Nustatyta, jog skirtingų kūno ląstelių DNR skiriasi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lape 2009-07-17 19:10
O tai kodėl turi būti vienoda ta ląstelių DNR - juk mutavo vieną kartą ir po to visa linija tęsiasi su mutacijom. Nes kitaip turėtu būti koks nors sinchronizacijos mechanizmas, kuris, pav kas metus suvienodina visų ląstelių DNR. Ir beje, būtent lytinis dauginimasis ir yra tas sinchronizacijos mechanizmas, tik veikia jis jau kartų kaitoje... Ar supratot ką nors?
Medikas 2009-07-17 20:24
Tavo teorijoje viskas būtų ok, jei ne tai, jog ląstelės atsiranda tik iš kamieninių ląstelių, kurios atsiranda vystantis embrionui. Taigi, viskas vis tiek sueina į lytinį dauginimąsi arba laikotarpį greitai po jo.
rwc 2009-07-18 11:27
Kamieninės ląstelės taip pat dauginasi, tik embriono stadijoje jos nediferencijuotos, o suaugusiame organizme - virsta konkretaus tipo ląstelėmis. Taigi sąlyginai maža kamieninių ląstelių kultūra atsakinga už visų vieno tipo ląstelių gamybą. Dar yra pastebėta, kad replikuojant labiau kenčia genai, kurie specifiškai išreikšti tose ląstelėse. Taigi lape teisingai pastebėjo. Atradimas ne revoliucinis, tik seniai žinomo reiškinio mastai pasirodė didesni nei tikėtasi. Nors tai irgi klausimas.
LastMinute 2009-07-25 15:41
Taip, jei ivyko mutacija kamieninems lastelems tik tik diferencijavus - viskas aisku, kodel to ieskoto geno kraujyje nebera. Bet jie tame tyrime sako, kad ta pati patikrino su sveikais zmogais - ir rado ta pati skirtuma! Jeigu tavo teorija teisinga, tai tie sveiki zmogai, naudoti tyrime, turetu but arba serganciuju vaikai, arba tevai, ty, genetiskai susije. Kadangi sito jie nemini, vadinas, tavo teorija gali buti teisinga. Bet jei tai nera tiesiog mutacija, tai ojojojoooi... Nuskaite zmogaus genoma, turesim nuskaityt - "sirdies genoma", "smegenu genoma" ir tt. Idomu, kokio masto tie genetiniai skirtumai.