Mėnulį tiriantis Indijos zondas prarado orientaciją  (7)

Indijos Mėnulio tyrimų misijai „Chandrayaan-1“ iškilo rimtas pavojus: sugedus svarbiam šio aplink Mėnulį skriejančio palydovo davikliui, tyrimų programa gali būti nutraukta anksčiau laiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO). Pasak ISRO atstovų, sugedo vienas svarbiausių „Chandrayaan-1“ zondo daviklių – vadinamasis žvaigždžių detektorius. Tai standartinis įrenginys, skirtas erdvinei palydovo orientacijai nustatyti ir preciziškai nutaikyti kitus palydovo prietaisus į Mėnulio paviršių.

ISRO pranešime teigiama, kad „Chandrayaan-1“ projekto mokslininkai mano radę būdą, kaip įveikti šią problemą, bet esą jei sutriks ir kitų palydovo prietaisų veikimas, gali kilti grėsmė visai tyrimų programai. Ją gali tekti nutraukti „pusiaukelėje“: „Chandrayaan-1“ Mėnulį tirti turėtų iki 2010 m. rudens.

Šis Indijos kosminis zondas buvo paleistas 2008 m. spalį. ISRO vadovo G Madhavan Nairo teigimu, „Chandrayaan-1“ programos mokslininkai jau yra gavę „beveik visus“ jiems rūpimus Mėnulio tyrimų duomenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: