NASA erdvėlaivio "Endeavour" startas atidėtas iki liepos 11 dienos  (3)

"Endeavour", kurio startas nuo praėjusio šeštadienio buvo dukart atidėtas dėl degalų nuotėkio, bus mėginama paleisti liepos 11 dieną, trečiadienį pranešė JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA pranešime nurodoma, kad paleisti "Endeavour" ir pradėti į misiją STS-127 bus mėginama liepos 11 dieną 7 val. 39 min. vietos (14 val. 39 min. Lietuvos) laiku. Numatytas erdvėlaivio startas trečiadienį buvo atšauktas nepavykus sustabdyti suskystinto vandenilio nuotėkio.

Degalai skverbėsi iš tos pačios vietos, kaip ir praeitą šeštadienį, kai žlugo pirmasis mėginimas paleisti "Endevour" - alsuoklio sistemoje, kuria vandenilio perteklius saugiai nukreipiamas tolyn nuo starto aikštelės.

Šio nuotėkio priežastis vis dar nežinoma, tačiau dėl tokio paties gedimo kovą NASA buvo priversta atšaukti pirmąjį mėginimą paleisti erdvėlaivį "Discovery".

"Endevour" turi nugabenti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), kuri skrieja už 350 km nuo Žemės nutolusioje orbitoje, paskutinę Japonijos mokslinės laboratorijos "Kibo" dalį.

Erdvėlaivio įgula planuoja praleisti orbitinėje stotyje 12 dienų ir penkis kartus išeiti į atvirą kosmosą, kad sumontuotų laboratorijos modulį, pakeistų baterijas ir atliktų daug kitų remonto darbų.

Atskridus erdvėlaiviui, stotyje vienu metu gyvens 13 astronautų -daugiausiai per TKS istoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: