Žmonių evoliucijos paslaptys: ar neandertaliečiai mylėjosi su moderniais žmonėmis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lape 2009-11-13 21:44
Del neandertaliečių tai nežinau, bet žmonės tai, garantuotai, juos negyvai "užmylėjo"
kionig 2009-11-13 21:58
Oho, dar butu idomu pamatyt ir kokio prieistorinio amziaus xxx.. O jei rimciau, tai kokia prasme myletis su labai "artimu" primatu, ar del to, kad niestedavo ?
EXE 2009-11-13 23:40
zugalia 2009-11-14 03:39
vo plia...geras straipsnis....zinau atsakyma... ismire nuo asilu gripo nes skaite panasius straipsnius...uzkreciama zinokit...
kionig 2009-11-14 03:50
Gal, bet ar nuo is tikruju asilu patampi ?
matise 2009-11-14 10:04
citata is www.tiputeorija.lt : "Mokslininkai iš neandertaliečio daro pabaisą nors tokie žmonės nusiprausę ir tvarkingai apsirengė egzistuoja tarp mūsų. Tokios kaukolės proporcijos kurias turėjo neandertalietis dažnai pasitaiko tarp šiuolaikinių žmonių. Vadinasi mokslininkams belieka subjaurinti protėvio odą ar kitaip iškraipyti mūsų protėvio kaukolę. Ar nesusimąstote, kad neandertalietis išnyko prieš 28 000 metų , o šiuolaikinis žmogus atsirado prieš 40 000 metų, 12000 metų šiuolaikinis žmogus gyveno tose pačiose teritorijose. Šiuolaikinis necivilizuotas žmogus ir neandertalietis ant tiek buvo panašūs savo buitimi ir elgesiu, kad būtų neįmanoma, kad jie neturėjo lytinių santykių. Per 12000 metų pasikeičia 480 žmonių kartos, ar nesusimąstote, kad per tiek laiko neįmanoma nukonkuruoti neandertaliečio. Neandertalietis yra Homo rūšies tipas, kurį dabar baigia visiškai išstumti Homo sapiens. Pirmas tarpinis žmogus Neandertalietis turėjo mažą kaktą, turėjo mažą smakrą, jis buvo su dideliu apatiniu žandikauliu ir smailiu veidu. Taip pat šis žmogaus turėjo didelį pakaušį. Tai nėra išgalvota ar sukurta dirbtinai. Yra daugybę archeologų atkastų kaukolių įrodančių tai. Niekas Neandertaliečio nevaizduoja su aukšta kakta, dideliu smakru ar kumpa nosimi. Visi antropologai ar antropologija besidomintys žmonės šiuo metu turi vieningą Neandertaliečio paveikslą. Mokslas prieš tipų teorija tarpinį žmogų vaizdavo kaip labai emocionalų stambaus sudėjimo sutvėrimą. Neandertalietis neturėjo rasės nors jį dauguma mokslo žmonių jį daugiau tapatindavo su afrikietiškaja rase. Dabartinių žmonių skirtumai yra dar didesni. Man yra keistokas dabartinio žmogaus kaukolės vienodumo vaizdavimas. Dabartinė žmogaus kaukolė yra suvienodinta. Dauguma kaukolės skirtumų yra priskiriama kaip rasinis bruožas. Odos spalva, akių spalva, akių siaurumas yra nei kiek nesusijęs su žmogaus kaukolės ir veido sandara. Neandertalietis turėjo visus išorinius rasinius bruožus, jo veido ir kaukolės formos visose rasinėse grupėse buvo vienodos. Mongoliškos rasės neandertalietis turėjo smailų veidą Vadinasi dabartinis mokslas rasei priskiria tam tikrus labiausiai išplitusius antropologinius tipus arba sukuria hibridą. Tokia logika nėra teisinga, reikėtų mastyti plačiau. Pvz. biologas standartinį medį iš lapuočių miško kuriame yra 40 procentų spygliuočių paišytų kaip „lapuočio ir spygliuočio hibridą“ arba paišytų vien lapuočius. http://www.tiputeorija.lt/index.php?opt ... temid=102- mitai apie tarpinį žmogų " na mane tai itikina sie tipu teorijos teiginiai .)
Mitas 2009-11-14 11:30
matise, ačiū už informaciją. Dar neteko apie tai skaityti. Perdėtas disponavimas istorija.
enternald 2009-11-14 12:49
Matise tavo parašyta idėja turi spragų. Pirma šiuolaikinis žmogus atsirado prieš 200000 metų o ne prieš 40000 metų (Neandartalietis atsirado 350000 išnyko prieš 30000). Laiko buvo pakankamai, užmušti neandartalietį. Ir sprendžiant kad neandartaliečių populiacijos išplitimo , kuris buvo Europoje ir artimuosiose Rytuose, o š. žmogus iš Afrikos kilo, tai abi rūšys kuri laiką nekontaktavo ir buvo atskirtos. Tai įrodo rušių atskirtinumą. Žinoma žmogus gal ir galėjo kryžmintis su neandartaliečiu, tai gal ir lėmė kai kuriuos panašumus, kurie ir falsifikuoja tipų teorijos rezultatus (šiaip pagal teorijos apibrėžima čia tik prielaida o ne teorija, kartais sąvokas pravartu žinoti). Be to iš Afrikos emigravo H.Heilderbegensis (wikipedia žino o ne neandartalietis, todėl Heilderbergo žmogus buvo artimesnis šiuolaikiniam žmogui nei neandartalietis. Iš heilderbergo žmogaus (600k - 350k metų) palaipsniui kilo neandartalietis. Vėlesnė žmogaus emigracijos banga susikirto su neandartaliečiu. Aš esu prieš tipų "teoriją" . Panašumai gali kilti iš bendros kilmės (žmogus ir neandartalietis kilo iš bendro protėvio (homo erectus) ir net kryžminimosi. Hibridai gamtoje egzistuoja. Tiesa ginčytis dėl protinių gabumų nelinkęs esu, nes mokslas negali kol kas patvirtinti, kad neandartaliečiai butų katastrofiškai atsilikę protiškai, ar kad žmogus fiziniais gabumais net nesugebėjo prilygti (nors yra teorija kad šiuolaikinis žmogus nugalėjo ne protu, o vikrumu 1 prieš 1 kovoje). Be to kad neandartalietis "bjaurus" mokslinės teorijos ir neteigia, tik sako kad jis skyrėsi nuo šiolaikinių žmonių šiek tiek.
bahuriux 2009-11-14 21:45
kad kryzminosi tai tikrai, nes kaikurie dabartiniai zmones turi panasia veido forma, kaip aprasoma apie neandartaliecius, pvz mano pusbrolis o ir protu jis nepasizymi, tiesiog vidutiniu, ar kiek zemiau uz vidutini protiniai sugebejimai.