Blogiausias scenarijus: kaip bus renkamasi, kas galės išgyventi gripo epidemiją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2009-10-31 10:18
islieka stipriausi. jei tavo plauciai silpni ir negali gyvuot be aparato vadinasi tau isvis nera lemta gyvent sitoi zemei ir tu turi ta aparata perleist kitam zmogui kurio negalavimas trumpalaikis.
HiTech 2009-10-31 11:02
Kiesza, noreciau paziuret, kaip tu sektum ta savo "islieka stipriausi" pasakele, jei susirgtu kasnors is tavo artimuju ar tu pats. Suprask, kad su dabartine medicina gali islikt netik stipriausi. Aisku, jei zmogui isvis beviltiska situacija, o yra butinybe prijungt aparata kitam, tai ka padarysi, taciau kol yra tikimybe isgelbet zmogu, manau ji ir reiketu gelbet. Esant situacijai kurioje reikia rinktis, siulyciau negydyt tu kurie yra teisti, bomzai, turintys ivairias priklausomybes (alkoholikai,narkomanai...) ir sergantys tokiomis ligomis kaip AIDS.
nondescript 2009-10-31 11:26
pamirso paminet, kad sitos taisykles negalios aukstesnio socialinio sluoksnio zmonem ir tai bus pagrindinis vertinimo kriterijus. negi atimtu is mirstancio seimuno ar verslininko respiratoriu, kad isgelbetu eilinio juodadarbio gyvybe?
MarkizasBarabasas 2009-10-31 11:45
Labai įdomiai jie pasirinko šitą sistemą... Juk daktaras Burklas tą metodą taikė karo lauke, kur žmonės neserga, jie miršta ir ten nėra "išgys" ir "neišgys". Ir nors pandemija ir yra labai baisus scenarijus, bet ji dar nėra karas. Toks žmonių skirstymas į dvi eilutes: tuos kuriuos gydys ir tuos kuriems gydimo nenorima suteikti iššauks dar daugiau problemų. Praktiškai neišvengiama bus civilinio karo rizika, nes žmogus yra ta būtybė kuri kovoja už išlikimą iki paskutiniųjų. O tada neana, kad ligones šturmuos milžiniškos masės sergančių, bet dar ir prasidės terroras, vaistų siuntų vagystės ir etc. Iškart atsakau į klausimą kas dalyvaus tame civiliniame kare: mirusiųjų artimieji, tie kurie yra pasmerkti nesulaukti pagalbos (AIDS nešiotojai, juodaodžiai, žemesnysis sluoksnis ir t.t.). Dar labai svarbu nepamiršti, kad pandemijos atveju 100procentinė priežiura bus skiriama kariuomenėms, o kiek amerikiečių yra vien Irake? Realiausias pandemijos gydymo varijantas, manau, būtų trumpalaikis visuomenės turto suvalstybinimas, tam, kad statyti trumpalaikes ligonines, didinti vaistų gamybos apimtį. Žinoma šis planas irgi turi LABAI LABAI didelių trūkumų, nes ir tai sukeltu didelį nepasitenkinimą ir būtų išplauta daug pinigų, bet tai būtų humaniškiau. (kalbūt suvalstybinti reiktų ne visų žmonių turtą, o po dalį turto žmonių kurių turtas yra, tarkim, nuo 2mln lt.) Na, bet šitam planui atsiras besipriešinančių magnatų kurie tikrai praeis tą atranką, kurią dabar siūlo jav valdžia. Pandemijos sprendimas naudojant atranka buvo pasirinktas dėl to, kad kariuomenė bus valdžios pusėje, pinigai - valdžios pusėje, vaistai - valdžios pusėje.. Tiesiog nebebus kaip prieš juos priešintis (efektyviai)...
nondescript 2009-10-31 16:57
man rodos jie per daug rizikuotu kurdami toki dalyka dirbtiniu budu, juk zmones taptu nevaldomi, sugriutu visa infrastruktura, elitui nebent liktu sleptis giliai po zeme
Manvydas 2009-10-31 17:50
Kokią teisę turi kažkokios šūdų krūvos ir gali spręst, kam gyvent kam ne?Niekaip nesuprantu.Kas jie per vieni?Elitas? O prezidentui pirmam būtų duodama?O kam paskui?Vyriausybėj ir pan.?Ir tie kas pinigų turi, o kas liktų tiems kurie turi ale šansų išgyvent? Iš vis, man nesuprantami tokie dalykai.
kiesza 2009-10-31 18:17
del narkomanu ir alkoholiku tai viskaso del teistumo tai tikrai ne
MarkX 2009-10-31 18:25
Manau stipriausiems visai ligoninių nereiktų, todėl šitą variantą reikia atmesti. Vilties iš sunkiausiai sergančių jokiu būdu negalima atimti. Iš bėdos pagalbos galima nesuteikti žmonėms apie kuriuos žinoma, jog jie yra vartoję narkotikų, rūkantys ar geriantys. Kadangi šie žmonės psichologiškai silpnesni ar tiesiog kvailesni, tokiu būdu ir tiktų principas išlieka stipriausieji, tik ne fiziniu požiūriu.
nondescript 2009-10-31 19:07
baik juokus, tada ligonines ir pandemijos atveju butu pustustes
MarkX 2009-10-31 20:39
Omenyje turėjau tik tai ką išvardinau. Tavo parašytos socialinės grupės negali būti diskriminuojami šiuo atžvilgiu... Esmė tame, kad jei žmogus ar ai būtų narkomanas, ar rūkalius, ar alkoholikas, jis jau kelia prieš save ranką ir save žaloja, tai kodėl jam suteikti tokias pačias teises kaip ir tam kuris vertina savo gyvybę?
Tas_pac 2009-10-31 21:01
Aš tai spintelėje laikau negendančių masito atsargų kurių užtektų apie mėn. laiko. Todėl kilus pandemijai užsibarikaduočiau. Vistiek per televizorių praneš ankščiau negu visi užsikrės. Tikrai nelyščiau į gatvę.
lape 2009-10-31 21:18
To mažai - reikia dar ir ginklų atsargų. Nes atsiras daug norinčių suvalgyti tavo atsargas... O šiap tai kai kils rimta epidemija, tai, ko gero, pagalbos negaus nei tie kuriems reikia nei tie kuriems nereikia.
MarkX 2009-10-31 21:24
Bus kaip per zombių outbreak'ą, ne tik tavo maistą bet ir tave patį suvalgys Keistų dalykų žmons pajutę laisvę pridaro
Tommix 2009-11-02 16:09
NEBUS JOKIOS EPIDEMIJOS> Atsigaukit jus is tos pasakos, 1979 irgi skelbe pasaulini pavoju del gripo tukstanciai zmoniu mire ir buvo visam gyvenimui suzaloti nuo VAKCINOS ir tik 4zmones mire nuo gripo visam apsauly. Cia bando prastumti nuodingas vakcinas. Zmogaus imunine sistema yra geriausia vakcina, kurios mokslas dar nesukure geresnes.
Tommix 2009-11-02 16:14
Nu pizdeic tokie mazvaikiai kaip nusisneka. 1. mes gyvenam ne laukuose-tad tai negalioja, nes musu VISU sistema nepajegi kovoti pries israstus chemikalus. 2. Evoliucionuoja ne stipriausi o PROTINGIAUSI. Gali tureti stiklinius plaucius, bet jei protas geras-mokesi jais pasirupinti. TAd nustokit painioti savokas. Islieka NE stiprausias, o greiciausiai prisitaikantys - t.y jegos ir pan cia 0. Jei nesuvoki Darwinizmo ir t.t. ir siaip pacio Darwino atradimu-na nenusisneket, ne sjei nezinai Hitleris buvo didizulis darwinizmo myletojas. Susizavejes keliais USA "mokslininkais" klieidnciais apie darwinizma - jis pradejo experimentuoti su zmonemis, poto juos svitinti radiacija, poto zudyti, kol atejo zydu eile..Zydu-kurie yra butent tie, kurie sugeba greiciausiai prisitaikyti, ir visi ju bijo, nes yra "silpnoji grandis", o zydai stiprioji. TAip jau dabar yra sukurta, kad butent silnujieji valdo pasauli todel stiprieji buna pasmerkti zuciai, kad islikti silpnieji.