Alvydas Vingilis. Kitoks požiūris į žmogaus sveikatą ir mitybą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mitas 2009-10-08 11:41
Norisi padėkoti redakcijai vien už tai, kad neatsisako tokių publikacijų.
marazas 2009-10-08 12:10
Straipsnis visai neblogas, tik reikia nemažai laiko į viską įsigilinti Aišku, tai yra tik patariamasis straipsnis, o ne gyvenimo tikslas, todėl fanatiškai tikrai nereik į tai įtikėt Nes tai man atrodo ir yra blogiausia, kai fanatiškai tikima kažkuo.
EEE 2009-10-08 13:30
Perskaičiau. Įdėja teisinga - reik maitintis ir gyventi teisingiau... O jau kaip, tai kiekvienas turi pasidomėti pats. Nėra taip, kad tas pats produktas L.geras visiems, kažkam ir "peilis" po kaklu pvz. bulvės, turi daug krakmolo kurio viso organizmas nepajėgus suskaldyti ir jis patekes į kraują pradeda kimšti pačias smulkiausias kraujagysles. Pasekmės, silpstantis regėjimas, sanarių ligos, padidėjas kraujospūdis... O jei paprastai - kuo daugiau naturalių produktų ir kuo mažiau pusfabrikačiu, o jau konditerijos gaminius apskritai reiktu uždraus, na nebent džiuvėsius palikt
Nightbringer 2009-10-08 20:33
Rimtai, su tobulumu persitengei. (no offence). Žmonės (kaip rasė) iš prigimties yra blogi ir nereikia čia išvežioti, mes pasikeičiame per atitinkama auklėjima. Beje, atrodo, kad labai nemėgsti mūsų ,,mesėdžiu". Žmogaus DNR yra pritaikyta vartoti mėsa, taigi, aš neįsivaizduoju, kaip ji gali būti kenksminga... Beje, jei neklystu daktarai vieningai sako, kad mėsa valgyti yra būtina, kai tema paliečia mažus vaikus... O šeip geriau paklausykime redakcijos ir nereikalaukime logikos, bei faktu. Tikėjimas yra kekvieno žmogaus asmeninis reikalas...
MarkX 2009-10-09 08:54
Nesuprantu, prie ko čia tikėjimas? Gal yra kitų alternatyvų? Iš lentelės matosi, kad nepatartina valgyti mėsos, bet juk mėsos įsisavinimas dar ir nuo organizmo priklauso (ji ypač tinka I ir II kraujo grupėms). Ar aš šiaip praskaičiu, bet kokį mokslinį išsilavinimą turi autorius?
kionig 2009-10-09 22:39
Aj tingejau viska skaityt, bet ir tai aisku, kad is kokiu 10 tekstu, kuriuose taipogi padarytas vienas, tad nieko ypatingo, beje, truputis dar "savu" prieskoniu arba savo "gyvybes eleksyro" receptuko ir vuolia - misraine Siaip pasakysiu, kad gamta mus sukure kaip visaedzius, tai kas ka nori, tas ta ir valgo. Gali kurti ten kiek nori tu sveikos mitybos piramidziu, bet zmonem i tai nusispjaut. Net ir po didziojo kempinliges burbulo zmones valgo MESA, net ir po pauksciu gripo antrojo pasaulinio burbulo, irgi valgo paukstiena. Ir dar bando gasdinti, kad nevalgytu mesos .. Kas nori valgyti zoles tegu..., bet nekisa kitiems, kadangi tai beprasmiska. LAbai svarbus ir benesvarbiausias dalykas, gal tikslingiau sakyti butu itikejimas ar patikejimas, kuris labai lemia musu sveikata bei savijauta, nervine sistema, kadangi visos ligos kyla is nervu. Na tie zmones, kurie turi alergija tam ar anam maisto produktui, tai cia jau kita opera. P.S Tai tiek kritikos
karolism 2009-10-10 15:54
Perskaiciau gal 5 geriausiai kotiruojamas sveikatos knygas (JAV), bet - kaip sake kazkas (Goette gal) kuo daugiau ziniu tuo daugiau abejoniu. Kol zmogus nesukurs visu medziagu (maisto) ir aplinkos (saule, tarsa ir t.t) DB ir ju saveikos visame bioorganizme - simualiacija kiekvieno elektrono kontrsaveikos (net neisivaizduoju kiek variaciju galimu;o) ir kompas kaip sachmatuose nepaskaiciuos geriausio varianto - visi mokslininkai dar ilgus metus pils kritika/pamazgas viens ant kito. O vidutiniokai ir mesijai pirs savo tiesas. Kaip sakoma ar zoles valgyti ar su vyrais miegoti - kiekvienam savo - kol statistika ar/ir logika neparodo priesingai ;o)
kionig 2009-10-10 17:13
Kol kiekvienas neprades mastyti tol nieko nebus, o statistika tai tik antraeilis dalykas.
karolism 2009-10-10 17:28
Nu tam mokslas ir yra kad parodyti statistika nemastantiems ;o) Jei jos nebutu pvz ligu statistikos - mastyk nemastes - viena sansa gausi tik pamastyti ;o)
Nightbringer 2009-10-10 20:37
Statistika yra trečia melo rūšis. O tais pačiais argumentais manipuluojant situacija gali pasirodyti visiškai priešinga, nei dabartine, o tiesa nebūtinai bus kažkur ties viduriu.
lmn 2009-10-11 01:27
Aha, straipsnis. Pagal lentelę geriausia valgyt riešutus su medum, iš bėdos galima prikąsti svogūnais ir saldinta virtų obuolių tyre. Bet išsivirus bulvių su žirniais visi kokybiniai parametrai šauna į viršų (turbūt šaukštas aliejaus padėjo) Sakyčiau, autorius išrado naują numerologijos variantą.
Karvė 2009-10-15 03:52
Jokių argumentų... Tik iš dietologų pasiskolintos įdėjos ir beribė fantazija