Kaip išsiauginti didesnes smegenis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2009-07-05 11:57
Kaip reikia medituoti ?
studentas 2009-07-05 12:06
kaip sakoma dydis nieko nereiskia =)
Anarion 2009-07-05 12:20
meditacija labai geras dalykas.
nondescript 2009-07-05 12:50
kad ir koks ten butu smegenu dydis, meditacija tikrai geras dalykas pradziai uztektu, kad ir 10 min isbut sutelkus demesi i viena dalyka, be jokiu pasaliniu minciu, tarkim i kvepavima
Mitas 2009-07-05 13:30
Mokslas pastūmės visuomenę prie meditacijų... puikus žingsnis, puiki naujiena
Mitas 2009-07-05 13:33
Beje, galit išbandyti tai chi, aš tą darau ir visai smagu. Kitas paprastas metodas yra stebėti savo kvėpavimą.
Nightbringer 2009-07-05 13:34
Man visai nesunku išbūti ir visa valanda medituojant ir nepradedant nobodžiauti. Bet kiek reikia medituoti, kad galėtum tikėtis išvysti pirmus rezultatus? Bet tiesa yra tokia: Svarbiausia efektyvumas, o ne dydis.
Aurum 2009-07-05 13:43
Labai geras paskutinis straipsnio pastebėjimas: "Ji taip pat priduria, kad tolesniuose tyrimuose reiktų ištirti pokyčius mikroskopiniame lygmenyje, t.y. kokio konkrečiai tipo neuroninės struktūros susiformuoja meditacijos metu. Kadangi tai nebuvo ilgalaikis tyrimas, ir medituojantieji nebuvo sekami nuo pat jų praktikos pradžios, taip pat neatmetama galimybė, kad jie iš karto turėjo didesnį specifinių smegenų sričių tūrį ir didesnį pilkosios medžiagos kiekį ir kad būtent tai galėjo lemti meditavimo pomėgį." Kiek save prisimenu, as visa savo gyvenima "medituoju" To pasekoje pvz. galiu reguliuoti savo kraujospudi, bunant meditacijos busenoje. Puiki atmintis, logika, geriausi studiju rezultatai, raudoni diplomai, mokejimas suprasti bet koki dalyka ir t.t. Nors seimoje niekas niekada neturejo tokiu savybiu, tai arba esu balta varna, arba viska tai galejo taip itakuoti meditacija. Vnz. nezinia.
kionig 2009-07-05 15:32
Kad ir koks butu smegenu dydis, bet jei jose reiviu mazai, tai nera ko noret, o meditacija rieviu neprides Smegenu turio dydis tikriausiai gali itakoti geresne atminti, nors nevisada, visiem atskirai. O atminti galima lavinti ir kiek kitaip. Sistemingas mokymasis efektyvesnis. Taip, kad nieks is niekur, be jokiu pastangu neateina Toks ispudis, kad kiek dievulis dave, tiek ir turi ? Ar kiek tevai dave ? Ar pats kiek ten susikrovei ir turi ? Nezinau, nebandziau tos meditacijos, nebandysiu, nes per daug uzimtas as kitokiais darbais O atsipalaiduoti yra ir kitokiu budu.
Semtexas 2009-07-05 16:21
Kokie tie "kiti" būdai? Draugai, alaus bembelis, gamčike, mergike? Man tai tik meditacija yra tikras atsipalaidavimo būdas šiame informacijos pertekliaus amžiuje, aš kažkaip savaime ją pradėjau praktikuoti, net nežinodamas ką tas žodis meditacija reiškia, tiesiog buvo poreikis visiškai išjungti smegenis ir visiškai atsipalaiduoti nuo kasdieninės rutinos ir materialaus materialistinio pasaulio.
kionig 2009-07-05 16:46
Kiti budai Sor, bet prajuokinai su siaulietisku slengu Sitie budai tikrai ne man ir as tokiais budais neuzsiemu, mat labai megstu vienuma Zinoma, kiekvienas savaip renkasi budus kaip ta ir ana daryti. Bet siame straipsnyje, kad meditacija kazko tai prideda netikiu, jin tik padeda lengviau zmogui reguliuoti vienus ar kitus procesus, kai kiti trukdziai neuzgosia visu smegenu.
Iko 2009-07-05 16:58
Gal ir netiki, bet magnetinis rezonansas atliktas UCLA rodo ka kita. Taip sutinku, kad yra kitu budu lavinti atminti, bei smegenu veikla, bet tie budai dazniausiai varginantys ir uzima dar daugiau laiko, o medituodamas atsipalaiduoji, pailsi na ir kaip dabar tyrimai parode lavini smegenis. Bent jau man po meditacijos savijautos nepakeis nei miegas, nei muzika, bet cia aisku asmeninis reikalas ir isitikinimai.
nondescript 2009-07-05 17:32
meditacija reikia isbandyt praktiskai, kad suprastum ka tai duoda. jokie straipsniai ar knygos to supratimo neatnes. cia tas pats kas kritikuot plaukiancius, nors pats nemoketum plaukt
kionig 2009-07-05 18:50
Galima sakyti, kad as bandziau ta meditavima, bet tuos veiksmus darau labai retai, tiesiog kai nieko nebesinori, einu prigulti, o toliau, atsiribodamas, nuo kokiu tai veiksniu, susikoncentruoju ties problema arba isvis apie nieka negalvoju, kartais net per toki nuoboduli uzmiegu O, pasakyk, kas cia tokio supersudetingo, kad negaletu suprasti paprastas zmogelis ? Taigi, pasikartosiu, kad meditavimas, rieviu neprides, o tas keliaprocentinis tos srities pilkosios mases padidejimas visko neispres P.S Bring it on
Aurum 2009-07-05 19:23
Realiai, tikras meditavimas - tai didelis protinis darbas. Tik šito darbo rūšis yra tokia, kokiu principu veikia mūsų smegenis. Gal čia nelabai aiškiai parašiau, tai pateiksiu savo pavyzdį. Mano gyvenime, kaip ir turbūt daugumos, dažnai pasitaiko situacijų, kai iškart neeina išspręst, nieko nesugalvoji. Tada tiesiog pasakai, palaukit, leiskit man pagalvoti. Būtent tada dažniausiai ir įsijungia, arba pats įjungi meditavimo būsena. Per 5-10 minučių sudelioji viską į savo vietą ir iškart matai sprendimą. Nors atrodytų toks ir parastas dalyka, kaip stebėti savo kvėpavimą, bet jeigu tikrai stebėsi, jausi kaip oras įeina/išeina, kaip plečiasi/traukiasi kiekvienas raumenukas, kaip visas plaučių tūris užsipildo oru ir t.t. Mmm, malonu... Tai toks protinis darbas niekuo nenusileidžia egzamino užduočių sprendimui. Kaip kam pasakai, stebėk savo kvėpavimą ir žmogus pradeda skaičiuoti kiek kartu jis įkvepia ir iškvepia ir jis galvoja, kad taip jis medituoja... Suprantu tokius žmones ir jų vėlesni posakį, kad meditacija jiems niekuo nepadeda ir tai yra tiesiog laiko gaišimas. Taip, jie bus visiškai teisūs.
nondescript 2009-07-05 19:27
viskas labai paprasta, tiesiog dvasiniu dalyku procentais neapskaiciuosi jei meditacija zmogui suteikia laime, ramybe, saves ir supanciu reiskiniu pazinima, ko jam daugiau reikia?
Iko 2009-07-05 19:30
o man atrodo, kad jus vadovaujates stereotipu kuris yra klijuojamas meditacijai. Tai nera paranormalus dalykas kuri atlieka keisti zmones. Tai tik veikla kuri padeda atsipalaiduoti, kaip televizijos ziurejimas, knygos skaitymas. Jeigu smegenu suaktyvejimas butu mazas ir nieko nekeiciantis tai paprasciausiai sio straipsnio nebutu, bet istiesu koks skirtumas dauguma meditacija naudoja atsipalaidavimui, o jeigu mokslininkai irode, kad jis lavina smegenu veikla tai tik dar geriau. Tiseiog kartais gaila ziureti kaip sterotipiskas mastymas paveikia zmones. Meditavima isivaizduoja kaip kasokios sektos uzsiemimus ar dar koki tai brieda. Esme tame, kad degraduojanti vakaru kultura nepastebi tokiu dalyku, o jei ir pastebi tai ignoruoja. O apibendrinant sita zinute tai zinoma veiklos rezultatai nera milziniski, kad 'sprogdintu smegenis' bet nera tokie, kad svaistytume laika. Visgi tos 10 minuciu nepavers vunderkindu, bet ir nepadarys kvailesniu. Toks dalykas yra tikrai produktyvesnis negu tokio pacio laiko praleidimas prie televizoriaus ar kompiuterio ekranu. Tiesiog uzklijuota stereotipiska etikete neleidzia to suprasti viesiems.
Mitas 2009-07-05 19:37
http://lt.wikipedia.org/wiki/Meditacija Reikia medituoti, o ne diskutuoti. Ši tema nelabai tinkama diskusijai, nes ko gero daugelis arba visi mėgina kažką pasakyti neturėdami tame jokios praktinės patirties. Ir aplamai, nesvarbu, ką sako mokslas. Jeigu manai, kad tau to reikia, tai ir darai. Nelabai suprantu, kokia prasmė visa tai tirti. Vien tam, kad žinoti, jog tai tikra? Įdomu, ar toks dalykas kaip meilė yra įrodytas moksliškai? O mąstymas įrodytas? Banalūs klausimai, bet kad tokia realybė. Iš dalies mokslas yra truputį vaikiškas. Mažam vaikui pasakysi, kad neliestų, nes nudegs, jis nepatikės, palies, kad įsitikintų. Bet kurį dalyką pradedi suprasti tik tada, kai studijuoji jį jo kalba. Norint praktiškai patirti meditaciją - reikia medituoti, o ne apie ją galvoti pasitelkiant pašalines sritis.
Sauliusv2003 2009-07-06 10:41
Norėčiau pasakyti, kad meditacija yra tikrai nuostabus dalykas, tačiau pasakoti apie jos teikiamą naudą ir pojūčius, tas pats, kaip pabandyti pasakoti apie savo orgazmą. Nepabandęs nesuprasi niekada. O nebandoma todėl, kad pirmieji meditacijos seansai būna labai sunkūs, ypač turintiems silpnus nugaros raumenis. Pradžiai bandoma medituoti netgi po dvi minutes ir, kol prieinama prie produktyvios ir malonios meditacijos, gali praeiti mėnesiai. Ne kiekvienas tai ištveria. be abejo, turintys stiprų stuburą ir raumenis, gali greičiau pajust meditacijos teikiamus privalumus. Keista klausyti, kai žmonės, nesuvokiantys kas tai yra, ar net nebandę, bando paaiškinti, kad jiems meditacija nereikalinga ir neefektyvi. Aš, asmeniškai, niekada nevairavau formulės bolido, todėl nedrįsčiau niekam teigti, koks jausmas apima vairuojant tą mašiną. Jei bandyčiau ginčytis, ar įrodinėt, kad su geru bmw pasiekiu geresnius rezultatus, mažų mažiausia atrodysiu kaip idiotas. Apie kai kuriiuos dalykus yra maža pasiskaityti, reikia ir pabandyti. Arba nesiginčyti ir nerodyti savo skurdaus suvokimo apie diskutuotiną dalyką. Įžeisti nenoriu nieko, manau, protingi ir neįsižeis.
Valdass 2009-07-07 00:03
Kažkaip neitikinamai parašei, lyg tau taip galejo padėti meditacija, beja kuriais metais gavai tuos diplomus? Norint išlavinti logiką, atmintį tereikia tureti užsispirimą ir norą, pradėti mokytis, dirbti smegenimis dar mokyklinio amžiaus, nes smegenys vystosi rodos tik iki 25 metų amžiaus. Pats turiu diplomą tik ne raudoną , galiu pasakyti, stresą gerai nuima fizinis darbas, o miegas geriauisias vaistas po sunkaus protinio darbo.