Keistas Saulės aktyvumo mažėjimas tęsiasi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zamzungas 2009-04-28 20:10
zeme turi savo magnetinei lauka, tad sumazejes saules aktyvumas ir vejas zemeje siuo atzvilgiu mazai pasijaucia, viename straipsni buvo rasyta kad tai gali pakenkti tik atvirame kosmose.
rwc 2009-04-29 03:29
Įvertink Žemės plotą ir t.t.. Beje kai eina kalba apie kosmosą - šnekama apie ganėtinai trumpus laiko tarpus. Pvz, kad kelios minutės netinkamu metu orbitoje gali užmušti astronautą, arba kad nėra technologijų apsaugoti skrendančius į Marsą (net ne atvirame kosmose). Dar vienas dalykas - bet koks rimtesnis astronomas ar dalelių fizikos eksperimentatorius galėtų puikiai papasakoti, kokia didelė problema yra kosminis spinduliavimas ir su juo susiję triukšmai. Net neverta kalbėti apie Saulės aktyvumo įtaką klimatui ir radioaktyvių izotopų kiekiui - yra aiškios koreliacijos. Ir dėl ultravioletinio kosmoso spinduliavimo - dėl Saulės aktyvumo jis kinta iki 400%, kadangi nuo Saulės vėjo jonizacijos ir pan. kažkaip priklauso ozono sluoksnio storis. Dar toliau - yra koreliacijų net su tokiais reiškiniais kaip kviečių kaina (dėl derlingumo) ir upių vandeningumas. Vat tau ir mažai pasijaučia... Beje, dar vienas dalykas - pasižiūrėk, kokios formos yra Žemės magnetinis laukas, kiek jis ištįsęs priešinga nuo Saulės kryptimi, ir kaip kaitaliojasi priklausomai nuo Saulės aktyvumo. O Mėnulis tai ką čia - tik akmens luitas, kuris sukelia potvynius (nors tai irgi svarbu).
rwc 2009-04-29 03:44
Taip, temperatūrų ciklai (11 metų ir pan.), CO2 kiekis atmosferoje labai koreliuoja su Saulės aktyvumo ciklais. Payzdžiui, Maunderio minimumas XXVII-XXVIIIa., susijęs su "mažuoju ledynmečiu".