M.Hermanussen: aromato ir skonio stipriklis (E621) skatina nutukimą ir žemaūgystę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2009-10-13 13:51
Pilnai sutinku, kad šviesti reikia. Kuo daugiau ir būtinai dar mokykloje. Pačius pavojingiausius galima ir reikia drausti, bet kuo labiau bus apsišvietusi visuomenė ir nuo mažens bus įkalta į galvas, kad pirmiausia už savo sveikatą atsakingi esam patys, tuo mažiau bus perkama visokio brudo ir automatiškai verslininkai bus mažiau suinteresuoti visa tai pardavinėt. Baisiausia bausmė tokios visuomenės verslininkui būtu nenaudojančio kenksmingų priedų gamintojo reputacijos praradimas.
BishopaZ 2009-10-13 14:16
kaip suprantu siūlai įteisinti narkotikų vartojimą nes vieni prie jų pripranta kiti ne vieniem kenkia kitiem ne Remiantis tavo mąstymu reiktų įsteigti kaip futuramoj savižudybės kabinas, kad visiem būtų pasirinkimo teisė užtikrinta...
Arthuras 2010-10-09 22:13
Ar jis kenkia augimui ir smegenims - labai sunku pasakyti. Tegul mokslininkai dirba šiuo klausimu. Bet esmė tai yra viena: nuo jo tikrai didėja apetitas. Rezultate - didesnis svoris, skrandžio problemos ir t.t. Jį uždraudus, valgytumėme tikro skonio maistą. Sakysit, kad reikia rinktis be E621? Peržiūrėjau daug dešrų, bet visos jos šį priedą turėjo. Kažkas skaičiavo dozes, pagal kūno masę. Ar jūs įsitikinę, kad žmogui glutamatas veikia taip pat, kaip pelei? Žodžiu, žmonės tikrai nenukentėtų, jei šis priedas būtų uždraustas. Sumažėtų nutukusių, skrandžio problemų turinčių. Taigi liktų daugiau pinigų ligonių kasose. Ir man išvis labai įdomi tokia tendencija: tam, kad uždrausti, reikia nerealiai daug patvirtinančių tyrimų, kad priedas kenksmingas. Bet nereikia tyrimų, kad pradėti gaminti kokį gaminį su tuo priedu.