Žemė prasilenkė su nežinomu asteroidu  (12)

NASA netoli Žemės skriejančių kosminių objektų stebėjimo programos mokslininkai aptiko iki šiol nežinomą asteroidą. Jis buvo užfiksuotas likus 15 valandų iki maksimalaus priartėjimo prie Žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujojo dangaus kūno, kuriam buvo suteiktas 2009 VA indeksas, skersmuo siekia apie 7 metrus, skelbiama NASA pranešime. Šis asteroidas pralėkė beveik 14 000 kilometrų atstumu nuo Žemės ir tapo trečiuoju iki šiol taip arti praskriejusiu kosminiu objektu. Labiau buvo priartėję tik asteroidai 2008 TS26 (praskriejo 6 150 km atstumu nuo Žemės paviršiaus) ir 2004 FU162, priartėjęs per 6 536 kilometrus. Pasak NASA atstovų, nei jei 2009 VA būtų pataikęs į Žemę, didelio pavojaus jis nebūtų sukėlęs. Tokio dydžio kosminiai objektai prie Žemės priartėja maždaug 2 kartus per metus, o nukrenta į ją vidutiniškai kartą per 5 metus. NASA mokslininkai pabrėžia, kad asteroido aptikimas neilgai trukus iki maksimalaus jo priartėjimo prie Žemės yra gana retas įvykis.

Anksčiau nei prieš metus panašiomis aplinkybėmis pavyko užfiksuoti 2008 TC asteroidą. Šis kelių metrų skersmens dangaus kūnas buvo pastebėtas likus mažiau nei parai iki jo susidūrimo su Žeme. Asteroidas sprogo maždaug 37 kilometrų aukštyje virš Sudano.

Panaši situacija nutiko su asteroidu, šį rudenį susprogusiu virš Indonezijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(2)

Komentarai (12)