Amerikiečius į kosmosą skraidins kinai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-17 20:36
manau, kad tai elgiasi ne del saugumo, o del finansiskai nenaudingu eksperimentu kosmose. tokios kelio0nes labai brangios ir is ju beveik nera jokios praktines naudos. kam siusti zmogu, jei galima siust robota? p.s. greit pasibaige amerikieciu svajones kolonizuot menuli ir marsa : )))))
Arns 2009-04-17 21:01
dar nesibaige svajones, palauks kol bankai vel gales skolinti bevercius pinigelius, o tada ziurek ir i Venera pasiulys nusiusti pilotuojama misija
Anonymous 2009-04-17 21:42
o europa miega.....
Retry 2009-04-18 00:01
Nesibaigė jokios svajonės (jūs taip vadinate, aš vadinu realimis mintimis), žmonės keliaus ir į Mėnulį, ir į Marsą. Šatlų misijos baigiasi dėl saugumo ir labai brangios jų eksplotacijos. Ar bent vienas iš jūsų domėjosi jais? Saugumas: Beveik kiekvieną skrydį šiek tiek pažeidžiama termoizoliacinė danga ant šatlo. Kas iš to? Prisiminkite Columbia erdvėlaivio katastrofą. Finansai: Po šatlo skrydžio, perrenkama visi šatlo varikliai, spėju ir važiuoklė. Manai tai daug nekainuoja? Dabar, klausimas vertas melejono: Kam mums skraidinti žmogų į kosmosą? Stivenas Hawkingas yra pasakęs: Aš nemanau, kad žmonių civilizacija išgyvens dar 1000 metų, nebent mes išsiplėsime į kosmosą. Ar mąstot, kaip mes priklausomi nuo šios planetos? O joje vietos tuoj nebebus, išnaudosim visus resursus, ką tada darysim? Edit-> O Europa nemiega, ji turi savo kosminę programą, tik ji yra šiek tiek atsilikusi nuo Amerikos, ar kitų šalių, nes ESA (European Space Agency) ilgą laiką buvo mažai finansuojama.
Anonymous 2009-04-18 01:13
darba tikrai yra daug nes perrenk visus variklius iki kieviena varzta ir vel suded atgal.tik vat mana nuomone ar negeriau surinkt dar viena shuttle nauja nei naudotis kokiu kinieciu ar rusu paslaugom nes pas juos technika ne ka naujesne nei pas amerikiecius ir ju shuttle tikrai tobulesni nei kinu kurie palyginus dar naujokai kosmose.bet yra kaip yra teks laukt naujos kartos erdvelaiviu kurie reik tiketis bus pakankamai tobuli kad nugabentu zmones link menulia.
Retry 2009-04-18 01:27
Ne, negeriau, tai bus tas pats šatlas, kurį reikės kiekviena kartą perrinkinėti ir t.t Amerikiečių ir rusų programos skiraisi tuo, kad pas amerikiečius šatlai yra daukartinio naudojimo, o pas rusus daukartinio naudojimo yra tik pati kapsulė, kur sėdi astronautai, o visa kita sudega atmosferoje. Naujoji Nasos erdvėlaivių karta veiks panašiu principu, visas paleidimo modulis kiekvieną kartą bus naujas. Ir ne, tai nėra brangiau, nes pats paleidimo modulis yra gan pigus:)