Mokslininkai nežino, kas Marse naikina metaną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2009-08-07 02:04
Gana svaigt, jei zemiskoji gyvybe ten egzistuot negali, tai dar nereiskia kad ten apskirtai nera gyvbes, gal tas metano dujas kaip tik ir vartoja kazkokia marsietiska gyvybe
kionig 2009-08-07 02:10
Jo jie is metano gi marsieciu vitaminus gamina
Nightbringer 2009-08-07 10:06
Ten kalbėjo apie teigiamas sąlygas gyvybės atsiradimui pagal žemės modeli, o ne jos išmirima ar gyvavima.
Tir4elis 2009-08-07 10:25
Klausimas ar žemės modelis gali būt taikomas visur. Labai tuo abejočiau. Gal kaip tik, sėdi kokia bakterija ir siurbia metaną .
Nightbringer 2009-08-07 12:05
Pagal žemės modeli lengviausia nustatyti kur gali būti gyvybė. Nors jau seniai įrodyta, kad, nei deguonės ir vandens nebuvimas nėra mirtinas gyvybei. Ji ir toliau gali gyvuoti atkentėdama milžiniška karšti ir radiacija.
Mitas 2009-08-07 14:49
Aš manau, kad daugelis mokslinių tyrimų yra daromi ne tik iš mokslinių paskatų, bet ir iš asmeninių įsitikinimų. Pvz., jei aš kvėpuoju oru, tai manau, kad tu taip pat privalai kvėpuoti oru, nes man atrodo nelogiška, kad man reikia oro, o tau ne. Tačiau jei mokslininkai nebijotų įjungti savo fantaziją, tai galėtų rasti ir daugiau galimų veiksnių gyvybei. Pvz., kodėl kažkas negali kvėpuoti šviesa - mūsų planetoje yra buvę atvejų, kai žmonės akimis "minta" Saulės šviesa, kodėl kažkas negali kvėpuoti dujomis - gal tai, kas mirtina tau, kažkam palaiko gyvybę ir t.t. Kaip rusai sako "nėra taisyklės be išimties". Bet kuriuo atveju kalbos lieka kalbomis. Bet galima padaryti labai paprastą eksperimentą, kad akimirksniu išsiaiškinti, gali ten išgyventi mūsų organizmai ar ne. Tereikia į tiriamą planetą nugabenti žmogų ir kitų skirtingų organizmų, ir išlaipinti juos tiesiog ant gryno planetos paviršiaus be jokių skanfandrų. Jei numirs, bus aišku, kad būtent tie organizmai tokioje aplinkoje gyventi negali. Šiaip ar taip žmonės miršta, kiti patys nusižudo, o čia mirtų bent jau garbingai ir dar pasitarnautų mokslo labui. Paskui nereikėtų 10 metų apie tą patį tuščiai diskutuoti.
werafonas 2009-08-07 20:09
Kazkoks tuscias tavo postas. Kam zudytis, jeigu ir taip aisku, kad ten zmones gyvuoti negaletu?..
Mitas 2009-08-07 20:10
Buvai nuskridęs?
Nightbringer 2009-08-07 20:34
Turime informacijos pakankamai ir todėl aišku, kad tai neįmanoma. Jei nori įrodymo, tiesiog nekvepuok kokia valanda, jei tau tai pavyks, vadinasi mes tikrai labai mažai žinome apie givybe.
Mitas 2009-08-08 10:30
Na ką gi, tu teisus, aš tikrai negaliu nekvėpuoti oru. Bet galbūt taip yra tik todėl, kad aš taip "sukurtas". Tačiau yra bakterijų, kurios klaidžioja atvirame kosmose, o ten, kaip žinome, oro tikrai nėra. Galbūt kažkada ir žmogus buvo tik bakterija. O tu gali maitintis radiacija? Grybai vis dėlto gali. Ar išgyventum 100C temperatūroje? Yra bakterijų, kurioms tai natūrali gyvenimo sąlyga ir jos miršta, jei temperatūra nukrenta žemiau 80C. Tai kodėl turi būti toks stereotipas, kad jei aš gyvenu tokiomis sąlygomis, tai niekas kitas negali gyventi kitokiomis sąlygomis? Aš neišskiriu žmogaus ir manau, kad mes tikrai labai mažai žinome apie gyvybę.
Arns 2009-08-08 10:35
Mitas, siek tiek kazko padauginai, gal Marvel komiksu Mokslininkai zino daugiau nei tu, ir iesko tokios gyvybes kuri mums rupi, aisku bakterija gal ir nieko, taciau visi noretu surasti bendrauti sugebancias butybes, o joms akivaizdu jog reiktu nors kiek neatsiauresniu salygu kaip milziniska radiacija, galimybe isgyventi minus ar plius keli simtai temperaturoje ir t.t.
kionig 2009-08-08 10:58
Nu va panaudojai fantazija ir net persistengei. Kvepuoti sviesa ? Na gerai diena mes "kvepuojame" sviesa, o kas nakti ? Dustame iki pazaliavimo ? Negadica Del eksperimento tai velgi perlenkei lazda Jei nori mokslo labui, tai lengvai galime ta padaryti, bet reikia tavo sutikimo. Yra tokia vakuumine backa ir vakuuminis siurblys kur per 1 s istraukia 4 kubinius metrus oro, taigi pamatytum kas yra vakuumas ir kaip jis veikia per sitamases sekundes ir kas is taves liktu parodytume visiems mokslo labui
Mitas 2009-08-08 11:42
Arns, nesupratau, prie ko tie tavo komiksai, bet nesvarbu.
Nightbringer 2009-08-08 12:17
Kuo sudėtingesnis gyvūnas, tuo jam sunkiau išlikti, nes reikia išlaikyti daug kitų lastelių,bakterijų. Na, žemėje aš lyginiu, kad kaikur gyvybei yra tiesiog šiltnamio sąlygos palyginius iki kiek ji gali ištverti.... Tik nežinau, kaip su sudėtingesniais gyvūnais, nes jie nuolat atrodo tokie trapūs palyginius su mirkoorganizmais...
Nerkashis 2009-08-08 19:17
Po pirmo marsaeigio pasivažinėjimo po raudonąją planetą, visų mokslininkų galvose kirba noras kolonizuot šią planetą. Tai gal ir mąsto "žemiškai". Juk veš tai žemės augalus ar gyvius, o ne marsietiškus.