Jonas Kubilius: iš dviejų begalybių amžiaus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2009-09-23 11:06
Super senukas, vientelis minusas, kad turi daug senoviniu stereotipu, ant tai kad ant veido barzda. Mane isberia, jei nusiskutu, tad visada turiu poros dienu barzda. O kiek kartu teko apie tai isgirsti moralu per paskaitas. Bet atmetus tam tikrus keistus nusistatymus, senukas super respect
T 2009-09-23 11:48
Galiu pasakyti, kad VU greičiausiai geriausias universitetas Lietuvoje. Tai sprendžiu iš to, kad kai bandžiau per internetą susirasti draugę, tai į klausimą ką esi baigusi dažna atsakydavo kokios nors aukštosios mokyklos raidžiu sutrumpinimu. Man tai buvo panašu į vieną rusų klasiko apsakymą, kai berniukas parašė laišką ir ant voko užrašė: seneliui į kaimą. Nejau jos galvoja, kad visi atmintinai žino apie 50 Lietuvos aukštųjų mokyklų sutrumpinimus? O, beje juose gali mokyti ir ne vieną specialybę. Pagirtina, kad aukštosios mokyklos raidžių sutrumpinimu neatsakydavo kurios baigusios VU. Labai pritariu rektoriui dėl jo išsakytos minties, kad aukštajam mokslui tapus masiniam suprastėjo bendras baigusių studentų paruošimo lygis. Atsimenu, kai mokiausi vidurinėje, tai buvo dažnas atvejis, kai mokytojas kviesdavo prie lentos daryti uždavinį ir praktiškai niekas jo daryti nemokėdavo. Anksčiau į aukštąsias įstodavo tik apie 10 proc. žmonių. Kai per pirmą paskaitą dėstytojas pradėjo kviesti studentus buvai maloniai nustebintas, kad praktiškai visi studentai mokėjo išspręsti uždavinį. Na dabar jaučiu kas darosi paskaitose, kai įstoja apie 80 proc.
Tornmentor 2009-09-23 14:58
Pagarba Jonui Kubiliui. Užuojauta dėl mirusios žmonos. Jis tikrai unikalus žmogus. ir tvirtas iš ties. Kad ir kokie sunkūs buvo šie metai jam, bet jis vis tiek toliau tęsia savo darbus. Man patinka jo mąstymas apie švietimo reformą ir dabartinį aukštąjį mokslą Lietuvoje. Kad tik sveikatos jam užtektų ir toliau darbuotis!