Susirgusieji dėl savo kaltės už gydymą turėtų mokėti patys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mikis 2009-10-02 15:26
Nesamoniu nesamone visos ligos atsiranda del musu paciu kaltes. gripas patys kalti kad musu organizmas neatsparus persalem ir t.t. isvarza pats kaltas kadangi kaskada sunkiai keliai, nesimankstinai nestiprinai nugaros raumenu; infarktas pats kaltas rukiai gerei ir .tt. vezys pats kaltas reikejo sveikai maitintis; Ziv reikejo prezika naudot; Jus man paskykit liga del kurio smes patys nebutumem prisideje.
Mitas 2009-10-02 15:40
Mikis, nebūtina sunkiai kelti. Galima po mažiau, bus lengviau. Kelti reikia nesilankstant, o tupiant stačia nugara, taip išvengsi išvaržos. Nerūkyk, negerk (turėk jėgų atsispirti kvailoms pagundoms) ir neteks aimanuoti dėl infarkto. Ką reiškia sveikai maitintis? Vėžio grėsmė automatiškai sumažės ar net išnyks visiškai jei išbrauksi iš savo gyvenimo žalingus įpročius. Dėl prezervatyvo tai čia logiška. Čia net jokio klausimo neturėtų kilti. Metas išmokti mylėtis tantriniu būdu ir galėsi pamiršti prezervatyvą. Teisingai sakai, dėl visų ligų esame kalti tik patys. Tai vat ir reikėtų pradėti nuo savęs, o ne nuo kitų. Man regis, kad dabar tavo psichologinė būsena labai sujaukta, tau reikėtų medituoti, nuraminti emocijas. Jei to nepadarysi, anksčiau ar vėliau emocinė krizė sukels ligas fiziniame kūne. Pradėk savimi rūpintis jau dabar. Reikia daugiau rytų medicina domėtis nei vakarų. Ačiū už dėmesį.
immortallt 2009-10-02 18:31
Seip pritariu tam, kad rukantys ir geriantys moketu daugiau uz sveikatos draudima arba negautu paslaugu, kurios susijusios su rukymo/gerimo zala. Nes dbr bomzai gera, susidauzo, o paskui ligonine ant ju leidzia. Ne tik bomzai, tie patys rukantys, ruko 20metu, suserga plauciu veziu, paskui valstybe keliasdesimt tukstanciu isleidzia. Zinoma sitiem dalykam turetu but nubreztos ribos.
iusegun 2009-10-02 20:55
o nemant, kad pati valstybe ir skatina ir rukyma ir gerima. na gerai dabar apmazino reklama, uzdraude rukyti viesoje vietoje, bet vistiek visa tai liko. nes tokios galingos tabako ir alkoholio korporacijos gali kontroliuoti valdzia, kaip ta lele ant virvuciu. tas pats ir su nafta ir su maistu ir su gerimais, taip kad nereikia visko versti ant tu zmoniu, kad tik jie kalti ir viskas. jei jau valdai tauta, tai buk rupestingas ir demesingas savo zmonems, kaip kad mama rupinasi savo vaiku. o ne taip, kad leidziu daryti ka noriu, o paskui vaika musu, tipo "pats kaltas". aciu us demesi
Kęstutis 2009-10-02 23:06
Silpnavaliai labai mėgsta suversti kaltą kitiems kai negali patys atsisakyti pradėti arba mesti. Bandos jausmas? Šūds... Nuo kada jeigu kažkas bloga daro tu turi daryti irgi bloga. Jei taip būtų tada išvis būtų blogiau negu Rusijoj. Nepamiršk, kad ta pati valdžia kurią Tu niekini verčia gamintojus rašyti, kad tai kenksminga sveikatai, draudžia reklamą (per TV leidžia tik nuo tam tikro laiko ir t.t.), draudžia gerti viešose vietose, draudžia rūkyti tam neskirtose vietose, akcizai ir t.t. Nors mano nuomone akcizai per maži. Dėl ko? Dėl to, kad valstybė daugiau pralošia leisdama prekybą alkoholiu (dėl to daug žmonių prasigeria, kurie galėtų didinti BVP) negu gaudama pinigus už akcizą. Išvada: tokie žmonės kaip Tu žemina lietuvių tautą savo abejingumu, neišprusimu ir akivaizdžiu melavimu.
Otto 2009-10-03 19:42
Mąstykim plačiau; man visai neįdomu, kas ką ir kuo sumanė kaltinti, bet juk aš mokėjau sodrai, žinodamas, kad ne veltui pinigus atiduodu. Už tuos mano pinigus gydėsi ir bomžai, ir jei dabar norima atsisakyti mano nusipirktų paslaugų, tai prilyginu sukčiavimui; iš manęs atimama mano nuosavybė. O gal tada darom taip: kiek kas įmokėjo sveikatos draudimui- už tiek ir suteikim paslaugų, klientui mirus, nepanaudotą sumą gražinkim paveldėtojams? Pasieksime teisingumą ir nereikės demagogijos, kad "tu negeras, tavo pinigus aš panaudosiu, o tu dvėsk!".
SaliamonXP 2009-10-05 14:09
Otto, tau reiktu prisiminti ta fakta, kad sodros mokesciai tai nera investicija, o sodros metines biudzeto iplaukos. Tai reiskia, kad jei ekonomine situacija lietuvoje gera (dideles algos, mazai bedarbiu = daug mokesciu) tai ir pensijos dideles ir ligonines gerai gyvena, o kai ateina krize - ir pensijas mazina ir gydymui pinigu nebepakanka...
Skaitytojas 2009-10-05 19:00
Atvirai pasakius uzpi..... tie daktarai. Dejuoja ir dejuoja. Matai turi buti skiriamos dideles pinigines lesos. Kam? Kad dar ilgiau galetu nieko neveikdami sedet savo kedese? Pasiziurekite koks gydytoju isprusimo lygis, koks atsakomybes jausmas- visiskas nulis. Nueini pas gydytoja tai pirmas klausimas Ar dirbi? sakai Ne, jis ir vel Ar mokesi uz konsultacija? as Taip, gydytojas Duok 30lt ir nereiks vargt, as Ka??? tada jis Nu kaip nori... Susimoku, ateinu, gydytojas sugaista 3 minutes ir pranesa kad as sveikas ir viso gero, o pats kava gurksnoja ir laikrascius skaito. Nu ir ka tokiam gali padaryt... Kita kart duodi "dovanele", ziuriu, kad ir vel tas pats. Ir dar as duodu garantija, jeigu tuos gydytojus kas nors pasiustu kvalifikacijos patvirtinimui, tai daugiau nei puse ju ziniu lygis butu 30 metu senumo. Jauni, nepatyre medikai uz juos daugiau zinotu. Tai kam reikia moketi didesnius atlyginimus, jei jie nerodo jokiu pastangu. Beja labai panasi situacija mokyklose. Mokytojai rekia kad reik pinigu, bet patys ne velnio dirbt nenori.
Otto 2009-10-07 10:42
, kurios tikslingumą ir garantijas nustato konstitucija. Todėl, jei keisti konstituciją šiuo aspektu, teks nusižengti demokratijos principams, diskriminuojant grupės žmonių teises. Ar manai, kad nuo to pačiam bus geriau? Tarkim, nusigando pijokėliai ir rūkoriai, metė ir ėmė taupyti pinigus.. Ar supranti, koks krachas bus biudžeto balanse? Na, gerai, visi nemes, bet dalis tikrai mes ir ilgiau gyvens, tai reiškia, kad sodra turės išmokėti daugiau. Kur čia matai sutaupymą?
qriuqriu 2009-10-07 11:47
ok viskas grazu patys tai patys bet kam tada moket mokescius?einant toliau tai isvis tada valstybe kaip tokia kam reikalinga jei viska patys...yra zmogus ir kompanijos privacios- ar svietimo ar medicinos esmes nekeicia, zmogus uz viska pats jiem moka ir visi laimingi teoriskai...ar tokios norit ? as ne kadangi visuomene kaip tokia kur kas sudetingesnis organizmas...o del bomzu ir pan individu tai cia elementariausias visuomenes supuvimo pozymis...
Kęstutis 2009-10-07 21:19
Būtų gerai jei girtuokliai mestų gerti, o rūkaliai mestų rūkyti ir keltų BVP (dirbtų). O dabar kiek daug prasigėrusių kurie nieko nesukuria, tik ima ir ima iš valstybės biudžeto (mokesčių mokėtojų). Už tai valstybės biudžete tiek mažai pinigų, nes turi išmokėti bedarbio pašalpas nors jie nieko nedaro gero (tik mažą dalelę išmokėtos bedarbio pašalpos susigrąžina valstybė per menkus mokesčius, nes pinigai už alkoholį ir tabaką išplaukia iš Lietuvos, nes beveik visą tą šlamštą pagamina kitos valstybės!!!), trumpai pasakius jie degina valstybės pinigus, o dar tiksliau atiduoda kitoms valstybėms, o tai reiškia atiduoda kitų žmonių uždirbtus pinigus visai kitai valstybei, taigi dėl to skurdina Lietuvos Respublikos piliečius.
Otto 2009-10-07 21:57
Pamiršai, kokio dydžio akcizai šiems dalykams, jei geriau pasidomėtum, kokį procentą biudžete jie užima, labai nustebtum. Be to, jie išlaiko ir nemažai darbo vietų; kiek gėrimų skyrių pardavėjų netektu darbo, jei niekas nebegertu. Be to, kas nudirbtu darbo biržos juodus darbus, jei ne pijokėliai? Jau taip trūksta darbo vietų, ką pasiūlytum armijai, grįžusiai "iš niekur"? Prakalbome apie "tamsiąją" ekonomikos pusę, jei pakapstytum giliau, rastum ir daug tamsesnių dalykų, kurie tik iš pirmo žvilgsnio atrodo niekam tikę. Panagrinėk biudžetinių įstaigų skolas, teks gerai pasukti galvą, kad suprastum kas ant ko laikosi. Matau, kad be reikalo išsiplėčiau. Apie šiuos dalykus ekonominiame kontekste informacijos sunkoka rasti, o ir radus, tenka "rinkti trupinius".
Kęstutis 2009-10-10 10:18
Per girtus tėvus prarandama dalis mokslininkų (kai kurie vaikai yra labai genialūs)... O taip nuvertinti žmones negalima, ypatingai kai genialus vienas žmogus gali padaryti tokius dalykus kaip šviesolaidis, elektros lemputė ir t.t. Juodus darbus visada bus kas gali nuveikti. Manai vakarų Europoje kur tiek daug gėlių miestuose tais gėles sodino juodadarbiai girti žmonės? Mano manymu jie net nebūtų sugebėję to padaryti. O armijai visada bus ką veikti - mokytis šaudyti, sportuoti ir t.t.
Otto 2009-10-10 10:34
Pamiršk dėl šaudymo ir sporto. Įsivaizduok tokį snaiperį drebančiomis rankomis ir sportas aplamai su tuo nesiderina. Pasitraukę iš to liūno žmonės, visada ir liks žemiau vidutinybės, o girtų darbo "genijų", nors ir liūdna, bet tikrai yra nemažai. Visų šalių ekonomikoje yra "juodų pusių", tik jos neafišuojamos, bet be jų nebūtu demokratijos. Viskam sava kaina.
Kęstutis 2009-10-12 02:06
Aš nekalbu apie girtuoklius karius, išvis kariai nelabai gali gerti. Tad kažką nusišneki apie snaiperį drebančiomis rankomis. Sportas su kariais kaip tik labai derinasi, nes kariai laiko normatyvus. Nustojęs gerti žmogus manau tikrai gali būti normalus. Duok įrodymų kas neleistų jam būti normaliu, o ne rašyti bet ką. „girtų darbo "genijų"“? Patikslinu, nes kiek matau nesupratai: Aš šnekėjau apie tai, kad tėvai per girtavimo laiką vietoj to, kad kažką dirbtų vaikams nesuteikia elementarių gyvenimo, mokymosi sąlygų.
Otto 2009-10-12 12:45
Aš kalbėjau apie tai, jei girti vaikus dirbo, tai tu duok tiems vaikams kokias nori sąlygas, iš jų genijais labai mažai kurie taps. O jei tėvai, kad ir nustoję gerti, turės brangiau mokėti už gydymą, tai vaikams neliks ir mokyklos priešpiečiams. Tarp alkoholiko (nustojęs gerti vis tiek yra alkoholikas) ir normalaus žmogaus mąstymo yra didelių specifinių skirtumų, bei kiek kitokia moralės samprata. Tai sąmoningai nutylima, bet daugeliu atvejų nesunku tą pastebėti. Vienas iš požymių- jie nebesistengia tobulėti.