Baltijoje pagauta prieš 100 metų išnykusi žuvis?  (7)

Baltijos jūroje šalia Švedijos pietinėje dalyje esančios Olando salos į žvejo tinklus pateko keista žuvis, kuri kaip spėjama gali priklausyti daugiau nei prieš 100 metų Švedijoje paskelbtai išnykusiai rūšiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę 78 cm ilgio ir 2,7 kg svorio eršketas įsipainiojo į Baltijoje šalia Olando salos žvejojusio Ulfo Akerlundo tinklą.

„Iš pradžių neturėjau jokio supratimo, kas tai per žuvis, – sakė žvejys profesionalas. Tačiau, panaršęs internetą ir pervertęs kelias knygas jis su draugais nusprendė, kad tai eršketas.

Sugautasis individas buvo aštriašnypis eršketas (Acipenser oxyrhynchus). Manoma, kad šios rūšies žuvys dėl pernelyg intensyvios žvejybos Baltijoje išnyko XX amžiaus pradžioje. - beveik prieš 100 metų.

Naujienų agentūros teigimu, žvejo laimikiu labai susidomėjo Švedijos Rūšių informacijos centro Upsaloje specialistai. Ar iš tikro tai Baltijos eršketas, ar tiesiog klaida, paaiškės po išsamių mokslinių tyrimų.

Pasak žuvų specialisto Mikaelio Svenssono iš Švedijos rūšių informacijos centro, pastaraisiais metais šios rūšies eršketus mėginta veisti Lenkijoje, o sugautoji žuvis gali būti kilusi iš šios veisyklos.

„Tai geras ženklas. Būtų puiku, jeigu šios rūšies žuvys vėl gyventų Švedijos vandenyse. Eršketai - labai ypatingos žuvys, nepanašios į jokias kitas, gyvenančias mūsų vandenyse“, - M.Svenssonas sakė TT.

Aštriašnypiai eršketai gali užaugti iki 4,5 metrų ilgio ir sverti 360 kilogramų. Šios žuvys retos Europos vandenyse, tačiau labiau paplitusios prie Šiaurės Amerikos rytinių pakrančių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: