniu darbo jega.
Anonymous 2009-02-24 20:26
"Kol tokios idėjos ir prototipai vykdomi Atviro Kodo licenzijos pagrindu, sukrusti, atrasti savo vietą naujoje pramonės automatizavimo bangoje verta ir Lietuvos inžinieriams bei išradėjams." dar po poros metu mokykloje gal ir skaityt ismoksi...
Anonymous 2009-02-24 21:56
Bet man vis vienas klausimas del tu viziju apie pasauli be pinigu neduoda ramybes. Sakykim nebera pinigu tai kokia man nauda yra kanors naujo isradineti, jeigu as uz tai nieko negausiu, o gyvensiu kaip visi kiti? Is idejos, nu gerai, dirbsiu is idejos menesi, du nieko nesigaus ir mesiu viska, nes atsibos. Cia manau susijes klausimas su sia tema, nes jeigu darbininku klasei nereikes dirbti, tai ir neliks pinigu, jeigu neliks pinigu, tai tada turetu ir gamintoju nelikt, nebent valstybiniai kokie.
Anonymous 2009-02-24 22:44
Just > Nu tu ir mastytojas. O visi isradineja TIK KAD pasidaryt pinigu? Jai nebutu pinigu, zmones isradinet dalykus kurie lengvintu jiem gyvenima, kad nereiktu daryt visokiu purvinu darbu.
Anonymous 2009-02-24 23:16
Ne visi, bet tikrai leciau turetu vykt veliau ta evoliucija. O del to, kad isradinetu tokius dalykus, del kuriu nereiktu purvinu darbu dirbt. Tai irgi, jeigu jau gamintojam nebereikia darbuotoju, jeigu jau visus reikalus gali atlikti masinos, tai bene nebutu israstos tokios masinos, kurios jau tau ir kambari issiurbs, ir valgyt padarys ir visa kita? Cia gi tu visu tokiu isradimu esme, tame, kad nebeliktu samdomo darbo, tai reiskia, kad nebeliktu braskiu skynimo, gatviu slavimo, kambariu tvarkymo, kroviniu pervezimo, taigi jau tau viska atliktu masinos, tai ka dar tu gali toje buityje mandresnio israst, jeigu jau viska ir taip atlieka masinos? Aisku dirbtu is idejos ten tie genija, einsteinai visokie, atrastu visokiu dalyku, bet kas is to jeigu nebutu zmoniu kurie noretu tuos isradimus pritaikyt masiskai? Cia siaip mano tokie pamastymai, kad uzlopyt skyles mano supratime apie ta tobulos ateities vizija.
Anonymous 2009-02-25 15:51
Mano pamastymai yra tokie. Jei staiga israstumem tokias priemones ir mums visiskai nereiketu dirbti , nes tai atlieka masinus , ar tai nesukeltu deevoliucijos , kai zmogui nereiks jokiu ziniu isgyvenimui, o tai, mano manymu , privestu prie evoliucijos sustojimo , kol galiausiai kuri nors karta nebezinos , kaip kas veikia.
Anonymous 2009-02-25 18:02
Na čia utopinė idėja, tačiau su šiuolaikinės visuomenės išprusimu tai neatrodo įmanoma. Kodėl mūsų karta vadinama "žinių visuomenė"? Nes svarbiausiai šiais laikais yra žinios. Jei visą juodą darbą padarys robotopai, žmonės turės daugiau laiko semtis, tobulinti, dalintis žiniomis, idėjomis ir t.t. Jei visas juodas darbas padarytas, maisto yra, kitų reikmenų yra (robotopai pagamina, aprūpina ir t.t.) - tuomet kam tau tų pinigų reikia? Ką tu už juos pirksi jei tau robotas pagamint gali? T.y. fizinis turtas jau nenebus vertybė taip kaip dabar suprantame ją. Žmogus ne taip ir toli nuo bezdžionės nušliaužė, jam vis dar svarbu prieš kitus pasipuikuoti, nesvarbu, kad puikavimosi priemonė yra sugalvota, pagaminta, pirkta kitų, vogta ar dar kažkas. Turiu omenyje, kad rodydamas savo iPhone žmogus apie save nieko nepasako. Vergeta radęs iPhone šiukšlių dežėje nebus geresnis už savo kaimyna, negi kaulys pinigų kokiam duomenų planui? Žinias taip apt galima naudoti puikavimuisi (vo, 2x2 yra 4, o tu dar nežinai???), bet kai pagrindinis žmogaus(žmonijos) tikslas bus tobulėti (o ne iškelti vienetus virš kitų) - tuomet ir bus tikrasis sprogimas ir žmonijos, kaip rasės, evoliucija. Idomu kiek dar problemų (populiacijos sprogimo, ginkluotės ir t.t.) reikės išpręsti kol bus galima realiai apie tai galvoti. Mano 2centai, kas būtų jei būtų.
Anonymous 2009-03-03 13:45
Neliktų pinigų, atsirastų kitų priemonių jiems pakeisti, šiuo atveju didžiausia tikimybę, kad pinigus pakeistų žemė, nes kur tu sukiši viską ko tik širdis geidžia? (savotiškas žingsnis atgal) nors tai man ir patiktų bet yra vienas bet Kai mūsų pasaulyje jau virš 6mlrd žmonių, beveik kiekvienas žėmės plotas yra privatizuotas, tu tos žemės negalėsi nusipirkti, nes neturėsi ko pasiūlyti, o ir parduoti nenorėsi, nes tau irgi niekas nieko pasiūlyti negalės, visi jau ir taip visko turės.