Japonijos mokyklose įsigali nacionalizmas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-06 14:26
Tai matyt neduota...
terran 2010-01-17 11:55
ES nieko nedave? ar tikrai? siuo metu jau butume bankrutave.. taip.. galejom atsiskirt nuo viso pasaulio taip kad ekonomika butu tik sava.. bet as butume tureje 2007 lygi? aisku yra ir minusu.. bet pliusai mano manymu ima virsu
Valkata 2010-01-18 13:37
yhguyg ar sfdsf, puiki nuomonė, gerai kad yra tokių žmonių. To meslinukas ir visi kiti, atsitraukit vieną kart nuo tv ekranų, laikraščių, interneto portalų, nuo politikos, žiniasklaidos per kurią mum kiša į galvą mešlą, kuris skirtas niekam daugiau kaip tik palaužti žmogaus dvasią, verčia rinktis kurią nors vieną pusę. Atsimerkit pagaliau, NĖRA JOKIŲ PUSIŲ, JOKIŲ VIENINGŲ SĄJUNGŲ, VISKAS YRA SUGALVOTA ŽMOGAUS. Jus tik priverčia taip galvoti, rinktis. Terorizmas.. lygiai tas pats.. Supraskit, kad jei nebūtų tų visų -izmų, nebūtų ir terorizmų, karų, badų, krizių.. Dėl ko visas pasaulis dabar kovoja, tai yra pinigai. Tiems kas sėdi aukščiausiai nusispjaut ant paprastų žmonių. Viskas yra tik priedanga, gražiai uždangstyta. Bet spalvos pasikeičia jei tik pradedi žiuret savo akim ir viską dėstai į vietas savo galva, o ne leidi telikui tai padaryt už tave. Visi žmonės vienodi, esam viena rasė, visi turim savo silpnybių ir stiprybių, esam kvaili, darom klaidas.. bet dėl to ir esam žmonės. Nereikia ieškot kaltų, todėl kad ne mums teisti kitus, kai net apie save mažai ką žinom. Visi jūsų ginčai yra beprasmiai ką ir sakė svečias. Mirtis sulygina visus, todėl kad ji yra vienintelė tiesa.
meslinukas 2010-01-18 21:39
Valkata - visur yra savi pliusai ir minusai. ir kiekvienas renkasi, kas jam svarbiau. nuo to ir prasideda skirstymas į tas "puses". žmonės, kurių tos "pusės" sutampa būtent ir kuria visus tuo "-izmus" (pvz.:nacionalistam svarbu tauta ir tėvynė, demokratam - kad gerai būtų daugumai, o liberalams babkės ir kad daugiausiai jų turėtų apsukriausi). ir tai yra natūralu ir nuo to nepabėgsi. aišku, 100% niekur niekas nesutampa, bet einama ten, kur sutampa tai, kas svarbiausia. "spalvos pasikeičia jei tik pradedi žiuret savo akim ir viską dėstai į vietas savo galva" - na, aš manau, kad savo nuomonę (kiek tai įmanoma) formuoju pats. per teliką daug ko nerodo (be to nedaug jį ir težiūriu). "esam viena rasė" - rūšis* , ne rasė. tai 2 skirtingi dalykai. "Nereikia ieškot kaltų, todėl kad ne mums teisti kitus" - o kam tada? - gal dievuliui? - tai davai paleidžiam banditus laisvėn, tegu toliau vagia ir žudo, kada nors (gal, jeigu toks egzistuoja) dievulis nubaus? "NĖRA JOKIŲ PUSIŲ, JOKIŲ VIENINGŲ SĄJUNGŲ, VISKAS YRA SUGALVOTA ŽMOGAUS" - tai kaip nėra? - gi žmogus sugalvojo. pats sau prieštarauji.
Nerijux 2010-01-18 22:42
Apskritai tai man atrodo, kad visi tie nacionalizmai, rasizmai ir dar visokie kiti stagnaciniai dalykai veltui švaisto žmonijos energija, resursus ir laiką. Tolimoje ateityje dėl migracijos, ypač išvystytų ryšių, ekonominių sąjungų tautos susilies ir išnyks, liks rasės, kurios taip pat galiausiai susilies. Supraskite, kad MES, ŽMONĖS esame įkalinti uždaroje erdvėje- ŽEMĖJE. Bet koks nacionalizmas ilgalaikėje perspektyvoje veda į nieką, nebent į karus, žudynes, susiskaidymą ir vienas kito niekinimą. Mes neišvengiamai tapsim viena rase- žmonijos. gal tai užtruks daugiau nei 1000 metų, bet lyginant su žmonijos istorija, tai greičiau įvyks, nei vyko evoliucija. Nebent mes dėl visokių ten nacionalizmų , rasizmų ir karų dėl resursų susinaikinsim, kas taip pat įmanoma....
meslinukas 2010-01-19 15:38
Nerijux - kas geriau, čia jau kitas klausimas. kad ir kaip ten bebūtų ir viena ir kita turi savų pliusų ir minusų (kaip ir visur). bet yra dar vienas dalykas ginčytinas, apie kurį labai labai dažnai pamirštama pagalvoti - ar tai veiks realiai, ar tik ant popieriaus? aš manau, kad globalizmas veikia tik ant popieriaus (lygiai kaip tai daro didelėm apimtim komunizmas, demokratija (didelėm apimtim tai paprasčiausiai neveikia) ir pan.). dėl nacionalizmo, tai aš manau, kad jis veiktų (beje ir veikė didelėje skalėje) realiai. tik, aišku, nepamirštam, kad kas per daug, tas nesveika.